Šta je novo?

Tržni centar i hotel u Rajićevoj - [ 57.000m2 ]

@Bendere, sve si u pravu. Svaki grad treba pre svega da bude po meri sopstvenog stanovništva. Ali, mislim da se svuda polako provlači ta postmodernistička logika. I u Moskvi, i u Pekingu, ostale gradove da ne spominjem. Mislim da je možda jedino Pjongjang pošteđen, mada su i Severnokorejci u Rusiji lansirali kampanju "Sigurniji smo od Londona" :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=486240#p486240:2l9cv90c je napisao(la):
marrecar » Pet Okt 20, 2017 3:17 pm[/url]":2l9cv90c]Samo mi reci da li si u posetu TC-u ušla bez predrasuda i bez ikakvih prethodnih mišljenja o objektu, bilo pozitivnih ili negativnih? Fascinantno mi je da, iako ti se ne sviđa objekat, što je sasvim u redu, postoji ta potreba za poprilično jako negativnim komentarima. A iskreno prvi put vidim da se nekome ne sviđa pogled sa terase, a realno nisi učinila pravdu slikama jer si slikala ulicu, a ostatak pogleda na grad, Sabornu crkvu, itd, praktično izostavila iz panorame. Ili je tu udarila nestručnost u fokusiranju.
Apsolutno bez predrasuda iako ništa dobro nisam očekivala što se i obistinilo. Dakle, gledala sam da pronađem nešto što će opravdati TCR, makar iznutra, ali ja to nešto nisam pronašla.

Sam izgled zgrade je očajan, od glomaznosti do uklapanja sa okolinom kao i okolina koja bi morala biti sređena ali nije.
Holovi unutar objekta takođe su bespotrebno glomazni pa verovatno otuda i blizina obodnim zgradama kao i naslanjanje krovova na iste što je veliki minus.
Pogledala sam dosta prodavnica i osim prodavaca nisam videla ni jednog kupca što puno govori. Restorani su posećeni što nije nikakav uspeh a verovatno ni cilj investitora.
Da bih fotografisala pogled u svim pravcima morala bih "skloniti" sunce pa otuda samo par fotografija. Ali, i da mi sunce nije smetalo, ne vidim nikakav veličanstveni pogled.
Sve je to moglo da izostane da je graditelj bio istinski znalac u svom zanatu ako je već rešeno da se najreprezentativniji potez Beograda, uslovno rečeno i upropasti.

O ukusima zaista ne vredi raspravljati a evo ja bih volela da mi neko napiše makar jednu pozitivnu stvar a u korist Beograđana. Uzgred, turiste TC apsolutno ne zanima na šta se moralo računati.

@Bender Rodriguez
Svaka čast na postu. :kk:

Ne znam bogme, evo pre mesec dana vidim u vestima da je ovima u Barseloni turista preko glave. Sad, oni lenji čitaoci su bili u fazonu ''aaaa kakva st***, a vi biste da vam dođu i ostave pare a da vi ne radite ništa!!??'' A oni koji su se potrudili da malo više pročitaju (kao ja) su videli da ovi lepo kažu ''nismo protiv turista i svesni smo koliko nam koriste, ali mora da se ima neka mera''. Jer posle te mere, turizam postaje veći problem gradu nego benefit.

Onda sam isto pročitao iste vesti i za pojedina mesta na Jadranu. Pa sam još malo kopao po netu pa video da iste probleme ističu stanovnici mnogih drugih mesta širom sveta. Amerika, Evropa, pa čak i Azija... svima postaje dosta ''turista'' koji idu negde samo da bi mogli da kažu da su otišli a u realnosti im se putovanje svodi na ponovno proživljavanje srednjoškolskih ekskurzija.

Al proći će još dosta vremena dok to ne naraste dovoljno da se to primeti i da se neko pozabavi time. Pogotovu ovde, gde se u suštini sva privreda svela na preprodaju i ugostiteljstva raznih sorti.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=486240#p486240:51tomloa je napisao(la):
marrecar » 20 Oct 2017 02:17 pm[/url]":51tomloa]Samo mi reci da li si u posetu TC-u ušla bez predrasuda i bez ikakvih prethodnih mišljenja o objektu, bilo pozitivnih ili negativnih? Fascinantno mi je da, iako ti se ne sviđa objekat, što je sasvim u redu, postoji ta potreba za poprilično jako negativnim komentarima. A iskreno prvi put vidim da se nekome ne sviđa pogled sa terase, a realno nisi učinila pravdu slikama jer si slikala ulicu, a ostatak pogleda na grad, Sabornu crkvu, itd, praktično izostavila iz panorame. Ili je tu udarila nestručnost u fokusiranju.

:kk:

Previse se trudila da dokaze svoju predrasudu i negativnost. A tako se uglavnom promasi. Da je imala vise mere mozda bi joj i uspelo.

Ne lupetaj! Znaš koliko mi je stalo da uspem kod tebe i klana kome pripadaš?

TC u Rajićevoj je produkt duhovnog, moralnog i svakog drugog ljudskog pada. Pretužna slika osknavljenje sadašnjice.

Sinoć sam i ja prvi put posetio TC. Sigurno nije bio prazan, doduše očekivao bih više ljudi s obzirom da je Knez Mihailova bila prepuna ljudi.
Nisam obilazio prodavnice, više sam ušao da vidim kako sve to izgleda i kakva je terasa. Za prodavnice sam i ranije rekao, daleko iznad mog cenovnog ranga i za garderobu bih samo Springfield posetio, dok sama ulica ima druge brendove u kojima mogu da pazarim. Nisam baš zagledao koliko su prodavnice posećene, mada ono što sam primetio jeste da su neke prazne, dok je npr Lego prodavnica puna ljudi, svih godina.
Sam izgleda TCa je drugačiji od ostalih popularnih u gradu, malo osvežavajuće. Jedna pozitivna stvar je raspored stepenica i što je jedno naspram drugog za penjanje, nema kruženja kao npr Stadion. Mana je što su sami spratovi sa "slepim" putanjama, nema kruženja kao kod ostalih centara, što mi ruši neki kontinuitet i lakoću u snalaženju. Drugo što ulaz na terasu nije označen bilo kako nego su obična vrata pa nije toliko očigledno. Drugar, koji je već bio, zbunio se na kojem je spratu pa smo zamalo ušli u Vapiano. Drugo što mi se sviđa, barem je meni pozitivna stvar, osim ako sam promašio pa nisam video, je što nema Food Court, pa nema ni buke ni galame ni gužve ni vriske dece i sl.
Što se tiče terase, s obzirom da je bio mrak, nije moglo nešto mnogo da se vidi, ali i ono što jeste, svakako je bilo lepo. Sigurno nije u rangu kao pogledi sa Kalemegdana npr., ali nije ništa loše. E sad, valjda se još nije smirila ta navala tog tipa ljudi, pa je bilo baš čudno kada su se svi okolo slikali i pozirali. Inače nisam takva tip da mi smeta nečije ponašanje, ali je baš bilo iritantno. Ali to nema veze sa TCom.
Ono golo drveće i slično uređenje, koje se nekima ovde nije svidelo, meni je bilo sasvim okej, lepo, i uklapalo se u ostatak dizajna. Nije bilo potrebe za zelenilom, u vidu lišća i slično, bilo plastično ili prirodno, samo zato što bi bio još više površine za prašinu.
Sve u svemu, TC je okej, za mene nema neku jačinu da se vraćam često, samo zbog prodavnica, ali to ne znači da drugima ne treba. Ako budem ulazio, to će verovatno biti samo zbog terase. A to da li treba da bude tu, da li se uklapa, itd, mene iskreno ne zanima mnogo, a verujem da ni 99% prolaznika i namernika ne zanima takođe, izgleda da samo ovde nekolicina ima potrebu da poprilično negativno priča o tome, kao da im smeta kupovina i vrsta ljudi koja voli da kupuje. Ali dobro...

Ja imam predrasude pa ne ulazim :D Bilo bi glupo da sam nedosledan sam sebi zar ne :)
Jer ako bi išao u taj tržni centar, možda bi nešto mogao i kupiti, tj. dati Izraelcima svoje pare. To će se jako teško desiti jer sa mnom nemaju šanse da budu u plusu, tj. da ja njima dajem pare, nego samo u minusu, tj. samo oni meni mogu da daju pare. Ali pošto oni to neće, a pošto evo ni ja to neću, onda nema hemije između nas. Ali nešto drugo sam hteo da kažem. Pazite. Svaki dinar koji dajete nešto kupujući, vi u stvari hranite ideju toga što kupujete. Zato svaki čovek treba da bude svestan da li je ta ideja koju hrani dobra ili loša po njega i njegovu zajednicu (dakle njegovu, ne izraelsku ili neku drugu vanzemaljsku). Ako je kupuje, održava je u životu, ako je ne kupuje, odbacuje tu ideju. Ja mislim da je ideja stranog rentiranja po Srbiji loša po mene i moju zajednicu te je neću finansirati.

Buhahahahhaaa
:D
Izvini mare, ovo se ne odnosi direktno na tvoj post (mada su mi i u njemu neki detalji smesni, prvenstveno da ne treba lisca jer je to dodatna povrsina za prasinu :D )
vec sam iscitao malo vise postova (neke sam citao i ranije).
Prezvakavamo prezvakano.
Jmislim da nema potrebe da ponavljamo do besvesti svoje stavove, a jos manje ima potrebe da omalovazavamo i pokusavamo da diskreditujemo tudje.
Stoga su mi smesni komentari o tome da je neko (bilo ko) dosao sa predrasudama!
A ko nije?
Svi mi smo gledali ovaj TC kako nice iz ogromne rupe i raste do konacnih gabarita. I vec smo formirali neko misljenje o njemu, bilo ono pozitivno ili negativno.
I samo sa takvim, unapred formiranim misljenjem prilazimo objektu i ulazimo u njega.

Dakle, krajnje je smesno da jedni druge 'prozivamo' po tom pitanju.

Emicije koje u meni izaziva su takve kakve su. Kome se svidja
Neka uziva u njemu, neka ga posecuje, neka se fotografise na terasi sa koje se vidi "deo zvonika Saborne crkve" i nek smatra to nekim dostignucem.
Meni ce i dalje biti lepsi pogled sa kalemegdanske terase, pa cu pre tamo provesti neki slobodan trenutak, a kada pozelim lep pogled na sabornu crkvu otici cu do usca.
No to je opet moj dozivljaj prostora.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

@Earthmoving
I ja sam rekla da neću ući u "crnu kutiju" i nisam ostala dosledna sebi ali to nije bila moja želja već želja rođaka arhitekte koji ne živi u Srbiji pa sam mu, na njegovo traženje, poslala sve moje fotografije. Kako rekoh, ni u jednu prodavnicu nisam ušla niti mi je bio cilj. Ono što je problem jeste to što unutrašnjost ne moramo gledati dok spoljašnost moramo kada god prolazimo pored.
Tvoj aspekt gledanja podržavam.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=486571#p486571:2g36gzsr je napisao(la):
marrecar » Ned Okt 22, 2017 4:40 pm[/url]":2g36gzsr] Sve u svemu, TC je okej, za mene nema neku jačinu da se vraćam često, samo zbog prodavnica, ali to ne znači da drugima ne treba. Ako budem ulazio, to će verovatno biti samo zbog terase. A to da li treba da bude tu, da li se uklapa, itd, mene iskreno ne zanima mnogo, a verujem da ni 99% prolaznika i namernika ne zanima takođe, izgleda da samo ovde nekolicina ima potrebu da poprilično negativno priča o tome, kao da im smeta kupovina i vrsta ljudi koja voli da kupuje. Ali dobro...
:shock:

Zaboga, pa šta radiš na Beobuildu ako te ne zanima jedna od fundamentalnih stvari? Nećemo sigurno raspravljati o krpicama i lego kockama u TC već o projektu u svakom smislu.

Ja se ni ne sećam da si ti rekla da nećeš ući, tako da ništa nisi ni prekršila. Onog čega se ne sećam - nije se ni dogodilo ;) A naravno, ako i mene viša sila natera, i ja ću ući ali isto tako samo da bi učinio nekom bliskom. Normalno je da svi nismo dužni da bilo šta posećujemo ako nam se ne sviđa. Sloboda izbora - njihov liberalizam u punom sjaju ;)

Mislim da jesam ali to sada nije ni važno, a i nije neki prekršaj. U svakom slučaju, rođak arhitekta je ostao bez reči ali razume mnoge koji nisu videli da postoji i nešto dobro.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=486582#p486582:2z2qq571 je napisao(la):
Ksenija » 22 Oct 2017 05:12 pm[/url]":2z2qq571]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=486571#p486571:2z2qq571 je napisao(la):
marrecar » Ned Okt 22, 2017 4:40 pm[/url]":2z2qq571] Sve u svemu, TC je okej, za mene nema neku jačinu da se vraćam često, samo zbog prodavnica, ali to ne znači da drugima ne treba. Ako budem ulazio, to će verovatno biti samo zbog terase. A to da li treba da bude tu, da li se uklapa, itd, mene iskreno ne zanima mnogo, a verujem da ni 99% prolaznika i namernika ne zanima takođe, izgleda da samo ovde nekolicina ima potrebu da poprilično negativno priča o tome, kao da im smeta kupovina i vrsta ljudi koja voli da kupuje. Ali dobro...
:shock:

Zaboga, pa šta radiš na Beobuildu ako te ne zanima jedna od fundamentalnih stvari? Nećemo sigurno raspravljati o krpicama i lego kockama u TC već o projektu u svakom smislu.

Ono kao, Beobuild ima i druge stvari za diskusiju pored gradjevinskih projekata. Ja sam prevashodno na forum dosao zbog javnog prevoza, sto moze i moja statistika profila da potvrdi, a zalutam s vremena na vreme i u ove krajeve foruma. Mozda je trebalo da odvojim izgled i lokaciju od svrhe objekta, odnosno kupovine. Jos sam rekao nekolicina, nikako direktno, prema bilo kome, pa ako si se slucajno pronasla sama u tome, onda neka bude tako.
Ja sam svoje misljenje rekao, iz mog ugla, jer opet, mene ne zanima preterano ono sto sam i rekao da me ne zanima, jer nema potrebe da pisem o necemu sa aspekta koji ne poznajem. Tako da, ja cu da raspravljam o tim krpicama i lego kockama, i napisacu utisak o objektu i izgledu koliko ja to mogu da ocenim kao krajnje prosecna osoba u tom aspektu. Zasto bih komentarisao o ulegnucima, visini, kondenzaciji, arhitektu, itd., kada ne bih znao koliko sta utice.

@Laki72
Opusteno, ne hvatam se za kritiku kao neki ovde, razumem sta zelis da kazes i cenim to. ;) Lepo si zavrsio poruku, sto je i sama sustina, kome se ne svidja, odlicno, kome se svidja, isto odlicno. Beograd srecom ima toliko izbora. A ovde se neki uhvatili za ovaj trzni centar i pricaju negativno, jos samo fali da pokrenu peticiju da se srusi jer njima to ne odgovara.

Earthmoving":2z2qq571 je napisao(la):
Ja imam predrasude pa ne ulazim :D Bilo bi glupo da sam nedosledan sam sebi zar ne :)
Jer ako bi išao u taj tržni centar, možda bi nešto mogao i kupiti, tj. dati Izraelcima svoje pare. To će se jako teško desiti jer sa mnom nemaju šanse da budu u plusu, tj. da ja njima dajem pare, nego samo u minusu, tj. samo oni meni mogu da daju pare. Ali pošto oni to neće, a pošto evo ni ja to neću, onda nema hemije između nas. Ali nešto drugo sam hteo da kažem. Pazite. Svaki dinar koji dajete nešto kupujući, vi u stvari hranite ideju toga što kupujete. Zato svaki čovek treba da bude svestan da li je ta ideja koju hrani dobra ili loša po njega i njegovu zajednicu (dakle njegovu, ne izraelsku ili neku drugu vanzemaljsku). Ako je kupuje, održava je u životu, ako je ne kupuje, odbacuje tu ideju. Ja mislim da je ideja stranog rentiranja po Srbiji loša po mene i moju zajednicu te je neću finansirati.

Pa pazi, ja sam ovo vec jednom rekao, ali to je bio drugi deo kupovine. To sto ti ne zelis da dajes pare izraelcima, ili bilo kojim drugim strancima, u redu. Zelis da dajes pare domacoj industriji? Odlicno! Ako si u takvoj mogucnosti, super. Ali mnogi nisu. Naravno to ne racunam opet oni koji kupuju npr u Rajicevoj, gde su stvari daleko skuplje. Ali eto ima drugih prodavnica, stranog brenda, u Knez Mihailovoj. Te stvari su jeftine, u nekom razumnom cenovnom rangu. I ja licno vise volim tu da kupujem. Zasto bih, ako je npr. BKA pun prodavnica navodno domace proizvodnje? Pa eto, jer kada udjem u te prodavnice, odeca je za 20-30% skuplja, u najboljem slucaju. A onda dosta tih prodavnica navodno je domace proizvodnje, pa na nekom dzemperu bude neki znak vrlo slican nekom svetski poznatom brendu. Pa onda imaju druge prodavnice, vrlo sumnjivog porekla i poslovanja, koje jesu jeftinije, ali kvalitet odece je upitan. Eto dogadjaj, pre mesec dana sam kupio neku jesenju jaknicu u Pull&Bear prodavnici, prilicno jeftina. Posle par nedelja, na fejsbuku mi iskoci stranica domace prodavnice muske garderobe, ja pogledam ponudu i naidjem na istu takvu jaknu, znaci potpuno ista, isti dzepovi, sve isto, ali su samo na nju usili nesto. I naravno cena, 100% veca. I ta prodavnica naravno posluje u nekom lokalu, sve "legalno". Zbog toga radije biram strane prodavnice, i par proverenih "domacih", od toga da iskljucivo i ekskluzivno podrzavam u kupujem u samo domacim prodavnicama sa navodno domacom proizvodnjom.

Dobro Mare, sada bi ja isto pitao da li i Izraelci isto tako biraju najjeftinije izvođače, dobavljače materijala i opreme... ili kupuju od svojih ili, pošto je njih malo, onih koji im njihovi ljudi ovde preporuče "šalom-šalom". Ja ne mogu da generalizujem jer ne znam mnogo primera pa zato i pitam, ali ovih 5-10 koje sam čuo od različitih ljudi svi ukazuju na takav način poslovanja. Npr drugar advokat je dobar sa nekim od njih ovde i onda ovaj deli svojim Jevrejima njegove vizit karte da tog mog druga angažuju kad im treba advokat, čime ga uvlači kao "njihovog". Tako sam čuo priče i za opremanje nekih od ovih njihovih projekata po gradu, dal Central Garden ili šta beše, i još par primera. Pa evo da pitam i druge , kakva su vaša iskustva ili saznanja o njihovom poslovanju i odabiru dobavljača u Beogradu? Jer ovih par primera što sam ja čuo odskaču od ovog Maretovog da se kupuje samo ono najjeftinije nego upravo baš od "svojih" pa čak i ako su i skuplji. Kažem, ako će pare od rentiranja u Rajićevoj i drugog reinvestirati u Srbiji tj neće izvlačiti novac i ako zaista kupuju od svih jednako ko je najjeftiniji, a ne po tome ko je "njihov", ja ću rado imati lepše mišljenje o njihovom načinu poslovanja ovde.
Kod drugih stranih investitora ovde: Nemaca, Austrijanaca, Kineza, Azera... nisam čuo takve priče da kupuju samo od onih koji su u njihovom "krugu", nego da ko i svi ostali ovde kupuju ono što je najjeftinije, najkvalitetnije, najbrža isporuka i slični više ekonomski kriterijumi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=486596#p486596:pbgkr15u je napisao(la):
marrecar » Ned Okt 22, 2017 6:56 pm[/url]":pbgkr15u] Ono kao, Beobuild ima i druge stvari za diskusiju pored gradjevinskih projekata. Ja sam prevashodno na forum dosao zbog javnog prevoza, sto moze i moja statistika profila da potvrdi, a zalutam s vremena na vreme i u ove krajeve foruma. Mozda je trebalo da odvojim izgled i lokaciju od svrhe objekta, odnosno kupovine. Jos sam rekao nekolicina, nikako direktno, prema bilo kome, pa ako si se slucajno pronasla sama u tome, onda neka bude tako.
Uopšte nije bitno da li sam se ja pronašla ili ne, i šta ima da se pronalazim u tvom pisaniju. Reagovala sam na tvoj deo posta i ništa više, pričamo. Naravno da je ovde najbitniji projekat i njegova opravdanost a ne koje marke jaknica nudi. Sve je to Kina, Tajland... pa taman da na etiketi piše ISL što se ne može desiti u originalnim prodavnicama a one sigurno nisu u "šporetu" :mrgreen:

Pitanjce za tebe marrecare? Šta si video lepo u ogoljenim stablima? Nije li malo tužno gledati u njih? Ozbiljno te pitam. Kažeš da je usklađeno sa ostalim - ogoljeno drveće, imitacija mermera, veštačko cveće, beli obluci, prirodni ili ne, ne znam,. gde sam smela da pipnem. Obezbeđenje me je motrilo, valjda i druge. Imam dve fotografije iz otvornog restorana ali ne znam da li da ih postavim što bi bila ipak reklama ali i dobar vic za ovu temu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=486596#p486596:vo2l7xu3 je napisao(la):
marrecar » Ned Okt 22, 2017 6:56 pm[/url]":vo2l7xu3]
@Laki72
Opusteno, ne hvatam se za kritiku kao neki ovde, razumem sta zelis da kazes i cenim to. ;) Lepo si zavrsio poruku, sto je i sama sustina, kome se ne svidja, odlicno, kome se svidja, isto odlicno. Beograd srecom ima toliko izbora. A ovde se neki uhvatili za ovaj trzni centar i pricaju negativno, jos samo fali da pokrenu peticiju da se srusi jer njima to ne odgovara.
Nakon čitanja odgovora lakiju povlačim moja pitanjca. /u
3402116137.gif
ca

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=486618#p486618:1fyy8wnu je napisao(la):
Ksenija » 22 Oct 2017 08:17 pm[/url]":1fyy8wnu]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=486596#p486596:1fyy8wnu je napisao(la):
marrecar » Ned Okt 22, 2017 6:56 pm[/url]":1fyy8wnu] Ono kao, Beobuild ima i druge stvari za diskusiju pored gradjevinskih projekata. Ja sam prevashodno na forum dosao zbog javnog prevoza, sto moze i moja statistika profila da potvrdi, a zalutam s vremena na vreme i u ove krajeve foruma. Mozda je trebalo da odvojim izgled i lokaciju od svrhe objekta, odnosno kupovine. Jos sam rekao nekolicina, nikako direktno, prema bilo kome, pa ako si se slucajno pronasla sama u tome, onda neka bude tako.
Uopšte nije bitno da li sam se ja pronašla ili ne, i šta ima da se pronalazim u tvom pisaniju. Reagovala sam na tvoj deo posta i ništa više, pričamo. Naravno da je ovde najbitniji projekat i njegova opravdanost a ne koje marke jaknica nudi. Sve je to Kina, Tajland... pa taman da na etiketi piše ISL što se ne može desiti u originalnim prodavnicama a one sigurno nisu u "šporetu" :mrgreen:

Pitanjce za tebe marrecare? Šta si video lepo u ogoljenim stablima? Nije li malo tužno gledati u njih? Ozbiljno te pitam. Kažeš da je usklađeno sa ostalim - ogoljeno drveće, imitacija mermera, veštačko cveće, beli obluci, prirodni ili ne, ne znam,. gde sam smela da pipnem. Obezbeđenje me je motrilo, valjda i druge. Imam dve fotografije iz otvornog restorana ali ne znam da li da ih postavim što bi bila ipak reklama ali i dobar vic za ovu temu.
Pa ja bih bas rekao da si se pronasla u tome jer si jedina odgovorila na taj deo i dobar deo komentara fokusirala na taj deo, kao da je bila licna uvreda ili ne znam sta.
Vide li ti uopste unutrasnjost? Ili je ispalo onako kako sam pretpostavio, zaslepljena usla sa negativnoscu? Prakticno ceo dizajn enterijera se svodi na dve boje i par njihovih nijansi, crna i bez. Naravno da se ono ogoljeno drvece uklapa u to, da ima zelenila uopste, to bi iskakalo i unistilo sklad enterijera. Pored toga sto ima neke sitne biljke ispod, to se ni ne vidi, ali bas cela krosnja bi bila previse. Rekao bih da je to stvar ukusa, ali to je samo jednostavna stvar, da li se uklapa ili ne.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=486562#p486562:32ovdp22 je napisao(la):
Ksenija » 22 Oct 2017 02:47 pm[/url]":32ovdp22]Ne lupetaj! Znaš koliko mi je stalo da uspem kod tebe i klana kome pripadaš?

Drago mi je da sam pogodio u metu. I vidi se ti je stalo. :kk:
A onda, ja sam protivnik ovakvog projekta i u sta se on pretvorio od pocetka. Ali nisam zaslepljen i da, predrasude ostavljam napolju da bih pokusao da budem objektivan.
Pazi, moj klan. Ali to je taj manir kojim mislis da dezavujises protivnika. A mene si kao takvog regrutovala pa se revansiras za prethodne diskusije. Detinjasto i providno. :violina:
A ti i ne razumes o cemu se ovde radi. U pitanju je tvoj siledzijsko/dzambaski manir i pristup diskusijama i posledicne reakcije koje one izazivaju. A o nevaspitanju i drskosti.... Ali i to je deo tvog karaktera.
A to da li se i sta kome dopada i tvoj ili moj ukus je nevazno. Ali kada svoj stav neuravnotezenom diskusijum (jer si unapred resila da ti sa BAS NISTA ne dopada) "autoritativno" i neargumentovano branis fragmentima koje si posetom pokupila, to izaziva reakcije.
I lepo se ponasaj, lepo te podsecamo.
E Mare, dozvolio si da te isprepada i izvredja. Lepo vaspitan i uctiv. To kod takvih ne pali.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=486788#p486788:3j4ik025 je napisao(la):
svrca » 23 Oct 2017 07:27 pm[/url]":3j4ik025]
E Mare, dozvolio si da te isprepada i izvredja. Lepo vaspitan i uctiv. To kod takvih ne pali.
Heh, ne brini :mrgreen: Retko kada ja onakve odgovore shvatam licnom uvredom, to vise govori o njima nego o meni. Jesam mlad, ali sam naucio da se ne obazirem na takve stvari i naucio sam sta je pakost i zavist. Naravno ne mislim da je ovo poslednje bio slucaj i ovde, ali generalno sam upoznat sa time, a ovo do sada je bilo prilicno mlako.

Bio sam u TC za vikend. Imam nekoliko utisaka:
- vizuelno, ima 2 sprata viska. Da je do visine one velike terase, bilo bi taman
- terase su super
- steta sto prolazak ka patrljku Rajiceve mora kroz TC. Mozda je moglo drugacije da se resi
- fasada hotela (onaj mermer) je jadna, kao za toalet.
- svidja mi se plato ka Knezu.
- tok kretanja kroz sam TC mi je nejasan, oni lokali ka hotelu su nekako odseceni, ne znam sto nisu napravili i jedan mali koridor ka njima.

sve u svemu, TC kao TC, nista posebno dobro ni posebno lose. Osim fasade hotela, jos jednom da kazem, koja mi je katastrofalna

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=486603#p486603:2frbhyf6 je napisao(la):
Earthmoving » Ned Okt 22, 2017 6:23 pm[/url]":2frbhyf6]Dobro Mare, sada bi ja isto pitao da li i Izraelci isto tako biraju najjeftinije izvođače, dobavljače materijala i opreme... ili kupuju od svojih ili, pošto je njih malo, onih koji im njihovi ljudi ovde preporuče "šalom-šalom". Ja ne mogu da generalizujem jer ne znam mnogo primera pa zato i pitam, ali ovih 5-10 koje sam čuo od različitih ljudi svi ukazuju na takav način poslovanja. Npr drugar advokat je dobar sa nekim od njih ovde i onda ovaj deli svojim Jevrejima njegove vizit karte da tog mog druga angažuju kad im treba advokat, čime ga uvlači kao "njihovog". Tako sam čuo priče i za opremanje nekih od ovih njihovih projekata po gradu, dal Central Garden ili šta beše, i još par primera. Pa evo da pitam i druge , kakva su vaša iskustva ili saznanja o njihovom poslovanju i odabiru dobavljača u Beogradu? Jer ovih par primera što sam ja čuo odskaču od ovog Maretovog da se kupuje samo ono najjeftinije nego upravo baš od "svojih" pa čak i ako su i skuplji. Kažem, ako će pare od rentiranja u Rajićevoj i drugog reinvestirati u Srbiji tj neće izvlačiti novac i ako zaista kupuju od svih jednako ko je najjeftiniji, a ne po tome ko je "njihov", ja ću rado imati lepše mišljenje o njihovom načinu poslovanja ovde.
Kod drugih stranih investitora ovde: Nemaca, Austrijanaca, Kineza, Azera... nisam čuo takve priče da kupuju samo od onih koji su u njihovom "krugu", nego da ko i svi ostali ovde kupuju ono što je najjeftinije, najkvalitetnije, najbrža isporuka i slični više ekonomski kriterijumi.
Tacno tako, u svim sferama poslovanja jevreji funkcionisu kao zatvoreno drustvo, gde ces bolji primer od holivuda gde ti nikad nece biti dozvoljeno da zaradis neki veliki novac, bilo kao glumac ili nesto drugo, ako nemas jevrejske korene.

I sve druge visokoprofitabilne oblasti (bankarstvo i sl), su dominantno uvek bile u njihovim rukama.

Krajnje je neprirodno da, u svetskim razmerama, jedna tako mala zajednica ima toliki kapital da prakticno upravlja celom planetom.
I da posadi ovakvu građevinu koja je u arhitektonskom smislu potpuno neprimerena lokaciji. Na mesto na kojem je rođen ovaj grad. Nulta tacka beograda.

Bruka. :cry:

Vrh