Zgrada je trenutno u fazi izgradnje i biće slobodna za izdavanje tokom druge četvrtine 2009 godine.
relja":15uxozqh je napisao(la):Ja bih voleo da vidim fasadu "Srpskog kralja", onako kako je hotel izgledao 5 aprila 1941.
Мени се та чињеница код БГ-а и свиђа. Исувише геометријски правилан урбанизам је одавно историја, и то је потврђено-лоша. Град је живо ткиво а не цртеж из нацртне геометрије.JohnyBgood":286xhdfx je napisao(la):Ili trg. Beograd zapravo nema nijedan normalan gradski pravougaoni trg. Ova lokacija daje sansu, samo treba popuniti par rupa sa strane, nadam se necim modernim sto se opet (pre svega gabaritima) uklapa
stf":31dl2vwe je napisao(la):Мени се та чињеница код БГ-а и свиђа. Исувише геометријски правилан урбанизам је одавно историја, и то је потврђено-лоша. Град је живо ткиво а не цртеж из нацртне геометрије.JohnyBgood":31dl2vwe je napisao(la):Ili trg. Beograd zapravo nema nijedan normalan gradski pravougaoni trg. Ova lokacija daje sansu, samo treba popuniti par rupa sa strane, nadam se necim modernim sto se opet (pre svega gabaritima) uklapa
Геометријско правилно планирање градова је било јако заступљено у доба ренесансе, али се показало као исувише монотоно, или жаргонски речено-смор.
JohnyBgood":1rkyzz5b je napisao(la):stf":1rkyzz5b je napisao(la):Мени се та чињеница код БГ-а и свиђа. Исувише геометријски правилан урбанизам је одавно историја, и то је потврђено-лоша. Град је живо ткиво а не цртеж из нацртне геометрије.JohnyBgood":1rkyzz5b je napisao(la):Ili trg. Beograd zapravo nema nijedan normalan gradski pravougaoni trg. Ova lokacija daje sansu, samo treba popuniti par rupa sa strane, nadam se necim modernim sto se opet (pre svega gabaritima) uklapa
Геометријско правилно планирање градова је било јако заступљено у доба ренесансе, али се показало као исувише монотоно, или жаргонски речено-смор.
RENESANSE?! Da li si nekad bio u Firenci (koja je valjda sinonim za renesansu)? Ili mozda u Nju Jorku (koji nije)?
stf":338y30xy je napisao(la):Да, ренесансе, а касније и у бароку. Тад су ткз. ``идеални градови`` планирани, више филозовски, а у мањој мери у пракси. Вођене су расправе, какви су градови по мери човека.
Узми нпр. Грчке или Римске тргове, који немају болесно наглашену симетрију, и који делују далеко импозантније и пријатније од разноразних каснијих ``квадратних`` тргова.
Па Фиренца није баш симетрична, али зато Трг Св. Марка у Венецији је генерално, ужасно досадан. Да нема причу о томе како лежи на дрвеним стубовима, и да нема брилијантих грађевина, био би тотално мртвило. Мада је мени и овако досадан. Градски трг у Сијени такође...досада невиђена. Најправилнији могући полукруг а у центру јавна грађевина.
Њујорк је такође невероватно досадан. Њега ваде солитери. Замисли га са спратношћу 5+1 као Београд.....па био би исти као било који Војвођански ужацно досадан градић...
Ова два која си навео су ми такође досадна. Али су у духу свог времена. Тај дух је давна историја. Како Београд није у то време добио квадратну камену плочу.... Данас тако нешто изводити је смешно....
Pa, izmedju ostalog, Beogradu upravo zbog toga i trebaju visoke zgrade a mesta za neke nove trgove po mom misljenju nema, nevidim gde bi ih izgradili.stf":3el342wj je napisao(la):Да, ренесансе, а касније и у бароку. Тад су ткз. ``идеални градови`` планирани, више филозовски, а у мањој мери у пракси. Вођене су расправе, какви су градови по мери човека.
Узми нпр. Грчке или Римске тргове, који немају болесно наглашену симетрију, и који делују далеко импозантније и пријатније од разноразних каснијих ``квадратних`` тргова.
Па Фиренца није баш симетрична, али зато Трг Св. Марка у Венецији је генерално, ужасно досадан. Да нема причу о томе како лежи на дрвеним стубовима, и да нема брилијантих грађевина, био би тотално мртвило. Мада је мени и овако досадан. Градски трг у Сијени такође...досада невиђена. Најправилнији могући полукруг а у центру јавна грађевина.
Њујорк је такође невероватно досадан. Њега ваде солитери. Замисли га са спратношћу 5+1 као Београд.....па био би исти као било који Војвођански ужацно досадан градић...
Ова два која си навео су ми такође досадна. Али су у духу свог времена. Тај дух је давна историја. Како Београд није у то време добио квадратну камену плочу.... Данас тако нешто изводити је смешно....
Поента свега... Живео паланачки Београд...stf":qwtfatst je napisao(la):Њујорк је такође невероватно досадан. Њега ваде солитери. Замисли га са спратношћу 5+1 као Београд.....па био би исти као било који Војвођански ужацно досадан градић...