Šta je novo?

Tošin bunar i Egipatska (Zemunska): proširenje i rekonstrukcija ulica

Danas je doterana i jedna prikolica velika zuta na kojoj pise AR-Gradnja.
Takodje sam video i da su rascistili ono karton naselje uz prugu kod stanice Novi beograd i da su delimicno ocistili taj pravac ka Tosinom..

Прошао сам данас деоницом и снимио неколико слика из кола у покрету, а две су и мало мутне :( . Пих не може да се вози и слика истовремено, мада сам возио полако :D .

Као што каже БЛ3ипсилон4 велики наранџасти грађевински контејнер је већ постављен код оне кућице где је било обезбеђење, назире се на двема сликама. Сво растиње још није расчишћено, а навише је остало у оном другом делу, између улице Владимира Назора и наставка Тошиног бунара (задње две слике).

Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=360677#p360677:fv4g2819 je napisao(la):
bl3y4 » 01 Дец 2015 12:43 pm[/url]":fv4g2819]
Takodje sam video i da su rascistili ono karton naselje uz prugu kod stanice Novi beograd i da su delimicno ocistili taj pravac ka Tosinom..
@БЛ3ипсилон4, то је иза гараже ГСП-а и тај део припада УМП-у. Имао томе на тој подтеми. Само у кратко, сви цигани који су ту били су расељени и добили су социјалне станове у Јабучком риту. Цео простор је расчишћен и на подтеми о УМП-у има и слика о томе.

Još jedan plus.
Mislim da ne može da se naglasi koliko je važno ovo proširenje.
Kada se bude završila ova deonica, zatim "UMP" duž pruge, i nadam se, probio železnički nasip, saobraćaj će teči mnogo brže, a šta tek sve može da se kaže o potencijalima linija JGP-ai pristupa BGvozu...

Relja jel te navodnike na UMP stavljas zbog pravopisa ili iz postovanja prema projektu :p

Inace hvala Gagi na fotkama i sto ih kaci na nas server posto je stvar profunkcionisala danas sa svim nekim sredjenim detaljima.

Neverovatno ali krenulo je i ovo prosirenje da se radi sa sve cudnim uknjizenjima imovinsko pravnim zavrzlamama. Kad malo bolje razmislim imali smo prilku da nekako to polu uzivo pratimo na forumu

Игоре нема шта да ми се захваљујеш, наравно да ћу слике да постављам на наш сервер, зато си то и омогућио, да буде много лакше и да се све наше слике чувају на једном месту. Слике не постављам више преко "пост имеџин", ко зна можда и они једног дана угасе тј. затворе радњу, као и они дрндави дежелици са "додај".

Иначе сутра, тј. данас, ће бити нових слика :) .

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=360775#p360775:3u630437 je napisao(la):
Igor » 02 Dec 2015 12:07 am[/url]":3u630437]Relja jel te navodnike na UMP stavljas zbog pravopisa ili iz postovanja prema projektu :p
....

Ti znaš šta ja mislim o megalomanskom projektu koji neće funkcionisati kako je neko zamislio i lagao ljude. A zagrade stavljam jer tu nema ni "magistrale" niti "poluprstena".

Слике 02. децембар 2015.

Предпостављам да је Милош раније сликао, ја сам од 12:55 до 13:20 часова

Још није све раскрчено, али напредује, геометри су били ту и премеравали трасу новог дела улице.

Једно упозорење за све оне који пролазе колима раскрсницу Тошин бунар-Николе Добровића: поведите рачуна семафори су искључени, предпостављам до даљег. Они су искључени јер је она мала семафорска трафостаница баш на траси где ће се градити, види се на сликама, и мора да се уклони.

Сад сам поставио мало више слика да овековечим стање како још изглед, па да се сећамо једног дана, како је то било. :D

Pogledajte prilog 27
Pogledajte prilog 26
Pogledajte prilog 25
Pogledajte prilog 24
Pogledajte prilog 23
Pogledajte prilog 22

Док сам сликао, наиђе овај лепотан на слици и нисам одолео да га не сликам. Само је протутњао и улетео у тунел :)
Pogledajte prilog 21

Идемо даље низ Тошин бунар, пре и после оне садашње кривине
Pogledajte prilog 20
Pogledajte prilog 19
Pogledajte prilog 18
Pogledajte prilog 17
Pogledajte prilog 16
Pogledajte prilog 15
Pogledajte prilog 14
Pogledajte prilog 13
Pogledajte prilog 12
Pogledajte prilog 11

Неколико слика из улице Владимира Назора, поглед (десно) према раскрсници Тошин бунар-Николе Добровића
Pogledajte prilog 10
Pogledajte prilog 9
Pogledajte prilog 8
Pogledajte prilog 7

Поглед из улице В.Н. према Тошином бунару тј. делу где је сад проширење
Pogledajte prilog 6
Pogledajte prilog 5
Pogledajte prilog 4
Pogledajte prilog 3

Део где ће се спојити нови део са старим делом Тошиног бунара
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1

То је то народе, до следећег пута

Micu li ovu ciga malu ili ostaje kao dekoracija

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=360937#p360937:1ofbpi3e je napisao(la):
direktor » 03 Dec 2015 10:23 am[/url]":1ofbpi3e]Micu li ovu ciga malu ili ostaje kao dekoracija

Ne moraju, ne smeta izgradnji pošto je nova trasa na suprotnoj strani postojeće ulice...

Почели радови на проширењу Тошиног бунара

БЕОГРАД, 3. децембра (Танјуг) - Радови на проширењу улице Тошин бунар почели су данас и требало би да трају до маја наредне године, а њихова вредност је 129 милиона динара.

Почетак радова, на деоници дугој 300 метара, обишао је градски менажер Горан Весић, који је рекао да је проширење улице Тошин бунар решење проблема који "није могао да буде решен већ 25 година".

Након извођења радова, улица Тошин бунар биће проширена и спојена са Војвођанском улицом, имаће по три саобраћајне траке, са разделним острвом на средини, осветљењем и комплетно урађеном канализацијом и водоводном мрежом.

"Важно је да се ова улица прошири, јер би требало да са друге стране буде изграђена приступна саобраћајниа ка мосту на Ади", објаснио је градски менаџер.

Он је поновио да проблем постоји већ 25 година, а да га је Дирекција за грађевинско земљиште Београда решила за нешто дуже од годину дана чиме су се створили услови да радови почну.

"Скоро 25 година нису могли да реше ових 300 метара и возачи су из нормалне улице са три саобраћајне траке, улазили у улицу са по једном, која иде ка Војвођанској, у којој се успорава саобраћај", указао је Весић.

Он је напоменуо да ће улица Тошин бунар бити потпуно уређена, са три траке у оба смера, колико она и треба да има, с обзиорм на фреквентност саобраћаја.

Весић је истакао и да је на Новом Београду око 160 км дужина саобраћајница, од којих је, како је рекао, улица Тошин бунар можда и главна.

"Зато је важно да буде уређна и зато ми толико улажемо у овај део града и трудимо се да у Нови Београд, који полако постаје пословни центар, уложимо више новца и уредимо инфраструктурне проблеме", закључио је Весић.

Радове на проширењу Тошиног бунара изводи Дирекција за грађевинско земљиште Београда.

Novosti a.d.

Ово је све лепо. Сад ваља размишљати о делу Тошиног бунара кроз Земун. Тамо би требало порушити силне куће, али исплати се, јер су гужве велике.

Da li si realan?
Mislim da rusenje tog dela ne bi mogli da priuse ni daleko bogatiji gradovi. U pitanju su desetine ako ne i stotine kuca, znaci desetine miliona evra samo za eksproprijaciju

Реално је то у свим плановима и мораће кад-тад да се уради. То су све приземљуше и потпуно је исти трошак као у делу Булевара од Цветка до Устаничке. Само страну ближе Павиљонима треба порушити.

Koliko sam samo sati zivota izgubio na ovom semaforu...A i muka na biciklu dok se prodje pored 'male' pa do prosirenja.

Danas sam video iz busa, da su stigli bageri, postavljena je tabla, tako da se tek sad moze reci da su radovi poceli.

Koliko dugo je na ovo cekano...evo veceras u 20:35 iz pravca Zemuna kolona na semaforu do 2 semafora pre. :D

Evo izbrojao sam oko 65 kuca sa leve strane T. B. (ka Paviljonima).
Ako grubo uzmemo 70k evra kao prosecnu cenu, dolazimo do cifre od oko 5 miliona evra. I nije tako strasno kao sto sam mislio :)

Mislim da ti je cena neadekvatna.
Rekao bih da samo zemljiste na toj lokaciji vredi visestruko vise...

Али свакако је прихватљив трошак. Иста судбина чека и Угриновачку, и њену везу са Пупиновим булеваром...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=361111#p361111:1tkxzbr0 je napisao(la):
mekbejn » 04 Dec 2015 12:30 pm[/url]":1tkxzbr0]Evo izbrojao sam oko 65 kuca sa leve strane T. B. (ka Paviljonima).
Ako grubo uzmemo 70k evra kao prosecnu cenu, dolazimo do cifre od oko 5 miliona evra. I nije tako strasno kao sto sam mislio :)

Raseljavanje ulice Tošin Bunar je predviđeno pre mnogo, mnogo godina u odgovarajućoj planskoj dokumentaciji. Nešto je i raseljeno, naravno, najviše prilikom izgradnje autoputskog nadvožnjaka i Studentskog Grada, kao i u delu od Studentske do Pariske Komune, te na delu ulične trase od Pariske Komune do Džona Kenedija, tamo gde paviljoni "probijaju" u ulični front, a odaću vam i jednu tajnu - dosta kuća koje i dan-danas stoje su nekoj fazi eksproprijacije, zakočenoj početkom '90ih... slično kao što je bilo s Vojvođanskom. Čuo sam za slučajeve da su ljudima eksproprisali kuće, isplatili sve naknade i obeštetili pristojno, ali da objekti nisu srušeni, niti stnari iseljeni. Da li su neki od obeštećenih u međuvremenu povratili svoje vlasništvo, ne znam.

Ево паре од националног стадиона за проширење Т. Бунара!?

Vrh