Šta je novo?

The One - Novi Beograd

Ako ste potpisali ugovor o odrzavanju onda morate i da placate. U suprotnom jako brzo dolazi pismo sudskih izvrsitelja. Dokazivanje da ne rade kako treba je jako tesko, gotovo nemoguce jer ce koja god firma bila uvek da ispuni minimum.
Vi komentarisete sve moguce projekte na ovom forumu i vase poruke su mi irelevantne. Takodje pretnja izvrsiteljom mi je urnebesno smesna :D
 
Zar je zabranjeno komenarisati vise od jednog projekta? Svako ima pravo na svoje misljenje, ja postujem vase, a vi moje kometare slobodno preskocite. :)
Nije pretnja vec postupak pred svrsenim cinom, ovo kazem iz iskustva nekolicinje onih iz Zemunskih Kapija. Poenta je bila da ako nesto potpisete na to se obavezujete. Neispunjavanje obaveza druge strane moze da se dokaze ali je to sizifov posao, a nemoguca misija ako iza svas aktivno ne stane cela stambena zajednica.
Odrzavanje je lose i u ZK ali sem par pojedinaca niko nista ne zeli da uradi po tom pitanju. Uostalom cak i sama procedura promene firme za odrzavanje je kompleksna i zahtevna u svakom smislu i traje par meseci uz aktivno angazovanje i sve sto ono nosi.
 
Vi komentarisete sve moguce projekte na ovom forumu i vase poruke su mi irelevantne. Takodje pretnja izvrsiteljom mi je urnebesno smesna :D
Nema veze da li ti je smesno, to je realnost. Places preko uplatnice, ako kasnis ide kamata, ako ne placas ide utuzenje, kao za bilo koji komunalni racun.

Svi bi doneli odluku onako da ne placaju, ali ne ide to tako kako si zamislio. Ni meni se ne placa, ali sem vecinske smene firme nemas izbora kao pojedinac.
 
Slažem se da su preskupi i da održavanje nije na zavidnom nivou, ali nemoguće je skupiti 2/3 potpisa za promenu firme jer nisu se svi jos uselili, a pitanje je i da li bi potpisalo toliko ljudi. Ima li neko predlog ili rešenje kako dovesti drugu firmu?
 
Pozdrav komsinice,

Moguce je da se promeni fimra iako nema 2/3 potpisa. Procedura je sledeca: sazove se skupstina stanara i da predlog na glasanje, ukoliko dva puta nema dovoljnog broja prisutnih ljudi(kvorum), treci put se racunaju glasovi samo ljudi koji su se pojavili, i na osnovu toga se menja firma ili donosi neka druga odluka.
 
Firma moze da se promeni nakon isteka vazeceg ugovora koji je ili na godinu dana ili na dve godine. Nakon toga sto frajla kaze ako predstavnik nekog stana ne ucestvuje u glasanju 3x on gubi pravo glasa pa je samim tim tako olaksano glasanje za buduce stavke.
Kada izglasate promenu firme za odrzavanje smatrajte to najlaksim delom posla. Nakon toga sledi visemesecna papirologija, procedure svega i svacega u naselju. E to treba neko sve da prati svakodnevno i kvalitetno. Konkretno u Zk tamo gde je upravnik bio neko iz redova stanara i zeleo da da sebe i mentalno i fizicki tu je promena bila najbrza. Kod svih ostalih gde je za upravnika postavljeno externo lice uvek je bio problem fali jedan papir, stalno se nesto zaboravljalo ili nije uradilo do kraja, aljkavost na svakom koraku.
Nije negativan stav ili demoralisanje vec samo savet i upozorenje kroz sta ce svaka SZ morati da prodje. Neka sa uspehom, neka sa manjim uspehom, a neka bez uspeha.
 
Pre same promene firme, neko je morao da potpise ugovor sa trenutnom firmom La Presidenta. A obzirom da skupstina stanara nije ni formirana, nije postojala mogucnost da sa njom neko od pretstavnika stanara potpise ugovor. Samim tim, stanari nemaju obavezu prema toj firmi.
Ispravan redosled koraka izbora facility firme je sledeci :
1. Investitor preda kljuceve
2 Investitor sazove inicijalnu skupstinu stanara na kojoj se predlozi neka facility firma i predsednik skupstine stanara
3. Nakon toga se presednik u ime stanara i sa zakljuckom o glasanju potpisuje ugovor o odrzavanju sa facility firmom koja je izglasana

na ovaj nacin stanari su svojim glasanjem izglasali firmu koju zele i na osnovu toga se potpisuje ugovor izmedju stambene zajednice i facility firme.
Posto ovde to nije slucaj, stanari nemaju obaveze prema LaPresidenti.
 
Da li ste pri potpisivanju Ugovora potpisali mozda i neki Ugovor o odrzavanju?
U kapijama je tako bilo, nametnuta firma za odrzavanje i moralo je da se istrpe dve godine da bi se ista promenila.
Ako to kod vas nije slucaj onda ste u startu u prednosti. U tom slucaju se dobro raspitajte i pokusajte da jasno definisetesta znaci ispunjavanje svih obaveza, kako u kvantitativnom, tako i u kvalitativnom smislu.
 
Ne navodi se da je to firma Lapresidenta, kao ni vremenski okvir.

Evo dela teksta iz ugovora koji je potpisan:
Члан 3.
Стамбену заједницу чине сви власници посебних делова Комплекса.
Стамбена заједница има статус правног лица, који стиче тренутком када најмање два лица постану власници
два посебна дела
.

Члан 6.
Имајући у виду број власника посебних делова који чине Стамбену заједницу, власници посебних делова
обавезни су да у циљу практичнијег одлучивања Скупштине изаберу три представника своје Скупштине (у
даљем тексту: “Представници ”).
Власници посебних делова ће бирати Представнике гласањем. Представници ће бити три Власника са
највише гласова Власника посебних делова од Власника посебних делова који су гласали. Узевши у обзир да
је Стамбена заједница у складу са Законом обавезна да одржи прву седницу скупштине станара у року од 60
дана од дана стицања својства правног лица
, власници посебних делова су дужни да одаберу Представнике
најкасније у року од 30 дана од дана стицања својства правног лица.


Boldovano se nije dogodilo, nikakva skupstina jos nije sazvana, a kljucevi sud eljeni u novembru i decembru jos. Tako da nema osnova za naplatu.

Члан 7.
Скупштина је дужна да закључи уговор о поверавању послова Управника са лицем које је лиценцирано за
обављање активности професионалног управника
.

Члан 9.
Власници посебних делова Комплекса дужни су да преко Управника закључе посебан уговор о одржавању
Комплекса са привредним субјектом који обавља одговарајућу делатност
, којим ће се регулисати услуге
одржавања Комплекса и измирење накнаде за ове услуге.

posto nije sazvana, nije ni mogla da izabere facility firmu.

Izvinite na malo duzem postu.
 
Renomirana i visoko profesionalna firma za pružanje usluga profesionalnog upravljanja koju pominjete sa ili bez S je smenjiva samo ako se dogovorite.Dugogodišnji sam korisnik usluga
te firme u centru grada iz kvazi kondominijuma odakle je prvi put postavila svoje specifične standarde tipa ćuti,trpi i plaćaj.Nijedno obećanje nije ispunila.Investitor joj je poklonio poverenje u 8 lamela,a sklona je svakakvim mahinacijama tako da je izgubila tri stambene zajednice.Ostalo je još 5 stambenih zajednica.U dve SZ nema validan ugovor,u jednoj je sama na svoju ruku produžila ugovor,a u preostale dve ima neograničeni ugovor.Visoko profesionalni firma za održavanje i obezbeđivanje koju ona preporučuje i vodi sa sobom nije ništa bolja.Dvorište je spremno za renoviranje,a nije prošlo ni 4 godine od primopredaje poslednje SZ.Deking je kompletno uništen,mora ceo da se menja,nedostaju i makadam kocke,zidovi žardinjera oštećeni,ivične ploče od granitne keramike su takođe oštećene,mobilijar treba da se popravi.Pet park ničemu ne služi,više je pasa bez povoca juri travnjacima.Travnjaci su kontaminirani psećim produktima metabolizma,delovi sistema za samozalivanje oštećeni.U pojedinim delovima dvorišta kao da baštovan nije bio od momenta primopredaje zgrada.Hodnici u zgradama se ponekad peru samo čistom vodom jer firma nije dostavila sredstvo za pranje deterdžent.Pre tri godine hodnik je smrdeo na prašinu, niko od stanara nije smeo da se žali.U garažnom prostoru postoji specifičan sistem parkiranja i čišćenja.Na jedno garažno mesto je prijavljeno više vozila,ista mogu biti istovremeno u garaži.Garažna mesta se čiste mašinski ali sa koncentrovanim kuhinjskim deterdžentom,još nisu sanirana kritična vlažna mesta na sva 3 nivoa,a garantni rokovi su svi skoro istekli.Računi u garažnom prostoru su ponekad neobjašnjivo visoki kao i u samim zgradama(zajednička električna potrošnja),jer stanari ne znaju ko je prikačen na njihovo brojilo.Vrhunac njihove neprofesionalnosti je da ponekad ni ulazna brave u kompleks ne funkcionišu kako treba,ulaze nepoznate osobe koje oštećuju mobilijar,ulaze i psi sa strane.Ako se neko pita šta službenici obezbeđenja rade to samo oni znaju,nekada tj. pre nepunih 5 godina sve je mnogo bolje funkcionisao.Jedini kondominijum gde ona može večito ovakvim načinom upravljati je kad su stanari nesložni,ako neko ne valja menjaj ga i traži drugog partnera.To je nažalost stanje u centru grada koje je reklamiram kao " moj kutak u centru grada".Sva nastala oštećenja će stanari vlasnici stanova platiti iz svog džepa a ne firma za održavanje kojoj nedostaje i personal.Izvinite na ovako dugom izlaganju ono što posebno zabrinjava je i da je omiljena aktivnost dece do deset godina je gađanje kamenjem,tako da rasutog kamenja ima i na dekingu,po travnjacima,gumenim podlogama.Budite složni u svojim namerama i čuvajte svoju imovinu.
 
sto ne napisete lepo recima, da je lapresidenta lopovska i oloska firma da ih lepo gugl indeksira pa da krene sa ih bije toliko dobra reputacija da ni jedan investitor ne saradjuje sa njima. Ja nisam cuo za goru firmu od njih.
 
Renomirana PU je smenjena u VK,WP,GG(kondominijumi gde je smenjena nakon duge borbe stanara u potpunosti)i u 3 lamele CG.Izvesni investitori će je opet obradovati novim stambenim zajednicama i to 5.i 6. faza VK, 3.faza WP,Novi Dorćol 2.faza.Nijedna firma za pružanje usluga profesionalnog upravljanja nije imala toliko stambenih zajednica dobijenih tako lako kao ova renomirana firma.
 
Renomirana PU je smenjena u VK,WP,GG(kondominijumi gde je smenjena nakon duge borbe stanara u potpunosti)i u 3 lamele CG.Izvesni investitori će je opet obradovati novim stambenim zajednicama i to 5.i 6. faza VK, 3.faza WP,Novi Dorćol 2.faza.Nijedna firma za pružanje usluga profesionalnog upravljanja nije imala toliko stambenih zajednica dobijenih tako lako kao ova renomirana firma.
Hvala na ovim informacijama u vezi te firme,obzirom da sam kupac u trecoj fazi Welporta trudicu se da u startu budu eliminisani.Jel su to oni smenjeni u prve dve faze Weplorta?
 
Milane63, smenili smo ih mi iz faze 1 i 2, imamo novog upravnika i novo odrzavanje. Mislim da po ugovoru to mozete i vi ali tek po isteku dve godine, nisam bas sigurna, procitajte u ugovoru.
 
Milane63, smenili smo ih mi iz faze 1 i 2, imamo novog upravnika i novo odrzavanje. Mislim da po ugovoru to mozete i vi ali tek po isteku dve godine, nisam bas sigurna, procitajte u ugovoru.
Hvala na informaciji,pogledao sam ugovor,to je jedan dodatak na kome niti ima ime firme koja ce to raditi(prazna polja)niti cene koliko ce sta kostati tako da ce o tome se verovatno odlucivati na osnivackoj skupstini ili necem slicnom.U svakom slucaju pozvacu prodaju da proverim i ozbiljno cu se usprotiviti tome da oni sklope ugovor.Jeste li zadovoljni sa novom firmom?
 
Ja ne zivim tu, rentam taj stan, tako da ne mogu da budem bas podobna. Upravnikom jesam, on je nezavisan od firme za odzavanje, koja je tu par meseci pa se jos uhodavaju.
 
Najava druge faze
IMG_0506.jpeg

IMG_0505.jpeg
 
Gde vam se parkiraju gosti kada dolaze na useljenje, a gde će oni koji dolaze na slavu?
 
Moraju da plate ili je to nekako drugačije regulisano?
 
Pozdrav komsinice,

Moguce je da se promeni fimra iako nema 2/3 potpisa. Procedura je sledeca: sazove se skupstina stanara i da predlog na glasanje, ukoliko dva puta nema dovoljnog broja prisutnih ljudi(kvorum), treci put se racunaju glasovi samo ljudi koji su se pojavili, i na osnovu toga se menja firma ili donosi neka druga odluka.

Može da se pokrene procedura promene u skladu sa ugovorom. Ako su u ugovoru definisani penali za raskid, onda moraju da se regulišu i sl. Sama odluka većine ili kvalifikovane većine ne može da poništi ugovor sam po sebi.
 
Renomirana i visoko profesionalna firma za pružanje usluga profesionalnog upravljanja koju pominjete sa ili bez S je smenjiva samo ako se dogovorite.Dugogodišnji sam korisnik usluga
te firme u centru grada iz kvazi kondominijuma odakle je prvi put postavila svoje specifične standarde tipa ćuti,trpi i plaćaj.Nijedno obećanje nije ispunila.Investitor joj je poklonio poverenje u 8 lamela,a sklona je svakakvim mahinacijama tako da je izgubila tri stambene zajednice.Ostalo je još 5 stambenih zajednica.U dve SZ nema validan ugovor,u jednoj je sama na svoju ruku produžila ugovor,a u preostale dve ima neograničeni ugovor.Visoko profesionalni firma za održavanje i obezbeđivanje koju ona preporučuje i vodi sa sobom nije ništa bolja.Dvorište je spremno za renoviranje,a nije prošlo ni 4 godine od primopredaje poslednje SZ.Deking je kompletno uništen,mora ceo da se menja,nedostaju i makadam kocke,zidovi žardinjera oštećeni,ivične ploče od granitne keramike su takođe oštećene,mobilijar treba da se popravi.Pet park ničemu ne služi,više je pasa bez povoca juri travnjacima.Travnjaci su kontaminirani psećim produktima metabolizma,delovi sistema za samozalivanje oštećeni.U pojedinim delovima dvorišta kao da baštovan nije bio od momenta primopredaje zgrada. Hodnici u zgradama se ponekad peru samo čistom vodom jer firma nije dostavila sredstvo za pranje deterdžent.Pre tri godine hodnik je smrdeo na prašinu, niko od stanara nije smeo da se žali. U garažnom prostoru postoji specifičan sistem parkiranja i čišćenja.Na jedno garažno mesto je prijavljeno više vozila, ista mogu biti istovremeno u garaži. Garažna mesta se čiste mašinski ali sa koncentrovanim kuhinjskim deterdžentom,još nisu sanirana kritična vlažna mesta na sva 3 nivoa, a garantni rokovi su svi skoro istekli. Računi u garažnom prostoru su ponekad neobjašnjivo visoki kao i u samim zgradama (zajednička električna potrošnja), jer stanari ne znaju ko je prikačen na njihovo brojilo. Vrhunac njihove neprofesionalnosti je da ponekad ni ulazna brave u kompleks ne funkcionišu kako treba,ulaze nepoznate osobe koje oštećuju mobilijar,ulaze i psi sa strane.Ako se neko pita šta službenici obezbeđenja rade to samo oni znaju,nekada tj. pre nepunih 5 godina sve je mnogo bolje funkcionisao.Jedini kondominijum gde ona može večito ovakvim načinom upravljati je kad su stanari nesložni,ako neko ne valja menjaj ga i traži drugog partnera.To je nažalost stanje u centru grada koje je reklamiram kao " moj kutak u centru grada".Sva nastala oštećenja će stanari vlasnici stanova platiti iz svog džepa a ne firma za održavanje kojoj nedostaje i personal.Izvinite na ovako dugom izlaganju ono što posebno zabrinjava je i da je omiljena aktivnost dece do deset godina je gađanje kamenjem,tako da rasutog kamenja ima i na dekingu,po travnjacima,gumenim podlogama.Budite složni u svojim namerama i čuvajte svoju imovinu.
Bold 1: Kakve ovo ima veze sa upravljanjem zgrade? Ovo je stvar izvodjaca i garancije odredjene ugovorom. Kad je bila primopredaja, da li je bio nadzor, ko je potpisao, da li se ovo svodi pod skriveni nedostatak...
Bold 2: Kako mislite da se ovo resi, pa tako je svuda. Cemu sluze travnjaci, nego za to? Ili postoji negde u ugovoru obaveza da se izmet kupi u kesicu?
Bold 3: Zasto nisu smeli?
Bold 4: Slicno kao Bold 1, klasicna greska pre svega u projektovanju podzemnih garaza, a verovatno i izvodjenju. Vrlo lako proverljivo da li je sve uradjeno kako treba, ukoliko je dostupna sva dokumentacija (geotehnicki elaborat, projekat zastite jame, proracun, projekat izvedenog stanja, slike nadzora pre betoniranja...)
 
Ko je dozvolio ovakav izgled druge faze? Znam da svi zele da natrpaju sto vise kvadrata zbog profita ali ovo je stvarno ruzno, nedopustivo. Jel se neko zalio?
 
Vrh