Kupovina milke na pijaci nije adekvatno poređenje. Ta milka je verovatno švercovana, ne plaća se pdv i državni budžet je oštećen. Međutim već smo apsolvirali da cargo vozači plaćaju paušalni porez (kao i taksisti). Dakle, budžet nije oštećen.BATICA":1xacj4ai je napisao(la):Po ovome što radi cargo taksisti bi trebali svaki put da se okupe u većem broju kada saobraćajni ispektor ili komunalni policajac hoće da im napišu prijavu.
I šta bi ste onda rekli....
Niko ne brani da ti devize kupuješ na ulici po jeftinijem kursu od ljubaznijeg prodavca takođe možeš i milku jeftinije da kupiš na pijaci.
I sve to dok država ne počne da sankcioniše.
Zašto tako Cargo neposluje kao u Švajcarskoj jel se hvali da i tamo posluje.
Kao taksista..zašto
1.Zašto ja moram DVA puta godišnje na tehnički pregled.
2.Zašto ja moram da imam lekarsko uverenje za "C" kategoriju.
3.Zašto ja moram da imam Saobraćajnu školu.
4.Zašto ja moram da imam polaganje ispita "poznavanja Grada"
5.Zašto ja moram da imam odobenje Grad da moje vozilo ispunjava uslove
6.Zašto ja moram da baždarim taksimetar
7.Zašto ja moram da plaćam Gradu produženje taksi dozvole.
8.Zašto ja moram da osiguram putnike.
9.Zašto ja moram skuplje da plaćam osiguranje vozila
10.Zašto ja moram da posedujem protivpožarni aparat.
11.Zašto ja moram da imam 0.0 alkohola
12.Zašto ja moram da duplo više platim kazne nego fizičko lice
I još mnogo toga zašto ......
Drugo, te obaveze koje navodiš da taksisti imaju, nisu opravdanje za lošu uslugu, neljubaznost i neprofesionalnost kojoj sam neretko svedočio kao klijent. Ili misliš da to taksisti daje za pravo da se ponaša bahato?
I treće, pored svih tih obaveza (od kojih dobar deo imaju i cargo vozači, uzgred da pomenem), imaš i zaštitu države od bilo kakvog vida konkurencije i zagarantovanu cenu. Malo li je? Verujem da bi taksistima više odgovaralo da sede kod kuće a da pare samo kaplju na račun ali to teško da će da se desi pre penzije
Na kraju, šta fali da se zakon modifikuje tako da se ukine obaveza taksimetra, minimalne cene i ograničenog broja dozvola dok bi sve ostale obaveze sa tvog spiska ostale na snazi? Misliš da bi se cargo bunio protiv toga? Ja ne verujem da bi. Ali znam da bi taksisti opet blokirali Slaviju i Nemanjinu.
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk