dane bezanija
Higher intermediate
Sve sve super...jedva cekam nov tosin bunar...ali i dalhe ne verujem da se pojavio tamo neki vlasnik..izvinite ali meni je ovo i cudno i sumnjivo
@Ертмувинг, дужина дела Тошиног бунара који се сад ради је 350 метара. Ја не гледам гугл, јер једноставно постоје конкретни папири о изградњи овог дела улице, а то је конкурсна докуменатција у којој све лепо пише. Ево ти само део из задње стране ове докуменатције где је опис „технички подаци“.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=385798#p385798:186effzo je napisao(la):Earthmoving » 13 Мај 2016 09:34 am[/url]":186effzo]Gago, ne znam kako meni na google maps-u izlazi da je prošireni deo 250 m (slika dole) ako ti kažeš da je 350 m. Pričam o proširenju, ti možda računaš i rekonstrukciju nekih ranije proširenih delova.
I dalje tvrdim da je ulica bila relativno "široka" i "laka" za proširenje jer su na okolnim placevima bile uglavnom bašte a ne poređane kuće tik jedna do druge (što si i vide dole na mapi) kao recimo u nastavku Tošinog Bunara od Pariske komune, ili kao što je slučaj u Žičkoj koju pominješ. Da je tvoe poređenje tačno, sutra bi se proširile navedene 2 ulice, od kojih je navedena Žička inače iste dužine kao ovaj deo Tošinog Bunara. Ali to se neće desiti. Zašto? Zato što gradska administracija prosto nije sposobna za to. Ovde su pregovarali decenijama, a u navedena dva slučaja čak nisu ni započeli pregovore, ajme. Šta nas interesuju njihove pravne procedure i sl.? To je njihov, ne naš posao i problem, pa onda neka ga rešavaju. Pa zar nije to što su ovi sporovi oko eksproprijacije trajali decenijama upravo dokaz njihove nesposobnosti? Da su sposobni, uredili bi sistem da to zakonski traje mnogo kraće. Pa ko je to mogao sem njih da radi, vi i ja? Ne. Oni su ti koji su odogovrni za to a njihovi rezultati su jako loši kad govorimo o eksprorpijacijama za javnu korist. Zato se Tošin Bunar od Pariske komune ka Zemunu ili Žička i još masa sličnih slučajeva ne proširuje ni danas ni decenijama unazad. Ako ništa drugo, nadam se da ću ih bar isprovocirati da dokažu da grešim, da su sposobni, da oni mogu to.
Što se tiče ostalog se slažem, i sam si naveo koliko je problema bilo, koliko je dugo trajalo i sl. što potvrđuje ono što sam gore napisao o efikasnosti, znanju, sposobnosti, ažurnosti... gradske administracije u eksprorpjatisanju. Pa brate, ako zakon dozvoljava da postupak traje 10 godina i da zbog 5 ljudi, 5000 ljudi svaki dan ispašta, pa, alo, promenite zakon i procedure da traju 3 meseca. Ako tih 5 ljudi nisu solidarni sa onih 5000 onda ni društvo ne treba da bude solidarno sa njihovim odugovlačenjem.
@Земљани, полако бре, што си запенио толико, прикочи :wink:[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=386073#p386073:3avra66v je napisao(la):Earthmoving » 14 Мај 2016 04:55 pm[/url]":3avra66v]Kako bre Gago nije bio lak, pa imaš samo jednu grupicu od 5 kuća 30m od raskrsnice i još jednu kuću posle, koje su trebale biti srušene. Ako to nije lako i ako su se deceniju zezali oko toga, onda da se pozdravimo sa daljim širenjem ulica u gradu. Ili da dovedemo ljude koji će brže rešavati eksproprijacije. Poenta mog posta je: U ovom gradu ne može eksproprijacija 5 kuća i još nešto parcela da traje 10 godina. Ne može i tačka, ako je potrebno zameniti i ljude koji na tome rade i zakone i sve ostalo ali to mora mnogo mnogo brže da se radi.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=386142#p386142:1mb4vwi9 je napisao(la):Earthmoving » 14 May 2016 11:21 pm[/url]":1mb4vwi9]... Poenta je dal ćemo se mrcvariti 20 godina oko par eksproprijacija ili ćemo to brže rešavati.