Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

PAPRENI CENOVNIK Beograd: Taksi sa aerodroma od 1.400 do 6.000 dinara
S. J. Matić | 20. februar 2014. 09:10 | Komentara: 0
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... 000-dinara

Uskoro na snagu stupaju nova pravila i cenovnik za taksiste koji voze iz beogradske vazdušne luke. Prestonica će biti podeljena u šest zona

U TAKSIRANjU sa beogradskog aerodroma za koji dan važiće novi cenovnik i nova pravila. Sva taksi udruženja i Grad su se složili da se teritorija Beograda podeli na šest zona, a raspon cena od najbliže aerodromu do najudaljenije kretaće se od 1.400 do 6.000 dinara.

Prvu zonu činiće zemunska i novobeogradska naselja do Save i Dunava. Centralno gradsko jezgro, opštine Palilula, Čukarica, Stari grad, Vračar, Savski venac i Voždovac biće u drugoj zoni, treća su naselja na rubu grada poput Borče, Jajinaca, Kaluđerice, četvrta udaljenija sela, u petu će biti svrstana opštine Sopot, Barajevo i Obrenovac, a u šestoj Lazarevac i Mladenovac.

Cena vožnje za drugu zonu iznosiće 1.800 dinara, za treću 2.200 dinara, za četvrtu 3.000, a za petu 4.500 dinara.

Aleksandar Bijelić iz Udruženja taksista Srbije kaže da će sada cene vožnje sa aerodroma pojeftiniti za 30 odsto, jer je primera radi do Lazarevca do sada koštala 8.000, a do Novog Beograda 1.800 dinara.

PUTNIKE ĆE ČEKATI U VOZILIMA - TAKSISTI neće moći da priđu stranki i ponude vožnju, već će putnike morati da čekaju u vozilu - objašnjava Bijelić.
- Komunalna policija će moći da sankcioniše svakoga ko nudi vožnju mimo pravila. Takvi će odmah biti sprovedeni kod dežurnog sudije za prekršaje, a kazne će biti ogromne. Kako smo saznali, proteklih dana je već petoro taksista završilo kod sudije za prekršaje.

Za taksiste koji dolaze na ugovorene vožnje ili ih uzimaju na poziv na gornjem nivou kod ulaska na aerodromsku zgradu, biće označena tri mesta gde će moći da prime putnike. Svi ostali moraće da voze na vaučer i putnike će isključivo moći da ukrcaju na stajalištu kod izlaznog terminala.

NE ODUSTAJU NI OD SOFTVERA

BEOGRADSKI taksisti neće odustati od predloga da se uvede softver koji može da proračuna koliko će koštati vožnja do određene lokacije kako bi putnik unapred znao koliko novca treba da pripremi. Na taksi pultu će dobiti vaučer sa cenom, koja neće moći da bude veća od maksimalnog iznosa za tu zonu. Ipak, ovaj model mora da prođe javnu nabavku i dužu proceduru, pa će sačekati novu gradska vlast.

JOŠ DVOJICA TAKSISTA NAPADNUTA TOKOM VIKENDA

DVA nova napada na taksiste odigrala su se tokom noći proteklog vikenda. Prvo je u nedelju nešto posle ponoći, u Zemunu, napadnut taksista jer nije dozvolio devojci da puši u vozilu. Mladići koji su bili sa njom napali su ga, izbila je tuča posle koje su svi završili u Urgentnom centru! Momci su identifikovani i privedeni, ali vožnju nisu platili. Dan kasnije, na Miljakovcu, dva mladića nisu htela da plate vožnju, već je jedan prislonio nož taksisti na grlo, dok je drugi otvorio vrata. Obojica su zatim pobegla. - Dogovorili smo se da će od sada radio-centri svih taksi udruženja biti umreženi, kako bi na svaki panik-poziv svi taksisti mogli priteći u pomoć kolegi - kaže Bijelić.

Znaci,
Visnjicka banja - II zona
Obrenovac - V zona

smisleno zoniranje...

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Sada kad su izmenili cene, ispada kao i da je sa taksimetrom, cak za neke delove i jeftinije sa vaucerom.

Насмејте се мало, наравно Њуз нет :lol:

Taksistima na beogradskom aerodromu predstavljen uređaj za izračunavanje cene vožnje

Taksisti na aerodromu "Nikola Tesla" među prvima će početi da koriste nove uređaje
BEOGRAD, 18. septembar 2013, (Njuz) – Taksisti na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ danas su imali priliku da se upoznaju sa uređajem za izračunavanje cene vožnje, čije su im karakteristike predstavili stručnjaci gradskog Sekretarijata za saobraćaj.

http://www.njuz.net/taksistima-na-beogr ... ne-voznje/

"Divlji" taksisti i dalje haraju gradom
S. J. Matić | 05. mart 2014. 22:23 | Komentara: 0
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... aju-gradom

Taksi vozači nezadovoljni učinjenim na uvođenju rada u njihovu delatnost, pre svega u sklanjanju nelegalne konkurencije sa gradskih ulica. Ćirić: Dva taksi udruženja opet daju popuste na poziv

UOČI današnjeg sastanka sa čelnicima Grada, taksisti nisu zadovoljni učinjenim na zavođenju reda u njihovoj delatnosti tokom proteklih mesec dana. Kako nam navodi Slobodan Ćirić iz Čukaričkog plavog, popusti i "divljaci" su i dalje gorući problem.

- Dva taksi udruženja daju popuste na poziv, ali i pored dokaza, ništa nije učinjeno. Zašto ne zatvore ta udruženja i reše problem - pita Ćirić. - Nama su samo zamazali oči privođenjem taksiste koji je davao popust. Jednog za mesec dana, a svaki dan to čini još 600 njih. Razumem da građani žele nižu cenu, ali ne može ovako da se radi. Hajde da opet svi uvedemo popuste, zašto su samo oni "pametni". A još i varaju putnike, jer su im taksimetri namešteni da "obrnu" više kilometara, pa sa popustom isto naplate kao mi u regularnoj vožnji.

Ćirić naglašava da nema pomaka ni u sprečavanju "divljih" taksista da rade po gradu.

- Zna se gde stoje, ispred kojih klubova, ali niko ne reaguje - objašnjava prvi čovek "Čukaričkog plavog taksija". - Pravdaju se da ne mogu da ih nađu, pa kako ih ja nađem! Lično sam dao podatke za 30 "divljih" taksista, sa registarskim brojevima automobila, ali ljude iz Direkcije za javni prevoz to očito ne zanima. Nije teško proveriti ko vozi te automobile i utvrditi da imaju lažne i ukradene krovne oznake.

Ćirić navodi da taksistima nije cilj da protestuju...

- Ako ima volje, problemi popusta i "divljih" taksista se mogu rešiti za tri sata - kaže Slobodan Ćirić. - Plašim se da će u našem poslu nastati rasulo i da će onda doći i do neposlušnosti taksista.

SAMO INTERVENTNA ZAVODI RED

ĆIRIĆ navodi i da se na aerodromu ništa dramatično nije promenilo i da kršenje pravila i dalje traje.

- Red je zaveden samo pre podne, kada je tu interventna ekipa. Oni nikoga ne tolerišu, pa su taksisti koji uzimaju preko reda i vuku za rukav stranke, neprimetni kao bubice - priča Ćirić. - Međutim, čim oni odu, kreće otimanje putnika. Nikakve vajde nema što je tu komunalna policija

Preko 20 razlicitih divljaka sam prijavio, mislim da mi je negde i spisak sa podacima, niko nista ne radi. Sto se tice popusta, Ustavni sud im je valjda to omogucio, da imaju prava da daju. A ko je lud da ide na popust kad ga daju valjda alfa ili gold u kojima su svi divljaci. Pre 10 dana sam zvao pink, i posalju mi lika bez tx tablica...

Послато са PAP4500TDUO уз помоћ Тапатока

Ne mogu da verujem kako ovo ne moze da se sredi!!!! znam da nam je drzava slaba, ali par divljih taksista na aerodromu?

loyola":274b6lgt je napisao(la):
Preko 20 razlicitih divljaka sam prijavio, mislim da mi je negde i spisak sa podacima, niko nista ne radi. Sto se tice popusta, Ustavni sud im je valjda to omogucio, da imaju prava da daju. A ko je lud da ide na popust kad ga daju valjda alfa ili gold u kojima su svi divljaci. Pre 10 dana sam zvao pink, i posalju mi lika bez tx tablica...

Надам се да се ниси возио са тим дивљаком, и да си то пријавио том Пинк удружењу, кога су ти послали.

Tek kad sam izasao iz auta sam video da nema tx. Nisam prijavio jer mi je dosao tacno na adresu gde ja zivim, tako da ne bih mogao to anonimno da uradim.

Danas na ANT nema divljaka nema vucenja za rukav povika taksi taksi i slicnogf maltretiranja ,ja u cudu sto kad odgovor u cosku dvoica iz zandarmerije i dvojca kom policajaca , znaci kad se hoce moze se

da vidimo dokle ce biti tu. Nadam se da nije samo pre izbora

Возио сам се у неких шест-седам таксија у последњих пар дана, и сваком до једном је недостајао појас на задњим седиштима. Ја сам навикао да се вежем, па ми је стварно било нелагодно седети тамо док је возач јурцао мимо свих саобраћајних правила.

direktor":1190ilmk je napisao(la):
Danas na ANT nema divljaka nema vucenja za rukav povika taksi taksi i slicnogf maltretiranja ,ja u cudu sto kad odgovor u cosku dvoica iz zandarmerije i dvojca kom policajaca , znaci kad se hoce moze se

Ima ih, u nedelju sam bio, malo se primirili ali i dalje vicu taxi taxi. Stanes sa strane i tacno vidis tu dzibersku facu ko je taxista a ko nekog ceka na aerodromu.

Ja se vratio u ponedeljak, inače obično hoće da mi se popnu na glavu kad me vide sa šešiirom, u ponedeljak me tek jedan pitao treba li mi taksi, jeftino, za hiljadu dinara sam kući, a ja maltene već ušao u minibus..

Neka vajda i od izbora..

milos.tro":11fd6blw je napisao(la):
PAPRENI CENOVNIK Beograd: Taksi sa aerodroma od 1.400 do 6.000 dinara
S. J. Matić | 20. februar 2014. 09:10 | Komentara: 0
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... 000-dinara

U TAKSIRANjU sa beogradskog aerodroma za koji dan važiće novi cenovnik i nova pravila. Sva taksi udruženja i Grad su se složili da se teritorija Beograda podeli na šest zona, a raspon cena od najbliže aerodromu do najudaljenije kretaće se od 1.400 do 6.000 dinara.

Cena vožnje za drugu zonu iznosiće 1.800 dinara, za treću 2.200 dinara, za četvrtu 3.000, a za petu 4.500 dinara.

Aleksandar Bijelić iz Udruženja taksista Srbije kaže da će sada cene vožnje sa aerodroma pojeftiniti za 30 odsto, jer je primera radi do Lazarevca do sada koštala 8.000, a do Novog Beograda 1.800 dinara.

Evo dve ekonomske računice kako da se taksisti nateraju da smnaje cene. Jedna je poboljšanje gradskog prevoza, uviđenje pojaćane A1 linije, sa malo boljim redom vožnje koji prati red vožnje letova. Uviđenje noćnih linija. Produžavanje redovnih GSP linija, da ne ide uatobus preko surčina i Ledinama, nego direktnija linija koja bi išla autoputem.

Druga je popularisanjem rentakara. MOj rođak je doašao iz Svajcarske i 2 sata noću, nije imao nikakav prevoz do Kruševca, taksista ga odrrao za 170 evra, i to morao se cenkati. Kad sam čuo to poludeo sam. Bolje da je uzeo rentakar voilo koje košta 35 evra za jedan dan Evo ga cenovnik. valjda ga namirisao da ima love, pa ga malo po xžepu.
Čak i da se ide samo do Beograda je bolje uzeti vozil. ako je cena za drugu Zonu 15 evra, onda je u dva pravca 30 evra. joše jedna vožnja po gradu to je već iznad 50 evra. A sa autom si gospodin čovek i košta te isto. Ovo preporučujem svim koji dođu poslom na par dana. Ako se rentanje postane masovnije i gradski rpevoz se malo uredi taksisti će hteti ne hteti da spuste cenu. Pa ne može vožnja od Žarkova do Pančevačkom mosta da košta 1200 dinara. Pa nije gorivo 2 evra.

Nije ga taxista odrao, toliko je cena po taximetru, 3. tarifa... Ako je mogao da plati za taxi 170evra?!?! Sta dalje komentarisati...

U Beogradu se u vožnji ne mogu snaću ljudi koji nikad nisu vozili, tako da ideja masovnog rent-a-kar-a ne pije vodu.

Nije Beograd jedini koj je osuđen na taksiste posle ponoći. Samo je potrebno da se uvede red što je moguće i da se izbaci divljaci koji brukaju profesiju.

Ауу, колико је скуп такси човече. Ја га иначе никада не користим, радије ћу пешке него таксијем, али кад ми је рекла сестра да је од Славије до поште на Миљаковцу 1 платила 1700 динара кад нисам пао у несвест :shock: Чему толика цена, горива је потрошио за 200 динара? :evil: Да додам, у сред бела дана :x

Neko je odrao...

Somi303":kmte4f8y je napisao(la):
Ауу, колико је скуп такси човече. Ја га иначе никада не користим, радије ћу пешке него таксијем, али кад ми је рекла сестра да је од Славије до поште на Миљаковцу 1 платила 1700 динара кад нисам пао у несвест :shock: Чему толика цена, горива је потрошио за 200 динара? :evil: Да додам, у сред бела дана :x

Kada sluša čovek njihovu priču, pomsli da je njima najteže na svetu, te gnjavi ih država, te nema mušterija, te skupo gorivo, divljaci (mada primetio sam da svi voze po malo na divlje-imaju svoju klijentelu koju kad voze skinu tablice, za njih je posebna tarifa) im oduzimaju posao, itd... a kada ih pitaš, većina nije ispod 80-100 evra dnevno. Pa onda koje je lud. Ali moram da im priznam da znaju da procene čoveka, koga će odrati, a koga će voziti po normalnoj tarifi. mada i ta normalna tarifa je za mene neopravdano visoka.

Od Slavije do Miljakovca ima oko 9km (po Planplusu). Start je 170 dinara, km je max 85 (2. tarifa), sto znaci da je trebalo da plati maks 1000 dinara.

Ako je nosila nesto kabasto, to moze malo da digne cenu, ali o tome se mora dogovoriti pre ulaska u vozilo...

Ma kakvi kabasto, to se ne naplacuje, neko je osisao. Jedino je 100% garantovano kada zoves i to svega dva tri proverena udruzenja

sa tim racunom mozes da....

Vrh