Ja sam vec rekao da u gradskim urbanistickim sluzbama sede ljudi koji u najmanju ruku mrze ovu temu, koji se trenutno vade na aktuelnoj krizi kao da ona traje 20 god unazad ...
Mi ne mozemo naravno ni u jednom pogledu da se merimo sa Njujorkom ili Tokijom(vecina gradova u svetu ne mogu) ali nesmemo svojim cudnim i prepoznatljivim mentalitetom u nedogled da teramo zainteresovane investitore, pocece jos malo i ptice selice da nas zaobilaze na svojoj ruti! I od aktuelne ponude za izgradnju onog, doduse dosta neobicnog tornja, nece biti nista umesto da prihvatimo, pa nek je i 80 spratova, danas se vesti sire brzinom munje pa kad neko tamo u belom svetu vidi sta je ovde pocelo da se dogadja stace i razmislice, vidi, vidi onde se stvari menjaju da vidim i ja dali bi tamo mogao nesto da izgradim, nesto se tamo najzad pozitivno desava ..... to je magnet koji privlaci ostale, upravo takvi grandiozni projekti a ne neki supermarket ili trzni centar, ima ih danas na svakom cosku i u tunguziji.
Nazalost od toga najverovatnije nema nista jer o takvim stvarima u ovom gradu odlucuju i pitaju se ljudi koji zive u nekom svom vremenu i prostoru i koji su malo je reci konzervativni vec retrogradni.