Šta je novo?

Sunnyville Višnjička Banja [stambeni kompleks]

Molim Vad da mi neko pomogne oko zajednice u Slanački put 64T,,,lamela je 14

Pozdrav! Da li ima kakvih novosti u vezi procesa uknjizavanja stanova? U kojoj fazi je prozedura? Ima li mozda ko informacije u vezi toga?
Puno hvala!

Zdravo da li ima možda neko informacije o ceni novih stanova što se grade?

Pozdrav svima,

Planiramo da otvorimo Reformer Pilates Studio u naselju, pa me zanima koliko stanova je do sada useljeno?

Iz prodaje kažu 2500 stanova?

Hvala

Useljeni su svi stanovi u naselju osim poslednjeg bloka zgrada koji je pred kraj izgradnje.

Nema 2500, pre će biti oko pola od toga.
Brzom računicom se dođe do 1300-1400 izgrađenih stanova. Nisu pritom ni baš svi još uvek useljeni.

Hvala na odgovorima, da li postoji Viber grupa za celo naselje molim vas?

Prilicno sam siguran da em sto je sibicarski je i ilegalno da saljes ljudima reklame u viber grupe/kontakte a da se oni nisu prijavili, ako nista znam da je protiv Viberovog TOSa jer sam kao dev radio integracije sa njim za potrebe marketinga.

Prilicno sam siguran da em sto je sibicarski je i ilegalno da saljes ljudima reklame u viber grupe/kontakte a da se oni nisu prijavili, ako nista znam da je protiv Viberovog TOSa jer sam kao dev radio integracije sa njim za potrebe marketinga.
Odmah ti stave do znanja kakav su lelemudski biznis.

Da li neko zna da li je za donje zgrade u Premijumu vec predat zahtev za upotrebnu?

Pozdrav!
Naidjoh upravo na jedan oglas za prodaju stana u Premijumu. Na slici oglasa se vidi da je u spavacoj sobi na jednom mestu zid poceo da puca. Molim da neko od stanara Premijuma podeli informacije da li i oni maju takva iskustva u njihovim stanovima ili su zadovoljni kvalitetom gradnje? Mi smo zainteresovani za kupovinu stana u Premijumu, ali kad covek naleti na nesto ovako, postanemo dosta sumnjicavi i nesigurni.
Molim za savet! Hvala puno na odgovorima unapred!

Zidovi pucaju u svim zgradama i to je normalno. Problem je sto ljudi insistiraju na sanaciji odmah. Zgrade se se slezu i to je proces koji traje najmanje dve godine. Na spojevima lamela postoji elasticna membrana. Za ove dve godine neke lamele su se smakle i 5 cm. Pukotine u stanu nastaju i iz termickog sirenja jer je konstrukcija beton a zidovi su naknadno zidani i nisu dobro vezani za beton. Sanacija pukotina se ne radi kako treba,jer moleri samo prevuku gletom po principu drz bure vodu dok majstori odu. Pukotine treba dublje otvoriti staviti vezivnu ispunu,bandazirati pa onda glet i krecenje. Uradio sam namestaj u bar 30tak stanova i u svim ima vise ili manje pukotina na spoju zida i plafona ili uspravnih na spoju zida i betona. Normalno,vidjeno na vecini novogradnji i nije zabrinjavajuce. Samo da vam saniraju kad bude proslo neko vreme na pravilan nacin.

Tehnicki prijem,upotrebnu dozvolu nema nijedna zgrada i godinama je to daleko. Za uknjizbu stanova verovatno je vise od decenije. Osnovna informacija je da ce se u postupak uci tek nakon zavrsetka svih planiranih zgrada.

2-3 godine je realniji rok za dobijanje upotrebne, ako je sve u redu. Ovi investitori su navodno spetljani sa strankom, tako da verovatno neće biti problema sa dobijanjem upotrebne, pitanje je samo vremena.

Ne moze se 10 godina cekati upotrebna kada gradjevinska dozvola traje 5 godina a uslov za upotrebnu je da zgrada ima gradjevinsku dozvolu.

Da moze se malo produziti zalbama taj period, ali 10 godina je suludo i nikad nisam cuo za to.

Tako je. Za Premium zgrade tek ne bi trebalo da bude prepreka. Jedina mana je sporost ali bolje i polako, nego nikad.

Vrh