POGLEDAJTE:
Taksisti na aerodromu još prave haos
S. J. M. | 28. januar 2014. 21:08 | Komentara: 3
Zlatan Zlatković, vlasnik "Beogradskog taksija", o stanju u taksi prevozu. Postavio na "Jutjub" snimak taksista koji "ne poštuju pravila"
STANjE u taksi prevozu, barem kada je beogradski aerodrom "Nikola Tesla" u pitanju, i dalje je haotično. Dva meseca otkako je komunalna policija dobila ovlašćenja da kažnjava svakoga ko ne poštuje pravila, ništa se skoro nije promenilo, tvrdi vlasnik "Beogradskog taksija" Zlatan Zlatković.
Mnogi taksisti i dalje na terminalima za rukave vuku stranke i naplaćuju im nerealno visoke cene prevoza. Ipak, od petka na aerodromskom parkingu stoji dupla rampa, koja sada sprečava te taksiste da sa parkinga izađu bez plaćenog računa za parkiranje.
- Mene smatraju glavnim krivcem što je rapma postavljena, pa mi je neko u ponedeljak ispred kuće probušio sve četiri gume na autu - kaže Zlatković. - Oni ranije nisu stajali na taksi stanici, već su ulazili na parking, na dolaznom terminalu hvatali mušteriju, pa sa parkinga izlazili "na braniku" drugih kola. Sad su neki počeli da plaćaju parking.
Iritiran zbog bušenja guma i nemoći, jer već pet godina obija pragove nadležnih službi, a niko ne reaguje, Zlatković je na "Jutjubu" objavio snimak taksista, koji mu navodno prete, i uzimaju stranke kršeći propise.
- Na snimku se vidi 27 taksista koji ne poštuju pravila, a ukupno ih ima 85 - tvrdi Zlatković. - Nek narod vidi šta se radi. To je samo tri posto materijala koji imam, a od ostatka ću da napravim dokumentarni film o tome šta se dešava u taksi prevozu na aerodromu!
ZAMERIO SE I POLICIJI
ZBOG svoje borbe za uspostavljanje reda na aerodromu, Zlatković tvrdi da se zamerio svima.
- Zamerio sam se upravi aerodroma jer snimam, tim taksistima, jer im smetam da otimaju ljudima pare, a komunalnoj policiji što im, kako kažu, "ne dam da dišu" - navodi Zlatković. - Svi znaju šta se dešava, a niko ne rešava problem. Ipak, i dalje ću da se borim, makar sam protiv svih.
CENE TREBA KORIGOVATI
ZLATKOVIĆ kaže da su problem skupi vaučeri za delove poput Zemuna, Batajnice i Novog Beograda.
- Za ljude iz tih krajeva 1.800 dinara je skupo - kaže Zlatković. - Rešenje je da se oni voze po taksimetru, ali da maksimalna cena može da bude 1.200 dinara. Dok je skup vaučer, mnogi će pristati na priču taksista varalica da ih voze jeftinije, a onda im na auto-putu ispostave veću cenu.
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... prave-haos
saga se nastavlja