Слике 30.12.2015.
Задња фоторепортажа у овој години
На првом делу новог Тошиног бунара, од раскрснице са Николе Добровића до улице Владимира Назора, су посечена сва стабла.
Pogledajte prilog 24
Pogledajte prilog 23
Pogledajte prilog 22
Pogledajte prilog 21
Pogledajte prilog 20
Касније ће бити посечена и сва стабла у другом делу, од Владимира Назора до постојећег стања у Тошином бунару.
Pogledajte prilog 19
Pogledajte prilog 18
Мало, али не пуно извођача радова је ипак успорило сечење стабала тј. чекање на решење од стране Зеленила, па онда се чекало да Дирекција уплати Зеленилу за та стабла, па су тек онда почели са сечом. На сву срећу радови ипак напредују добрим током-динамиком.
Pogledajte prilog 17
Pogledajte prilog 16
Pogledajte prilog 15
Као што ми је речено кад сам у суботу обилазио радове и правио фоторепортажу, почели су са копањем канала, на ивици десне будуће траке улице и постављањем цеви. Али, прво се постављају водоводне цеви, пречника 700 мм, и цеви за хидранте, пречника 150 мм. То су ове велике и мале плаве цеви. Ово би требали да заврше, тако се надају, до иза Божића. Неколико слика сам направио и код копања тих канала где су радници у каналима и постављања тих цеви, али су ме замолили да те слике не објављујем, што наравно поштујем.
Pogledajte prilog 14
Pogledajte prilog 13
Pogledajte prilog 12
Pogledajte prilog 11
Pogledajte prilog 10
Pogledajte prilog 9
И једно решење (позитивно) ће се применити у овом делу Тошиног бунара. Наиме, цеви за кишну канализацију и шахтови, неће бити постављене испод самог коловоза улице. Те цеви ће бити постављене испод разделног зеленог појаса између трака, а ту ће бити и шахтови. Надајмо се да ће бити тако
. Ту ће бити и неке од електро инсталација. Сликано код будућег разделног појаса.
Pogledajte prilog 8
Pogledajte prilog 7
Pogledajte prilog 6
Омогућен ми је и увид у цртеже новог дела Тошиног бунара.
Pogledajte prilog 5
Још мало слика цртежа где се мало боље види где ће бити засађена нова стабла (18 комада), ниско растиње (пироканте и још свашта нешто), види се и бициклистичка стаза за коју су се неки бојали да је неће бити. Види се да ће она (бици стаза) ићи и на УМП и биће целом његовом дужином до Ђорђа Станојевића.
Види се и простор где ће бити НИС-ова бензинска станица, означио сам на цртежу. Требала је да буде и станица са друге стране улице, али се одустало од тог плана, јер постоји већ ЕКО пумпа неких 500 метара даље.
Како ће бити са расељавањем цигана, јер један део тог њиховог „насеља“ заузима простор где ће бити ова станица. Мислим да ће у другој половини 2016.године НИС почети са градњом те своје станице.
Pogledajte prilog 4
Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1
Како ми је рекао шеф градилишта, највећи изазов ће бити рад на раскрсници Тошиног бунара и Николе Добровића. Ту треба све уклопити, радове, саобраћај, па и временске прилике. Али како каже све иде по плану, касни се неких три-четири дана, али ће се и то надокнадити.
Још се не зна кад ће се затворити постојећи део Тошиног бунара, али сигурно неће бити пре средине фебруара. Циљ је да се прво уради десна трака новог Тошиног бунара, да се ту онда пребаци цео саобраћај из садашњег Т.б. Онда ће се радити лева трака новог Т.б. и уједно скидати стара улица Тошиног бунара.
Да одговорим и Галексу везано за септичке јаме.
По пражњењу од фекалија и осталог, убачен је песак у њих, да он „попије“ остатак и извуче воду из постељице. Након тога је све то извађено, разбијен бетон (само је била једна бетонска септичка јама и то она коју сам раније сликао) и све однешено. После тога су све рупе лепо затрпане и настављено са даљим радовима. Иначе један долазак за пражњење септичке јаме кошта 7.000,- динара ! :o
И једна слика са раскрснице Тошин бунар-Николе Добровића и правац УМП-а према Омладинских бригада. Све је прокрчено и одавде се виде возила у Омладинских бригада
Следећа фоторепортажа тек следеће године. :wink: