[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=385620#p385620:2na2jae0 je napisao(la):
Earthmoving » 12 Мај 2016 09:24 am[/url]":2na2jae0]Au, šta li bi bilo da je ulica bila duža od 250 metara... Koliko bi ovakvih neraščišćenih situacija bilo, kao sa ovim vlasnikom koji se pojavljuje na kraju projekta? SPO počeo pre 20tak god deo ispod autoputa, DS nastavio Vojvođansku pre 8 god, i ovih 250m SNS završava ovih dana. 20 godina za proširenje, inače široke, ulice. Za dalje proširenje Tošinog Bunara od Pariske komune ni ne pitajte jer ima više od 5 parcela za eksproprijaciju a to je već viša matematika koja prevazilazi kapacitete gradske uprave. Ovim tempom za to bi im trebalo još jedno 50 godina, taman kad svi poumiremo.
Nije ni čudo što grad nije sposoban da proširi nijednu ulicu sa eksproprijacijama u starom delu grada gde ima mnogo više ovakvih peripetija (koje su inače sami zakuvali). Mada ima i onih koji više veruju crtežima GUP-a, planirano je ovo planirano je ono, nego svojim očima i decenijskom stanju stvari. Žao mi je što moram ovako da kritikujem, ali kako drukčije kad je nešto loše? Da je dobro ne bi kritikovao, bio bi srećniji da je situacija takva da ih hvalim.
Па и јесте дужа од 250 метара, овај део је дугачак 350 метара
. Па овај историјски део Тошиног бунара 1+1 није баш био широка улица, то знаш и сам, био је отприлике ширине као и твоја Жичка улица.
На овом делу је, иако мале дужине, било јако пуно проблема око експропријације, а о томе могу више да ти кажу Белка и Бежанинац. Кад се сетим само проблема око експропријације имања БекаБека (ту је био и ауто сервис њеног мужа), наше бивше чланице форума, која је са породицом задња отишла са овог дела, јер су њени јако пуно извољевали. Па онда кад се баш мислило да се све завршило (кад већ спомињеш јебене партије-тад су на власти били „жути“), произишло је одједанпут да треба да се одраде још три или четири експропријације. Ако се сећате тад је о томе дао изјаву Шапић на телевизији Студио Б и тад га је попрскао аутобус са линије 601 (има и гиф о томе негде на теми Војвођанска –Тошин бунар). Убрзо после тога „жути“ срећом одлазе у историју, долазе ови садашњи јебиветри, покушава се са наставком експропријације, али се испоставља да су власници „пронађених“ имања тврд орах. Ови из града успевају да се договоре са власницима и коначно ето кренуло се са изградњом, кредит Европске банке за обнову и развој постаје оперативан, расписује се јавна набавке и ево још мало и готова нова блистава улица Тошин бунар.
Иначе кад се радила Војвођанска улица, први део од кружног тока па неких километар даље, само једна једина експропријација, и то оне куће где је била пољопривредна апотека, је трајала скоро четири године !
Људи су чудо, кад намиришу лепе паре од експропријације, не попуштају лако, у стању су да уцењују град, државу до бесвести само да извуку што више пара.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=385671#p385671:2na2jae0 je napisao(la):
dane bezanija » 12 Мај 2016 04:39 pm[/url]":2na2jae0]U potpunosti se slazem da se pojavi vlasnik pred sam kraj.cudno mng...i kako ce on do objekta i zemlje?tuzice drzavu i grad jer nema put?vrvt...ja sam u cudu...iskreno
Моћи ће да пролази тј. долази и одлази са имања, као и сада куда иду сви запослени из те зграде коју издаје, а који долазе колима на посао, њихови пословни партнери, камиони извођача радова итд., и то путем од стране Ерпорт града, а пролази се поред оне балканске ЦНН (Н1) телевизије, Цептерове зграде,..
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=385567#p385567:2na2jae0 je napisao(la):
Гага » 12 Мај 2016 01:14 am[/url]":2na2jae0]
Наравно власник тог имања неће моћи никако да са тог имања изађе на нови део Тошиног бунара.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=385705#p385705:2na2jae0 je napisao(la):
edgeman » 12 Мај 2016 06:46 pm[/url]":2na2jae0]
Ako ostave asfalt biće im za parking ali meni se nekako čini da će spojiti to sa budućom benz. pumpom pored i na taj način izlaziti na Tošin Bunar tj. koristeći ulazno izlazne rampe od pumpe. Doduše samo u pravcu ka Zemunu. Za prilaz ne mogu ništa jer imaju jedan od Aeroport City-ja adrugi možda dobiju na novi deo UMPa kad bude gotov.
Investitor pristao. Pa naravno, automatska ušteda. Valjda i taj investitor polaže nekom račune za ono što nije odradio i zašto nije.
Можда буде за паркинг, али неће да може
да споји са бензинском станицом.
За прилаз од стране УМП-а ће моћи да се користи, али на делу од Тошиног бунара до Омладинских бригада ће бити само један улаз/излаз и то ближе Омладинских бригада, а по пројекту ће бити између Цептерове зграде и насеља Вест 65.
Прави инвеститор је европска банка за обнову и развој, а они се неће баш пуно претрћи око полагања рачуна.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=385744#p385744:2na2jae0 je napisao(la):
Galeks » 12 Мај 2016 09:12 pm[/url]":2na2jae0]To i meni nije jasno, kako je moguce da je put bio na privatnom zemljistu, odnosno kako je mogao neko da ima vlasnistvo nad javnim putem?
У овом случају је вероватно погрешено онда када се радио Тошин бунар када је цео био 1+1, значи тамо давних педесетих година прошлог века. Пошто ту има више парцела, вероватно је човек куповао исте и дошао тако до овог великог имања (само наглас размишљам) !!!!