Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

Meni taksisti kazu da ekipa sa Aerodroma ima direktnu zastitu policije i navijackih grupa.
Kazu da divlji taksisti rade za pojedine policijse funkcionere.
Zato im normlani taksisti nista ne mogu.

Na Prokopu su krenuli da se skupljaju bahati i legalni i divlji taksisti koji dovikuju i vuku putnik za rukav. Ako su i oni nanjušili pare znači da je to to.

Na Prokopu su krenuli da se skupljaju bahati i legalni i divlji taksisti koji dovikuju i vuku putnik za rukav. Ako su i oni nanjušili pare znači da je to to.

Moguce. Policija i navijacke grupes stavice ih pod svoje sigurno okrilje.

Razdaljinu do posla kolima pređem trošeći oko 0,8L što mu dodje nekih 144 dinara, pa nek je 180 ceo litar. Istu razdaljinu istom rutom bez gužve s pozivom taxija , kojim se nisam dugo vremena vozio još od onih perioda kad je car go počeo da dere pa sam se vratio na taxi, izašla je 1650 din. Jel to previše?

Iz tvog posta vidimo da vozis auto koji trosi 6 lit/100km.
Ali ne znamo koji je auto?
Taj raspon moze da bude od 1.200e - 35.000e pa i do 50k

Jel si u cenu od 180 rsd. (mada ne znam koje to gorivo sipas kada je benzin 171 a dizel 194) uracunao i vrednost kupljenog sopstvenog transportnog sredstva?

Радо читају једино психијатри који се баве темом аутизма

Imam 42 godine... Sećam se, kao klinac, 1993. godine i uličnih dilera deviza... Slična sorta kao današnji taksisti. I tada se pričalo da njih štiti ovaj ili onaj, a na kraju kada je država zaista prestala da ih štiti to se rasčistilo za nedelju-dve... Tako je i sa taksi prevozom. Da država hoće to da reši, rešila bi za mesec dana sve to... Nažalost takve stvari kod nas ne dolaze od policije ili milicije to nije, izgleda, stvar njihove odluke...

Iz tvog posta vidimo da vozis auto koji trosi 6 lit/100km.
Ali ne znamo koji je auto?
Taj raspon moze da bude od 1.200e - 35.000e pa i do 50k

Jel si u cenu od 180 rsd. (mada ne znam koje to gorivo sipas kada je benzin 171 a dizel 194) uracunao i vrednost kupljenog sopstvenog transportnog sredstva?
I stana u kom zivim mozda? Kakve veze ima prevozno sredstvo, racunao sam da nedeljno moze 100 eur samo za odrzavanje da izvuc i da pretekne masala para. Samo nije najstabilniji posao bas, ali eto ne znam kako je taksi svugde po Srbiji jeftiniji, a u Bg medju najskupljim u Evropi.

I kakva je razlila dal je 160 ili 180 din kad je uzeo 1650? Da trosi 20 litara , potrosio bi 360 din, znaci 1350 profita. Govorim sve cifre u najgorem slucaju.

Gold taxi ima popust na poziv 10%...ponovo

Sent from my moto e(7) using Tapatalk

I stana u kom zivim mozda? Kakve veze ima prevozno sredstvo, racunao sam da nedeljno moze 100 eur samo za odrzavanje da izvuc i da pretekne masala para. Samo nije najstabilniji posao bas, ali eto ne znam kako je taksi svugde po Srbiji jeftiniji, a u Bg medju najskupljim u Evropi.

I kakva je razlila dal je 160 ili 180 din kad je uzeo 1650? Da trosi 20 litara , potrosio bi 360 din, znaci 1350 profita. Govorim sve cifre u najgorem slucaju.

Pa, zato što moraš da uračunaš i amortizaciju vozila, ako je u tvom vlasništvu ili cenu finansiranja vozila, ako je npr. iznajmljeno na lizing. To je bitan i priličan trošak u tvojoj kalkulaciji.

А која је фора са тим, зашто је попуст баш само на позив? Није ли логичније да буде попуст за неки савремен начин наручивања возила (апликација)?

Баш тако и тај попуст не би требало да има везе са позивом већ са шпиц терминима.

Ја сам дуже времена користио Болт на једној локацији где је цена била 7 до 11 евра зависно од доба дана. Како сам био флексибилан успевао сам да се уклопим у ту нижу цену.

На тај начин би се путници стимулисали да користе такси ван шпица а то би имало позитиван утицај на целокупан саобраћај

Ili je popust pro forme ili je još uvek veliki broj naručivanja vozila pozivom.

Nemam pojma, iznenadio sam se. Mada bilo mi cudno zasto me pitala dokle idete kad sam zvao taxi. To su svi nekad pitali dok su imali popuste.

Sent from my iPhone using Tapatalk

А која је фора са тим, зашто је попуст баш само на позив? Није ли логичније да буде попуст за неки савремен начин наручивања возила (апликација)?

Taksi je i dalje u srednjem veku kod nas... Previše očekujete.

Ја сам дуже времена користио Болт на једној локацији где је цена била 7 до 11 евра зависно од доба дана. Како сам био флексибилан успевао сам да се уклопим у ту нижу цену...
Jel ovo za Bolt aplikaciju, pricac da si u Zagrebu koristio?
U tom gradu posluje i postoji usluga app Bolt. On nam je teritorijalno najblizi grad u kojem radi Bolt pa sam zato pomislio da si tamo bio i koristio.

Jel ovo za Bolt aplikaciju, pricac da si u Zagrebu koristio?
U tom gradu posluje i postoji usluga app Bolt. On nam je teritorijalno najblizi grad u kojem radi Bolt pa sam zato pomislio da si tamo bio i koristio.
Oво је конкретно била Севиља. А у Загребу је било моје прво искуство са Убером, низам Болт пробао у Зг.
Поредио сам цене Болта и Убера на наведеној локацији, некад је повољнији Болт, некад Убер, мени се некако намештало да ми Болт више одговара али је одлично искуство да увек имаш возило на располагању за пар минута и да можеш да бираш.

^^^Možda zato što se evo već pola veka predizborne kampanje "voze po šinama"? Da je potrebno urađeno na vreme do takve bruke ne bi dolazilo.

Vrh