relja":rk54z9q8 je napisao(la):
Ako malo pažljivije pogledate ove planove, i ispratite temu o aktuelnoj fazi izgradnje Airport City-ja, videćete da je na mestu na koje se nalazi ova mini favela previđen ulaz u krug Airport City-ja sa strane Tošinog bunara.
@Реља тачно тако, али...
Тај будући улаз из Тошиног бунара у Ерпорт град неће се сад радити. Можда (мада стварно тешко) тек кад заврше зграду 2100 и ону подземну гаражу (негде средином следеће године), а највероватније по завршетку осталих зграда 2200, 2300 и 2400, унутрашњих саобраћајница самог овог пословног центра, свих гаража, паркинга,...
У конкурсној документацији за проширење Тошиног бунара на задњој 30. страни пише, цитирам:
„
IV ТЕХНИЧКИ ПОДАЦИ
Предмет пројекта je улица Тошин бунар од раскрснице са улицом Николе Добровића до изграђеног дела улице у пуном профилу у дужини од L~350m са свом припадајућом инфраструктуром. Попречним профилом су предвићене две коловозне површине ширине 7.25m, средње разделно острво ширине 4m, обострано зеленило променљиве ширине и обострани тротоари ширине 3m.
Пројектом је, потребно обрадити и прикључење постојеће улице Владимира Назора у улицу Тошин Бунар како би се обезбедио прилаз постојећим објектима.“ Завршен цитат.
Значи нигде се не спомиње и градња предвиђеног улаза. Тај улаз није за сад обухваћен овим пројектом, он (улаз) је обухваћен пројектом изградње Ерпорт града. Тачно се види по оним зеленим испрекиданим цртама (линијама) докле је „граница“ радова по овом пројекту проширења-наставка Тошиног бунара.
Наравно да бих волео да се цигани изместе одатле, да их не прекривају платненим оградама, као ове године, кад је био Београдски маратон, али нажалост остају до даљег. Такође поставља се и питање њиховог расељења, знаш и сам да ће они њихови заштитиници, разноразне „свастике“, нло, нво, ал, дићи халабуку да им се обавезно обезбеде станови. О том расељењу још нико није ни „а“ рекао.
За оне који не знају где се налази то циганско насеље, означио сам црвеним правоугаоницима на бинг мапи и гугл мапи са убаченим цртежом проширења Тошиног бунара, који је урадио ММГоран.