Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

Pre neki dan mi se na Instagramu pojavila reklama na Bolt na srpskom jeziku - regrutuju vozače. Tako da - možda dolaze bar oni, kad već nema Ubera, što bi bilo super.
 
Super. Što veća konkurencija to bolje, plus je dobro imati neku app koju možeš da koristiš u pola sveta, kako našima kad odemo u random Beč, tako i strancima koji će radije koristiti aplikaciju koju inače koriste i kući, nego alternative.
 
Ja mislim da neki taksisti treba da idu da ponove poznavanje pravila, a pogotovo kako funkcionišu kružni tokovi.
Išao sam iz smera crvene linije i baš sam se prestrojavao kao na slici sa naravno uključenim desnim migavcem kako bi dao do znanja da se isključujem. Ne sačekavši mene taksista sa bele linije ušao u kružni tok u spoljnoj traci i preseče me.
Pitao sam ga zašto ne čeka, kaže on dal sam normalan sečem tri trake.... i krenuo da se svadja samnom, kako ja sečem i da razmislim šta sam uradio...
Navikao sam da većina vozača ne znaju da koriste kružne tokove ali taksista...


taksista.png
 
Kako je dobar kruzni tok kod nas neverovatno. Meni je prosto cudno koliko smo mi sposobni da organizujemo stvari normalno a kako malo cenimo.

Pogledajte samo ovaj primer kruznog toka u debilani
 
 
Искуства из Ниша са https://www.prvitaxi.com

Сва возила или електрична или хибриди, видео сам и Теслу, Цена 150 дин старт, 60 дин километар. Апликација ради одлично, примају картице, таксисти љубазни и ненаметљиви...
 
Iako postoje stubovi, on je preko zelene povrsine presao da bi se parkirao na trotoar.
Profesionalni vozac nema sta, jedino sta je profesionalno uradio je sto je skinuo taxi oznaku sa krova.


viber_image_2024-06-06_19-28-42-373.jpg
 
Lepo rekoh ranije da je uveliko vreme da se što više ovakvi stubići postavljaju svuda gde su zone za pešake.
 
Vrh