Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

Stvar je još šokantnija ako se zna da se skoro svakodnevno pripadnici Komunalne policije nalaze na samo stotinak metara od ove lokacije

Ovo je 100% tačno. Viđam ih svako drugo veče. Njihova reakcija na sve je:

 
Auuu koja bahatost jbt, sa stranim tablicama! Secam se jednom kada sam iscimao komunalnog pandura na Terazijama zasto tolerise divljaka bez tx tablica, gde je on mrtav ladan ispalio neki clan odluke koji nema veze sa tim (odmah izguglao), pozvao kol centar komunalne policije gde su me i oni otpalili.
 
Drugari, dok pričamo o Uberu koji je normalizovan u americi je standardan Flex, to jest Uberolika verzija kurirskih službi. I njima su oteli posao. Hoću reći da je evolucija nezaustavljiva i da je ovo samo međufaza do automatizacije automobila. Stoga predlažem taksistima da ne gube vreme i počnu da se prekvalifikuju.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ZYJro-_WsQ8[/youtube]
 
Nije dobra ni ta druga, američka strana priče. Jer se time stvaraju kompanije koje pod svojim šapama drže čitave zemlje u nekoj oblasti. Taksi prevoz, dostava, hrana, hotelijerstvo... Monopol nikad nije dobar po običnog čoveka. A ni po napredak celokupnog društva bogami.

Ali da to (nažalost) jeste budućnost i da će bolje proći oni koji se prilagode na vreme, to stoji.
 
Evo i ovde
319c458fb046bc0a2b718dea5a144c03.jpg
 
Ali Direttore zar ne bi trebalo da postoji ograničenje da vozila registrovana u inostranstvu ne smeju da obavljaju lokalni taksi prevoz?

Pogotovu znajući naše krivosuđe i institucije, koji u praksi stranim državljanima ne mogu ništa. Bar po pitanju saob. prekršaja.
 
Dobro ti ide ta ironija
Znas kako malom od kuma crkla lamela na kolima sa tx tablama pa pozajmio kumasin da mali ne gubi tx dan da plati lamelu
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=556878#p556878:6nwgijct je napisao(la):
direktor » Pet Avg 03, 2018 7:01 pm[/url]":6nwgijct]Dobro ti ide ta ironija
Iron savladam ko od šale, ali s ironijom sam uvek imao poteškoća.
bender.jpg
 
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_Kb1BWcWJFo[/youtube]
 
A jes, samo što će ti onda reći ''ne vidimo tablice'' ili ''možda se vozilo samo zaustavilo tu''. :D
 
U 17:57 sam zvao Komunalce i prijavio taksi vozilo koje čeka putnike van taksi stanice na Trgu kod pešačkog kod Narodnog pozorišta (baš tim rečima).

U međuvremenu je taksi sa prve slike otišao na 10 minuta, a u narednih 50 minuta je u međuvremenu u svakom trenutku bilo do 3 vozila.

u 17:47 su došli Komunlaci, ali nisam uhvatio trenutak dolaska, nego samo 3 taksi vozila kako odlaze. Sada je 18:57 i nema novih taksista.
7385dddbb9ff9cf42a2cfc50bfb52dd3.jpg


a751b90598207ee5fb4d7ef65cf03d6c.jpg


945109eeb9ad955025ff3d24366867af.jpg
 
Super reci komunalcima da ih gledas taman ce se taksisti oduciti od lokacije
Inace ministarka im je otvorila taksi stanicu novu na aerodromu 85 mijesta
 
Izvor: B92.net

Kreće obračun u BG: Oduzimaće se kola VIDEO
Beograd -- Zbog nelegalnih taksista država godišnje gubi između 25 i 35 miliona evra.

Ministarka Građevinarstva Zorana Mihajlović najavljuje da će sa novim zakonom, s kojim će vlada biti upoznata sledeće nedelje, početi odlučna borba sa divljim prevoznicima - jača kontrola, veće kazne, a oduzimaće se i vozila.

Kroz bodljikavu žicu i nekoliko metara visoku ogradu, a smeta i rep olupine aviona – to je pogled na Aerodrom koji se taksistima pruža sa njihovog novog parkinga, ali nemaju ništa protiv to9ga, pošto taj pogled ne moraju da dele sa nelojalnom konkurencijom. Na ovom mestu, tvrde, neće biti divljih taksista, ali ih na Aerodromu i dalje ima u velikom broju.

"Naravno da nam ugrožavaju egzistenciju, jer sigurno od 30 do 50 odsto učestvuju u obimu našeg posla. Onda možete da shvatite koliko je to novca. Ako želite kvalitetnog taksistu i uslugu, morate da se rešite sive ekonomije", izjavio je predsednik Saveta udruženja taksista Srbije Aleksandar Bjelić.

Oni koji bi prvo trebalo da shvate, shvatili su koliko je to novca.

"Naše procene su da mi na sivoj ekonomiji gubimo i to samo u taksi prevozu da godišnje gubimo između 25 i 35 miliona evra", izjavila je ministarka Zorana Mihajlović.

Očekivanja nadležnih su: u sledećih 6 meseci smanjiti divlje taksiranje za 80 odsto. Kako? Po novom Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji još nije usvojen, ta nelegalna usluga tretiraće se kao privredni prestup, što znači da više neće biti zastare, a propisane kazne biće mnogo veće. Ministarka tvrdi da će se zbog divljih taksista na terenu udružiti timovi.

"Da poreska uprava ima određene timove sa drugim ministarstvima da bi se kontrolisalo ko plaća porez i da li im se oduzimaju automobili ili ne", dodala je ona.

Na Aerodromu kažu da bolje uslove od ovih na novom parkingu iza robno-carinskog magacina, koji je koštao 44 miliona dinara i ima 67 mesta, taksisti ne mogu da dobiju i zato se očekuje red. Ministarka je poručila svima koji žele da se bave taksi prevozom, da to mogu, da država nema ništa protiv Ubera ili Kar goa, ali da svako mora da se registruje u skladu sa zakonom.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1434472
 
Bio sam u St Peterburgu par dana, yandexom sam se vozio, cena za 16 km, voznja trajala 37 minuta je bila 420 rubalja ili ti 670 dinara i to je skupo bilo jer cena varira gore dole u odnosu na ponudu/potraznju. Vozio sam se 10 puta, nije mi se isplatilo da uopste koristim prevoz gradski, metroom se provozao samo jednom da ne odem bez da nisam usao. Ali kod nas mora da se krkne cena kao da te voze ne znam ni ja cime.
 
Таксистима у БГ треба инспекција прво да одузима дозволе због смрада зноја и фекалија запечених уз обавезан курс из елементарне личне хигијене.
 
Oktrio mi je poznanik koji taxira na divlje caku. Već su mu oduzeli jedno vozilo jer je divljak. Iskreno rečeno nije mogao da dobije dozvolu jer je ograničen broj taksista, čak je i protestovao u Nemanjinoj ali džabe.

Advokati su podučili divljake da postoji pravna praznina ako su taksisti, ali iz drugog regiona pa tako su divljaci iz Beograda što legalno što mitom dobili dozvole za vožnju u manjim mestima u Srbiji pa sa tim tablama voze u BG-u.

Koliko sam razumeo onda ne mogu da ih kazne ili makar ne mogu da im oduzmu vozilo. I tako se nastavlja cirkus, a mi putnici ispaštamo...
 
Mogu oni sve, ta pravna "rupa" može jako lako da se zatvori, ali se radi o tome da nije slučajno ni ostavljena.
 
Pa da, pravnu rupu za Uber (i slične) su zatvorili za par dana, ali divljake, koji mnogo više štete legalnim taksistima, njih ne diraju.
 
Vrh