Čuo si dosetke da su stanovnici NB žabe i rode. I to je tebi DOKAZ !? Pa ja sam davno čuo dosetke da je NB Austrougarska, kasnije da je Hrvatska, naravno to su šale pa ko imalo ozbiljan takve priče smatra za neki dokaz? I sad posle 65 godina potegao si priču kako je to zemljište nekom oduzeto. Pa "oduzeto" je zemljište i kad je građena (davno) Karaburma, Banovo brdo, Braće Jerković, Vidikovac, naselje Stepa Stepanović na Voždovcu da ne nabrajam dalje. Nikad nisam čuo da se neko žali da mu je oduzeto zemljište na Novom Beogradu. Tamo je bilo malo kućica, zemljiše nije bilo plodno a sad ima veliku vrednost jer je još pedesetih godina planski izgrađena kompletna infrastruktura. Taj problem nisam mnogo pratio ali vidim da se sada vrši obeštećenje nekadašnjih vlasnika. Pa evo sad imaš primer Vojvođanske ulice koja je sporo građena zbog plaćanja obeštećenja vlasnicima. Sigurno je da je prvih godina posle rata neko bio oštećen ali "oštećeni" su bili i oni koji su poginuli u ratu. Zemlje je bila uništena i moralo se brzo graditi pa je nekom i oduzeto nešto. Sam kažeš kako si na NB rođen, kako tu živiš pa kako bi to bilo moguće da prethodno eventualno nekom nešto nije bilo (ako je uopšte i bilo na NB) oduzeto u opštem interesu.