Ja sam misilio da je to problem samo u Sunnyville-u, ali evo citam da je to generalno problem i da se te upotrebne cekjau godinama. Nasao sam i vest da u 97 % slucajeva je Grad Beograd krivac sto kasni.Pozdrav svima!
Planiramo kupovinu stana u Sanivil Premiumu. Malo smo nesigurni s obzirom da niti jedan stan koji smo gledali nije uknjizen. Kakva su vasa razmisljanja generalno u vezi toga? Postoji li uopste problem da ti stanovi u buducnosti budu uknjizeni?I koliko je sigurno uopste kupovati takav stan,ako nemamo garancije da li se uopste i moze uknjiziti? Ima li ko ikakvih saznanja u vezi konkretno ovog problema?
Svaki savet je dobro dosao!
Puno hvala unapred!
E sad - ono sto mene zapanjuje jeste kako je zapravo nejasan pravni status. Ako ja kupim stan u tom naselju, nema upotrebne, dakle nema uknjizbe. Ko je onda vlansik mog stana koji uredno placam? Mogu li preko noci da budem obespravljen jer eto to nije moje? Onda ne mogu ni da prijavim prebivaliste na tu adresu jer nemam vlasnicki list da je stan moj... Znaci dosta pitanja mi sad prolazi kroz glavu. Sta recimo ako investitor odustane i kaze zabole nas, mi se povlcacimo, trazite to sad sami, snalazite se...
A opet- dobar deo BG-a ima taj problem (msm da je cak i West 65 kuburio s upotrebnom). Kapiram da bi pola grada bilo na ulici da je to uslov.