U suštini, sve strane su u pravu, odnosno sve imaju validne argumente, pa i ta strana koja kaže da treba ići malo avangardno i napadno jer to je ono što privlači turiste. Dakle sve ja to razumem. Samo što mora da se ima mera. A toga ovde nema.
U poslednjih par godina turisti i strani investitori su postali izgovor za sve. I premda ja volim i podržavam kad se grad/društvo/zemlja otvara i prilagođava novim vremenima i uslovima, jer to donosi razne mogućnosti... kao i u svemu ostalom u životu - i tu treba imati meru i praktikovati razum. Inače se dolazi do toga da postaneš rob u sopstvenom gradu. Jer će tako sutra da se nađe neki novi koji će da nasadi staklenjaru pored Pobednika ili diskoteku pored Hrama i ti mu ništa nećeš moći. Jer bože moj, on je strani investitor. On je bog, on je faca koji ima pare (pare = sve veće od 300 evra). I čim zamaše parama treba sad cela Srbija da klekne pred njim i radi šta god on naredi...
Da ne pričam koliko je debilno da se mi ovde bezgranično uvijamo i dodvoravamo strancima i turistima, kao da se radi o Holivusdkim zvezdama. A zapravo 70% turista su klošar-turisti koji putuju sa rančugom na leđima, spavaju u ilegalnim i neprijavljenim hostelima za 5 evra, pojedu fast food i naliju se pivčugom od 2 evra. I zbog takvih se Beograd pretvara u Las Vegas. Kao, da ugodimo i privučemo turiste. Pa dobro, istina, turisti donose pare. Samo... u Las Vegas se svakog dana slije oko 2 miliona dolara. Dakle oni tamo trpe sve i svašta, al zato i dobijaju sve i svašta. A Beograd trpi sve i svašta radi tih stranih investitora i turista, a šta na kraju dobija svim tim? Koliko dnevno potrošimo, što para, što reda, što živaca, što ugleda... na privlačenje turista a koliko dobijemo?
E to je ono što ovde niko ne uzima u obzir. Nego ko veli ''ma samo pusti da radi ko šta hoće i ima da budeš novi Monte Karlo''. Aha, oće to...