Zdravo svima! Planiram da rezervišem stan od 46kv u zgradi Premium 2 ili kasnije u nekoj od tih iznad, ali me plaši saznanje da se ispostavilo da je mnogo dug rok između rezervacije i predugovora, što znači i konačnog potpisivanja ugovora. Niko ne zna kako će se cene kvadrata kretati ubuduće, pa mi nije logično da se stan rezerviše po jednoj ceni, a kupi po sasvim drugoj (obično višoj). Šire gledano, postoje i najave centralnih banaka o kontinuiranom rastu referentnih kamatnih stopa u narednih 5 godina, tako da i uzimanje stambenog kredita (uz ovo kašnjenje od strane investitora) ne deluje uopšte ohrabrujuće. S obzirom na kretanje euribora, očekuje se da će samo do kraja ove godine ref. kamatna stopa ići do 2,5%. Uz procene nekih analitičara, posledično cene nekretnina trebalo bi da dožive pad. Šta će biti ovde u Srb, videćemo.
Ali, molim ako može neko da javi kako je prošao sa stambenim kreditom u Poštanskoj štedionici. Konkretno me interesuje nakon koliko dana je odobren kredit i uz koji % učešća, kao i da li je i za koji period fiksna rata otplate kredita…
Ako još neko zna, molim da napiše trenutnu cenu kvadrata. Da li ima slobodnih stanova od 46kv za rezervaciju u Premiumu 2, odnosno za prodaju u 1 ili u P?
Srdačno zahvaljujem na odgovorima. Pozdrav