Šta je novo?

Studija visokih objekata grada Beograda

Aktivna je nova anketa na prvoj strani sajta sa pitanjem "Da li mislite da treba redefinisati ograničenja spratnosti u urbanističkim planovima?"
 
Za visinu! :kk:

p9090079.jpg
 
Ako se to ograničenje ne ukine, nikad se neće ostvariti ovakva vizija Novog Bg-a :(

oglas.jpg
 
Pu pu, daleko bilo u kamen udarilo! NBG je bre ravnica, ne trebaju nama nikakvi soliteri i neboderi :D
 
Ма какви облакодери, слободне површине Новог Београда треба резервисати за приземне ауто-салоне, посебно у Јурија Гагрина и Миланковићевом булевару.
 
Arnorian":iiwhuuyp je napisao(la):
Ма какви облакодери, слободне површине Новог Београда треба резервисати за приземне ауто-салоне, посебно у Јурија Гагрина и Миланковићевом булевару.

Ahhh, to posebno, eno ona skodina nakaza se bas diiiiiivno uklopila... :blah:
Na slobodnim povrsinama NBG treba da budu parkovi a ne kojekakve karabudzije...
 
Na zalost slobodne povrsine u Gagarinovom bulevaru su od nastanka predvidjene od strane nasih urbanista za najvise zgrade, a utesno su nam dali niske zgrade do reke, pa bi trebalo da im buduca pokolenja budu zahvalna.

Ipak jos je gore umetanje ni niskih ni visokih zgrada kao sto je ona turobna tvorevina tamno sive boje u bloku 61 do koje se vec gradi nova, cime ulica dobija kanalisan oblik sto je napredak u pravcu 19. veka, jer je jos Atinskom poveljom predvidjana modrnizacija gradova upravo u pravcu kojim je krenuo nas NBGD. u 20. veku. Izgradnjom te dve umetnute zgrade je unisten i lep pogled na zelenilo i zgrade u bloku 61 gledano iz pravca trznog centra bloka 45.

Naravno najbolje bi bilo tu smestiti parkiralista za vozila i ukloniti vozila izmedju zgrada, jer smisleno je da je kolima mesto kraj kolovoza, zelenilo je uvek svuda dobrodoslo, ali vrtna povrsina uz prometni bulevar i nije neko zadovoljstvo.
 
Glas prirode":3hchof6l je napisao(la):
Ipak jos je gore umetanje ni niskih ni visokih zgrada kao sto je ona turobna tvorevina tamno sive boje u bloku 61 do koje se vec gradi nova

Brrrrrr, stresem se nju kad vidim... A tek na sta lici kad pada kisa, pa se sliva ona voda niz onu sivu fasadu... Ipak izmedju te zgrade i auto centra Stojanovic je mrtva trka sta je odvratnije...
 
Sad cu da nadjem taj poster na Vukajliji i da mu raspalim minuscinu k'o vrata :D
Ta slicica je prilicno stara, nema nista izgradjeno izmedju blokova 61/2/3 :)

Cetvorospratnice imaju lepe stanove, ali su zgrade 'nako, meni licno ruzne, a ulazi su turobni i nikakvi. Meni su najlepse ove najmanje zgrade do setalista, iste kao crveni soliteri samo sa 7 spratova. :)
 
Meni su super one zgradice od 4 sprata u bloku 45 i 70 na keju.
 
možda u teoriji.


u praksi sve deluju dosta socijalno, sve do jedne su ižvrljane grafitima. i leti nažalost buka sa okolnih splavova je ogromna.

često se pitam šta bi današnji investitori izgradili na tim lokacijama da su kojim slučajem ostale neizgrađene.
 
Stoji problem sivila.To se moze srediti rekonstrukcijom fasada u kojoj bi imale neke prijatnije boje,recimo jedan segment zgrada da je plav,drugi zelen i.t.d.Oplemenilo bi taj kraj i lakse bi se snalazili ljudi.Kazes ja sam u plavim zgradama savski kej i odmah bi te neko nasao :)

Sto se tice splavova posto imamo 10 000 komunalnih policajaca cikaga to ne bi ni trebalo da je problem,ali znamo i sami zasto je tako :notok:
 
I kad bi se obojile ostale bi dosadne :D Ovo braon sa strane recimo ne moze da se boji, to su male kockice kao neki kamencici, ne znam kako se zove to, i to uspesno otpada sa zgrada poslednjih 30 godina... Tih go***aca ima na svim zgradama u bloku 45 i 70.
 
MilisaV":3105kwn1 je napisao(la):
često se pitam šta bi današnji investitori izgradili na tim lokacijama da su kojim slučajem ostale neizgrađene.
Па изградили би некакве Супер-Хипер-Мега Маркете и слична ср..а као онај магацин код зграде ЦК. :blah:
 
MilisaV":2hclbx8l je napisao(la):
možda u teoriji.


u praksi sve deluju dosta socijalno, sve do jedne su ižvrljane grafitima. i leti nažalost buka sa okolnih splavova je ogromna.

često se pitam šta bi današnji investitori izgradili na tim lokacijama da su kojim slučajem ostale neizgrađene.

Pa zapravo ti grafiti daju neku živost, ako pričamo o istim stvarima, o muralima koji postoje na većini zgrada. Ne mislim na imbecilne potpise, naravno.

Što niko ne spominje dvospratnice, one su najbolje :) Pre sam živeo u jednoj, sad sam u četvorospratnici, ali je istina da je u njima najveća noćna buka jer su najbliže splavovima...

A što se tiče Frajline slike, da je stavila neku letnju utisak bi bio potpuno drugačiji :) Propaganda! :p

Npr.
http://www.panoramio.com/photo/18942728?source=wapi&referrer=kh.google.com
http://www.panoramio.com/photo/29617239?source=wapi&referrer=kh.google.com
 
Mnogo bolje bi ceo kraj nesrecno i sasvim nemastovito nazvan Blokovi, izgledao da su stepenasti nizovi zgrada postavljeni obrnuto. Pored Gagarinove najvise, a prema srednjem delu gde su one dve naporedne saobracajnice koje deli velika zelena povrsina, postavljene najnize i tako i prema drugoj strani.

Time bi taj srednji deo sa najnizim zgradama u nizu postao savrseno mesto za veliku prirodnu celinu izmedju, bez naporednih saobracajnica, a do buduceg Tosinog bulevara bi bile najvise zgrade.

Ipak, ako vas zanima odgovor zasto par Marulic svoje panonske brodove nisu postavili tako, evo odgovora koji svedoci jos jednom o kratkovidosti naseg urbanizma.

Nije predvidjan bulevar i rusenje sela Bezanija, pa je sasvim primereno bilo postaviti najnize zgrade nizova do seoskih kuca, a ne najvise.

Ta strana sela je sada srusena, dovrsava se bulevar, umetnute su neke zgradice, ali niko nece moci da okrene panonske ladje za 180 stepeni !
 
lukpot":1t3w7du2 je napisao(la):

Dobro 'ajde, mogla sam i ovu da postavim:
http://v8.cache2.c.bigcache.googlea...hotos/original/3225402.jpg?redirect_counter=2
taman se vidi i kako su poceli da mecu prozore gde im mesto nije i time dodatno naruzuju zgradu :D
 
Ало људи, кућа је кућа! Је..ш ти те блокове, у потпуности се слажем са овом сликом :D :D
ovde.jpg
 
Felix55":1fzazu0b je napisao(la):
Ako se to ograničenje ne ukine, nikad se neće ostvariti ovakva vizija Novog Bg-a :(

oglas.jpg
NBG ovako nece izgledati ni za 100 godina, samo pola od ovoga pa bi bilo sasvim dovoljno
 
Vrh