[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=383472#p383472:kd8mpp4a je napisao(la):
relja » 27 Апр 2016 11:25 pm[/url]":kd8mpp4a]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=383431#p383431:kd8mpp4a je napisao(la):
Igor » 27 Apr 2016 07:52 pm[/url]":kd8mpp4a]Svaka cast Gago sto bi ti rekao "плусић укњижен"
Nego nesto me brine ovo skretanje ostro pod nagibom. Kako ti deluje na licu mesta?
Zašto? tu će biti pešački, verovatno i semafor sa uslovnim zelenim. A i na jednoj od prethodnih slika se vidi da nisu neki kritčni nagib i krivina.
Da li se sa ovim delimičnim otvaranjem otvara i trotoar sa te strane?
Da li će pešaci konačno moći da prođu npr od železničke stanice do WestEnda, ili biciklsiti da od blokova mogu da prođu prema Zemunu?
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=383475#p383475:kd8mpp4a je napisao(la):
Igor » 27 Апр 2016 11:43 pm[/url]":kd8mpp4a]Deluje mi ostrije to skretanje jos kada se Gagine komsije iz pravca Bezanije zalete odozgo a bude uslovna ili zeleno bice zanimljivo.
Хвала Игоре и Реља
@Игоре, можда ти се чини да је оштрије због угла сликања. На лицу места је то сасвим у реду и једна уобичајена раскрсница. Две слике од 25.априла о.г., снимљене са "друге стране "
Pogledajte prilog 6
Pogledajte prilog 5
Вероватно ти се сад чини оштрије и из разлога што је раније овај део раскрснице са скретањем десно, из Николе Добровића у Тошин бунар, био много блажи јер се и у самој раскрсници практично ишло још један део право па тек онда десно скретање у Тошин бунар 1+1. Цела раскрсница је тада била и некакао удубљена, гледано у односу на део Тошиног бунара код семафора где је улица 3+3. Сад је све то попуњено и изравнато са тим делом и настављено даље према новом делу Тошиног бунара.
Слике од 02. децембра 2015.године где се то донекле види:
Pogledajte prilog 4
Pogledajte prilog 3
И сада, а и раније, гледано одозго, улица Николе Добровића делује стрмо, не знам који је нагиб, покушаћу да сазнам, али нема бојазни за скретање десно, а да ли ће се возачи залетати да би ухватили зелено за десно скретање, хм, па то се и раније радило, а биће и даље тога.
Поглед одозго низ Николе Добровића, слика од пре пет (5) година, 03.априла 2011.
Pogledajte prilog 2
Пешачки ће бити баш ту и ићи ће преко овог острава, а и бициклистичка стаза такође. Сигурно ће бити и условно зелено, а то ћу још проверити.
Ево једног од цртежа, тј. део цртежа где се види ова раскрсница, већ сам ово постављао. На цртежу се види и уцртани део старе раскрснице са десним скретањем из Николе Добровића.
Иначе треба да добијем цртеже раскрснице са тачно уцртаним пешачким прелазима, семафирима,...итд. Требао сам јуче то да добијем, али сам ја заборавио да понесем меморију :x тако да остаје за суботу.
Pogledajte prilog 1
@Реља, да пешаци, а и бициклисти ће моћи комотно да прођу целим тим делом од ж.с. Тошин бунар до зграде Вест Енда, и са једне и друге стране Тошиног бунара. Пешачки прелази ће бити наравно свуда обележени, на самој раскрсници, код улице Владимира Назора, и са друге стране Т.б. код улаза/излаза будуће НИС бензинске станице и код улаза/излаза за Ерпорт град.
Цртеж целог новог дела Тошиног бунара, где се то и види (пешачки прелази нису обележени на овом цртежу):
Ако сам нешто изоставио у одговору, напомените ми.