Pitajte stanare iz zgrada iznad (zavrsenih i useljenih A B C D), pojedini su cekali mesecima da dodju majstori da im otklone nedostatke, mislim da je vec bilo reci na forumu o tome, neko je pomenu cini mi se da je cekao majstora da zameni plocice koje su popucale ili sta god mesecima.Razumem Vasu poentu, ali ne zaboravite da bi to znacilo da svako ostecenje napravljeno nakon tehnickog prijema bismo popravljali mi kao stanari, a ne investitor. Kao na primer ta stakla na gelenderima. Desi se tehnicki, krene useljenje, izlome se stakla na gelenderima, ostete se zidovi, itd, mi cemo placati popravku istih, ne investitor. Razumem da ove stvari mogu da sluze kao izgovor za neke druge stvari koje mozda nisu zavrsene, ali ne verujem da je zgrada nebezbedna. Na ovaj nacin se iskljucuje mogucnost da se bilo sta osteti prilikom useljenja, a takodje ce se desiti i dodatno krecenje zidova, jer ce neko sigurno kaciti zidove prilikom unosenja stvari...
Sto se tice pojedinacnih stanova, sve sto je vidno mozete da proverite tokom primopredaje, a one skrivene nedostatke je investitor takodje u obavezi da otkloni u odredjenom roku. Ako mislite da cete uspeti da otkrijete sve nedostatke, a da ne provedete neko vreme u stanu, mislim da se varate...
I siguran sam da ce, kao sto je to slucaj i u ostalim zgradama i na ostalim projektima, sve biti reseno...
Mislim bez tehnickog prijema mozete se onda useliti cim se okreci, ali da li je to resenje? Da li je resenje da budete useljeni na gradiliste?
Niko ne govori da je zgrada nebezbedna ali zasto podilaziti investitoru, nek pribavi sve sto ima da pribavi a ne daj sta das samo da se uselimo. Ja znam da je u prkasi vecina samo da udjem u svoj stan, ali vrlo brzo ce proci euforija a problemi sa stanom potencijalno mogu da se razvuku mesecima.