Šta je novo?

Tržni centar i hotel u Rajićevoj - [ 57.000m2 ]

Koliko videh juce 3 i po radnika i po neka mesalica se prave da rade nesto.

Providni su kao utakmice u nasem fudbalskom prvenstvu :D

Moj utisak je suprotan Vuckovom. Istina je da nema mnogo radnika na terenu, ali trenutno se obavljaju radovi koji ne zahtevaju mnogo ljudstva, osim ako masini za pobijanje sipova treba pedesetak fizikalaca da joj skandira: "busi, busi!!!" dok obavlja posao.

Trenutni radovi se mogu okvaqlifikovati i kao pripremni, buduci da tek kada oni budu gotovi, radnici ulaze u rupu i pocinje prava izgradnja.

Jedino sto je ovde upitno je kontinuitet, odnosno da li je ovo zaista pocetak radova koji ce pralziti u sve konkretnije faze izgradnje ili ce se posle nekoliko nedelja jos jednom svi pokupiti, otici i ostaviti pusto gradiliste.

Ja sam prošao pored u prošlu subotu i na blic sam uspeo da vidim bujnu vegetaciju na mestu starog hotela (deo placa prema ćošku Uzun Mirkove i Tadeuša Košćuška), i auto kran koji se kao nešto pomera u onom delu ka Rajićevoj 1 i 3.

Pa onda da se nadamo da je zaista KONACNO pocela gradnja i da cemo u skorijoj buducnosti dobiti jos jedno reprezentativno mesto u gradu. To ce podici taj deo Kneza, koji je nekako manje razvijen od pocetka (sve do cesme)...prizeljkujem i da se konacno srede ex robne kuce BEOGRAD - Nama i Mitic....ima tu jos lokala koje treba srediti, kao npr. Grcka kraljica, BEKO...2 radnje....fenomenalni prostori sa losom ponudom.....potrebno je i bolje osvetljenje ulice...pa da Knez Mihajlova konacnom zablista u svom punom sjaju....i da moze da parira centralnim shopping-pesackim ulicama u svetskim metropolama.

Na tom placu je bio planiran muzej beograda, cak su bila i 2 konkursa za zgradu muzeja.
Bilo bi dobro videti rezultate konkursa. :)

Projekat nije los samo ih spreciti u otimacini javnih povrsina odnosno prigrabljivanja ulica, a po mogucnosti i u uguravanju volumena koji tu jednostavno ne ide, pre svega sa strane Uzun Mirkove.

Ne.

Makar se kafana "Park" renovira da ima covek gde da popije jeftino pivo sa finim pogledom na ovo napusteno gradiliste :vops:

Homer Jay":1dpfzwqx je napisao(la):
Jbg, ne znam. Ne spavam sa investitorom :D

To bi i tako bilo mucenje, cak i bez "onih" razloga. Verujem da se mnogi nasi investitori puno trzaju u snu a neki cak i spavaju naoruzani. Doduse neki mozda i ne spavaju...

Somi303":v29mf5of je napisao(la):
А због чега? :D :p

Zbog nerešenih imovinskih odnosa. Ili, neko misli da su imovinski odnosi rešeni, a neko se ne slaže.

Pa sta ce onda biti sa onim ruglom u epicentru grada ? Vreme je pokazalo da se izjalovio onako pompezno najavljivan ponovni konacni pocetak gradnje u Rajicevoj !
Ipak sam optimista i verujem da ce se naci neki dogovor i da ce se gradnja nastaviti. Makar su to moje zelje !

he he he he .. i moje, lista mi je puna zelja al su sve puste :laugh: .. joj Boze zaguljene li drzave(i naroda) da zaguljenije ne moze biti ..... pa jos kriza ... da ga 'ebem ..

Zatrpati i napraviti makar ulaz u metro stanicu. A metro kad stigne... Samo da ne stoji rupetina. Koliko još generacija nas Beograđana treba da prođe da bi ovo pretvorili u park kao što je to slučaj sa Mitićevom Rupom. Kada se reše te imovinske zavrzlame nek počnu da grade kao ljudi. Mada bi se ipak teška srca odvojio od parkića. :/

Nek stave ceo projekat "on hold" ali sa pravom grada da koristi lokaciju kao javnu površinu (park) dok se gradnja ne restartuje.

Takvih primera ima milion. Zamislite da na svakoj lokaciji umesto betonskih bunkera (temelja) dobijemo simpatičan mali parkić sa cvećem možda u obliku grba grada.

Da smo mi te sreće..

Somi303":1vn9cihf je napisao(la):
Ауу бре, па ти као да не живиш овде, ово је СРБИЈА! :cool: :bash:

A šta ako ne živim? A šta ako planiram da ne živim?

Šalim se živim ovde. :D

Neke ljude je očigledno moguće samo naterati upotrebom restrikcija.

Ako znaš na šta mislim. Magarac se opire dok god mu ne zakrče creva. A kad zakrče onda će sve da uradi samo da bi jeo. Tako treba gradonačelnik da kontroliše kompletan gradski aparat. Lepo po džepu pa da vidiš kako će da peva. Tako EU nas kontroliše. Zavrne slavinu a onda te pita jel zabušavaš.

Samo da se promeni taktika i cela slagalica će samu sebe automatski da sklopi. Tako će i država i grad da stanu na noge lagane.

Све то стоји, само треба политичке воље, што је код нас немогућа мисија. Односи општина са градом, па града са републиком... Све је то врзино коло...

Али треба и неке политичаре по џепу односно по руци да мање краду, а више раде :D

Nova adresa ,,Mitićeve rupe,,
Raićeva . . .
:laugh: :lool: :laugh:

Somi303":sbf9crf8 je napisao(la):
Али треба и неке политичаре по џепу односно по руци да мање краду, а више раде :D
Da, al jedini problem je sto nema ko da ih po dzepu, jer vise se ne zna ko je vise korumpiraniji - oni, sudovi ili policija, tako da ... znas i sam.

Da li se potpuno odustalo od projekta u Rajicevoj ili je samo odlozen ? Da li neko ima neke sveze informacije ili vesti iz medija ? Na sajtu Colliers-a i dalje stoji da je projekat aktuelan !

Vrh