Šta je novo?

Tošin bunar i Egipatska (Zemunska): proširenje i rekonstrukcija ulica

Koliko se sećam na tim proširenjima iz pravca Tošinog bunara su planirane jedna ili dve benzinske pumpe?

vucko":3r3qd2xk je napisao(la):
Koliko se sećam na tim proširenjima iz pravca Tošinog bunara su planirane jedna ili dve benzinske pumpe?

U neposrednoj blizini se nalazi velika stanica EKO Petrola, a na onoj "neformalnoj" saobraćajnici koja povezuje Tošin bunar i Đorđa Stanojevića se nalazi stanica Kryo Gas-a.
Naravno, ne kažem da nije moguće, samo konstatujem koliko bi to bilo nelogično.

vucko":y8grwava je napisao(la):
@Вучко, иако припадам аутомобилском лобију, неће ту бити никакве бензинске пумпе, таман посла. Што каже Реља, у непосредној близини је Еко пумпа, на неких 300 метара, а ту је и Крио пумпа, исто јако близу.

На тим проширењима ће бити тротоари и зелене површине и ништа више. Ипак за бензинску пумпу је потребно много више простора.
Означио сам ти стрелицама тротоаре на проширењима.

relja":3c78r70g je napisao(la):
Ako malo pažljivije pogledate ove planove, i ispratite temu o aktuelnoj fazi izgradnje Airport City-ja, videćete da je na mestu na koje se nalazi ova mini favela previđen ulaz u krug Airport City-ja sa strane Tošinog bunara.

Morao sam da se preispitam...

umptosin%20bunar.jpg

acbplan.jpg

Dakle, ulaz u kompleks APC-a će ići putem preko postojeće staze, ne preko saobraćajnica koje će se graditi u sklopu proširenja ulice. Favela smeta samo putarima....

BS? Bus Stop? :D tako se ne piše "autobuska stanica"

А колико се сећам са теме "УМП", неко је тражио измену плана на траси дуж насипа, исто због приватне "ССГ"...

Да, а преко пута те на УМП би опет требао да буде НИС, ако се добро сећам шта се помињало на форуму, као замена за складиште да се не прави лицитација већ директно.

Koliko vidim skretanje u Airport city će biti moguće jedino iz pravca Zemunska-Tošin Bunar?
Takodje trebale bi da se rade i ova 2 isključenja iz pravca Tošinog bunara ka Airportu,koja doduše nisu ucrtana na planu za Airport:

Koliko se sećam bio je proše godine neki plan na javnom uvidu u kome je navedeno da je planirana pumpa u TB baš u pravcu ka autoputu.

Zbunjujete me sa tim planovima jer je jedan orijentisan ka zapadu, dok je drugi ka severu a i ne obrađuje ceo blok i kontakt sa ulicom TB već samo unutrašnjost bloka.

vucko":37nt98yo je napisao(la):
Koliko se sećam bio je proše godine neki plan na javnom uvidu u kome je navedeno da je planirana pumpa u TB baš u pravcu ka autoputu.

Zbunjujete me sa tim planovima jer je jedan orijentisan ka zapadu, dok je drugi ka severu a i ne obrađuje ceo blok i kontakt sa ulicom TB već samo unutrašnjost bloka.

Oba plana su isto orijentisana - severozapad je "gore".

vucko":3lr68xwd je napisao(la):

@Вучко, да ли можеш да ископаш негде тај план где је наведено да је у плану бензинска пумпа у Тошином бунару у правцу аутопута ! На неки начин места баш и нема, али можда на два места би могло да се углави ! Онај "празан" простор пре будуће раскрснице Тошин бунар-Николе Добровића-траса УМП-а, гледано од правца ИМТ-а. Други простор, али је ту доста уско, је простор где су сад цигани између пруге и пореске управе Нови Београд.

Да те не би збуњивали, а и Милош ти је означио градилиште, ево означио сам на гугл мапи како ће отприлике да изгледа положај зграда и неких унутрашњих саобраћајница, које сам уцртао (онако како знам, а воље ми није мањкало) где треба још да се гради у Ерпорт граду. Такође ту је и скица тог дела Ерпорт града који још треба да се гради, а коју сам окренуо у правцу севера и да колико-толико буде у равни/положају са гугл мапом. И на њој сам означио саобраћајницу која ће ићи према будућем улазу-излазу у Тошином бунару, а то ће бити сад онај постојећи улаз-излаз где је салон керамике и подова: https://www.google.rs/maps/@44.8140239, ... 6656?hl=sr

Значи тај улаз-излаз у Е.г. ће бити нешто пре будућег аутобуског стајалишта у новом делу Тошиног бунара, гледано у правцу Студењака. Да ли ће и саобраћајница, код које сам ставио знак питања и на мапи и скици, излазити на Тошин бунар то не знам, али по цртежу проширења Тошиног бунара, неће.

Вучко, ако још нешто није јасно, питај (али не пуно :lol: )

@Гага, та парцела 6823 је НИС-ова... у плану станица за снабдевање горивом заведена под бројем ЈН101...

Znači, nehigijensko naselje se nalazi na "ruskoj" zemlji? :p
Auuuu, biće cirkusa.

Danas sam prolazio i cini mi se da je dosta raskrcena ta parcela gde treba da prodje ulica. Ima i par bagera na mestu.

Sent from my LG G2

Nisam video bagere ali sam video da su opet merili nesto danas :p

Ево данашње краће фоторепортаже о наставку радова на проширењу Тошиног бунара. Као што су и Савагт и БЛ3ипсилон4 рекли, почело се са расчишћавањем.

Са расчишћењем терена се почело са оним делом који је још увек ограђен жичаном оградом и где је једно дуже време било и обезбеђење, а од пре пар месеци и напуштено. Сад је остала само она пластична кућица тј. киоск.

У том ограђеном делу се секу сва она дивља растиња, а и растиња која су била посађена од стране бивших власника тих земљишта која су откупљена. Има тога доста, тако да околно становништво може слободно да узима посечена стабла за огрев, барем да послуже нечему. Остало је још да се расчисти мањи део где ће се радити улица тј. у дужини од 350 метара и расчишћавање терена ће се радити још два дана.

И да кажем следеће, званично почетак радова на радовима у Тошином бунару почињу сад у среду – 02. децембра 2015. године и од тада теку оних 149 дана. Коначно и да то доживимо и да се ова улица доведе у стање како и доликује.

Са сликањем сам кренуо од дела где ће се спојити нови део улице са старим изграђеним делом улице Тошиног бунара.

Садашња раскрсница (улаз) у улицу Владимира Назора из Тошиног бунара

Идемо даље према кривини и раскрсници са Николе Добровића. Виде се и геометри које је споменуо БЛ3ипсилон4.

Кривина и садашња раскрсница Тошин бунар-Николе Добровића

Bravo Gago za reportazu!

p.s potkrala se jedna greska: И да кажем следеће, званично почетак радова на радовима у Тошином бунару почињу сад у среду – 02. новембра 2015. године и од тада теку оних 149 дана. Коначно и да то доживимо и да се ова улица доведе у стање како и доликује.

Dakle, tacan odgovor je 02. decembra. Meseci nam brzo prolaze. :D :)

Хвала Маркос друже на исправци, укњижен плусићћћ.
Ето, текст сам прочитао два пута пре него што сам га поставио на подтему, али подкрала се само "мала" грешка од 30-так дана :D . Вероватно пошто смо још у новембру. Извињавам се свима.

П.С.: У међувремену сам у тексту исправио грешку :dil:

Неколико слика од данашњег поподнева, остало још мало да се раскрчи, углавном онај део где треба улица да се споји са "старим" делом. То нисам сликао, а сутра ћу цео део који се расчишћава тј. који треба да се ради.

Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1

Сад сам поставио слике преко нашег сервера ББ. Треба мало времена да се навикне.

Vrh