Živim u drugom kompleksu gde ista ova firma radi održavanje. 0,72€ sa PDV + 10€ za garažu. Sramni su i užasni! Bukvalno smo svi ogorčeni na njih koliko samo gledaju da uzmu pare i da apsolutno ništa ne rade. Upravnica koja je postavljena je takva da bi svaka ružna reč za nju bila pohvala. Trenutno smo u procesu smenjivanja te bratije i angažovanja drugih. Ako i dalje imate vremena, gledajte na sve moguće načine da izbegnete to sto vam se nameće!Da li je nekome od stanara pomenuto da ce bas firma La Presidenta da radi poslove odrzavanja i to sa cenom odrzavanja 0.72E + PDV po m2 i 7E + PDV za gazno mesto ?
PItam iz razloga, sto mi ova cena deluje previsoko, obzirom da u celom kompleksu nema nista specijalno za odrzavanje osim trave. (nema ni decjeg igralista, ni one famozne fontane, mahom je sve poplocano BEXATONOM, i jedan portir je za ceo kompleks), pa mi ova cena nekako nepravdana.
U prethodnom kompleksu u kojem smo ziveli odrzavanje je kostalo 0.4 E + PDV po m2 + 3E+PDV za garazno mesto. Predstavnici stanara trazili su ponudu od nekoliko firmi koje vrse usluge odrzavanja (CityFacility, FirstFacility, HAUZMAJSTOR) i dobili najbolju ponudu za odrzavanje.
Postoji li mogućnost da se to izbegne i kako?Živim u drugom kompleksu gde ista ova firma radi održavanje. 0,72€ sa PDV + 10€ za garažu. Sramni su i užasni! Bukvalno smo svi ogorčeni na njih koliko samo gledaju da uzmu pare i da apsolutno ništa ne rade. Upravnica koja je postavljena je takva da bi svaka ružna reč za nju bila pohvala. Trenutno smo u procesu smenjivanja te bratije i angažovanja drugih. Ako i dalje imate vremena, gledajte na sve moguće načine da izbegnete to sto vam se nameće!
Skupite se kao stanari, prikupite 2/3 potpisa i raskinite ugovor. I sa njima i sa upravnikom ako niste zadovoljni. Najbolje je da se kao stanari organozujete i angazujete advokata da vam objasni sta i kako.I u kenediju je ista firma, ali morace da bude 2 godine, a posle toga ja se nadam sut karti.
Mislim da u tih 0.72e po m2 nije ukljuceno obezbedjenje, to je samo odrzavanje, bar je tako u kenediju.
Meni odrzavanje skuplje od rezija, van pameti.
Kod nas u kupoprodajnom ugovoru pise da moraju biti 2 godine, ne znam da li se moze promeniti.Skupite se kao stanari potpisite skupite 2/3 potpisa i raskinite ugovor. I sa njima i sa upravnikom ako niste zadovoljni. Najbolje je da se kao stanari organozujete i angazujete advokata da vam objasni sta i kako.
Pise to svuda ali je zakon iznad ugovora. Bitno je da se skupi 2/3 stanara, ako niste slozni onda jbg.Kod nas u kupoprodajnom ugovoru pise da moraju biti 2 godine, ne znam da li se moze promeniti.
2/3 stanara skupiti kod nas je fantazija, ja koliko vidim nema puno useljenih.
zasto bi bilo koga interesovalo koliko si ti prijavio clanova domacinstva da imas?U prakticno svakoj zgradi, daleko je vise malih stanova nego velikih. Posto je jedan stan-jedan glas princip, skupstine stanara zato i izaberu placanje po kvadratu, tj da manji stanovi malo placaju. Kod mene u zgradi npr se i zajednicka voda i struja dele po metrima kvadratnim , a ne kao sto je logicno po clanu domacinstva.
@stemar : Zasto Laprezidenta mora da bude dve godine?U održavanje garaže ulazi i odražvanje sistema kao što su dojava požara, odimljavanje, sprinkler, rasveta, i sve ostalo. Ali u prve dve godine, koliko bi ovi trebalo da budu tu, sve je u garanciji, i na izvođačima radova je da organizuju popravke.
Tako da će tek posle isteka garancije održavanje garaže biti realno skuplje po korsinike.
A gde je pa tebi tu logika, poredis stambene i poslovne jedinice. Ako nas cetvoro zivi u 120m² i njih petoro zivi u 60m², da li mi iz veceg stana vise trosimo lift ili zajednicko dvoriste ili sta god, samo zato sto nam je stan vece povrsine. Sasvim je logicno da se napalacuje po clanovima domacinstva, jer ti clanovi i koriste zajednicke stvari, a ne kvadratura stana. Sto se maksija tice, verujwem da za poslovne objekte postoji drugaciji obracun...zasto bi bilo koga interesovalo koliko si ti prijavio clanova domacinstva da imas?
po vama dvojici bi isti trosak odrzavanja trebalo da platim ja sa 47kvm i maxi koji ima 1500kvm. dakle nidje veze.
ako je neko kupio stan od 100kvm, zivi sam u njemu i nece da proda i kupi manji - to je njegov problem.