Šta je novo?

Stari savski most - Most Miladina Zarica

Gde sa Starim savskim mostom?

• Povezati Blok 70 sa Adom Ciganlijom

Glasovi: 193 35,4%
  • Povezati Veliko ratno ostrvo sa Zemunom

Glasovi: 72 13,2%
  • Neka druga gradska lokacija

Glasovi: 33 6,1%
  • Pokloniti most drugoj opštini u Srbiji u skladu sa potrebama

Glasovi: 173 31,7%
  • Most treba da ide u staro gvožđe

Glasovi: 49 9,0%
  • Ne znam

Glasovi: 25 4,6%

• Ukupno glasača
    545
Au, kada neko napravi ta dupe i oko poređenja...

Kad se već pominju činjenice, da pojasnim zašto se ne slažem u potpunosti sa pojedinim forumašima. Kao što već pomenuh, Pančevački most nije u sjajnom stanju, ali trenutno se o tome ne priča, zato što se forsira priča o hitnosti uklanjanja Starog Savskog mosta, pa otuda imamo „agresivan“ nastup kako je most u lošem stanju i pun je rupa u asfaltu, kako užasno buči dok tramvaj prelazi preko njega, kako ga je vreme pregazilo i treba da se zameni novim, jer ionako nije ni bilo zamišljeno da bude trajno rešenje, pa sve do one sulude ideje o prebacivanju u park Ušće i pretvaranje u jedan veliki kafić, jer eto imamo kriminalno malo kafića u gradu, a potražnja za istima toliko prelazi granice, da je najmanje još ovoliko koliko ih trenutno imamo, neophodno da se otvori, kako bi se zadovoljile potrebe građana... Drugo, nisam čuo da je bilo ko pao sa Starog Savskog mosta, naslanjajući se na ogradu, niti da je most truo na nekim mestima, za razliku od Pančevačkog mosta. Da se ne gradi BNV, ne bi se okomili na Stari Savski most uopšte, nego bi se prvo pozabavili Pančevačkim mostom i nekim prioritenijim stvarima, kao što je izgradnja još jednog mosta, minimum, preko Dunava...

Da je Stari Savski most u tako kriminalnom stanju kao što se predstavlja, sigurno ne bi smo imali ideje da postane kafić na Ušću ili pešački most između Ade Ciganlije i bloka 70.

Da nam treba još jedan most pored Starog Savskog mosta, treba, bilo to fizički, ili zamena Starog Savskog mosta Novim Savskim mostom sa 4 trake i tramvajskim delom, ali ne na način na koji se forsira, ne rešavanjem drugih bitnijih stvari, a stvaranjem novim, na neodređeni period, zato štoje zamišljeno da se Stari Savski most ukloni, pa tek onda gradi Novi. Sa ponovim ono što sam ranije spominjao, mogao bi da se Novi Savski most napravi u segmentima, u nekoj fabrici ili neko slično mesto, pa da se onda sklopi po dopremanju na lokaciju Starog Savskog mosta, jer tako se mnogo manje gubi nego li uklanjanjem Starog Savskog mosta, pa da se na terenu gradi Novi Savski most.

Srž je samo u veličini
Nema ni stručnkaka ni para ni vremena da se uhvati u koštac sa Pančevcem
al sa starim Savskim koj je tri puta manji
e to moze jer
je lakše, jeftinije i brže
a to je:
Priznanje glupsti, ne moći , praznjikave kase a i raspoloživog kratkog vrememena

Pogledaj ,,zlatokosu,, bila ispod Pančevca
samo
bla , bla bla.... i ništa ... otišla . i sad mlati praznu slamu u nešto drugo...
Pantarej....
:sesir:

U budžetu grada za 2021. godinu nije navedeno finansiranje ovog mosta kao ni planiranog tunela u produžetku.

Ko god misli da ova starudija treba da se cuva po svaku cenu, savetujem mu da ovih dana sedne u tramvaj (moze Svajcarac a moze i Katica) i se provoza njime preko mosta.

Otkricete jedan sasvim novi nivo znacenja reci "buka". :kafa:

Ajde... Predhodni stan mi je bio u Beogradskoj, pri Slaviji. Nisam se preselio zbog velike buke ili zagadjenja, nego zbog kvadrata...
Dok tu nisu bile te zgrade sredina i buka oko starog mosta je bila takva. A sad kao iznenadjenje , kao mlada nakon 100 nočii
buka... neprijatno iznenadjeni :lool:
Aman više
uporedo nek izgrade tik uz njega drugi most
a tek onda možda da razmišljamo
šta sa starim

Taj rušilacki poriv, uvek imaju divlji
pa se zato i kaže
,, Došli divlji i isterali pitome,, :grand:

Napravi , pa onda ruši
od ,,bučne,, propagande nema ništa
ostaje samo ne milosrdna samovolja.

Ziveo sam i ja 30 godina pored kaldrmetine i nije mi smetalo prvih 25 ali onda mi je sa porastom grada i saobracaja ista dobrano do****ila. I kao sto SSM brane oni koji ne zive pored njega, tako i kaldrmetine brane oni koji nisu nikad ziveli uz njih.

Elem, jedini argument za "cuvanje" SSM koji priznajem i prihvatam jeste to da ce biti saobracajni kolaps ako/kad se on bude uklanjao i menjao novim. Sve ostalo su gluposti. Most je drndava starudija i treba ga maknuti vise.

A sto se tice gradnje prvo novog pa uklanjanja starog, to je nazalost sad nemoguce. I mozemo ni da proklinjemo i psujemo zbog toga do sutra, ali to nece skloniti one zgrade koje su sad previse uz SSM i onemogucuju paralelnu gradnju novog.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=811998#p811998:1pyi9hbv je napisao(la):
Bender Rodriguez » Ned Jan 10, 2021 3:01 pm[/url]":1pyi9hbv]Ko god misli da ova starudija treba da se cuva po svaku cenu, savetujem mu da ovih dana sedne u tramvaj (moze Svajcarac a moze i Katica) i se provoza njime preko mosta.

Otkricete jedan sasvim novi nivo znacenja reci "buka". :kafa:
Dosta više sa zamenom teza i politizacijom cele priče.

Da stari most propada, propada. Da nije ni blizu potrebnog kapaciteta nije. Da treba novi most većeg kapaciteta treba.
Nadam se da će se skoro svi sa ovime složiti.

E sada, Beograd u globalu ima jako slab saobraćajni kapacitet. A konkretan plan koji ovde imamo i koji će gradske i republičke vlasti krenuti da izovde je: 1. "demontiranje" (da se slučajno ne upotrebi reč rušenje) starog mosta 2. prebacivanje delova starog mosta u park kako bi se napravili komercijalni sadržaji 3. izgradnja novog mosta

Od trenutka počekta "demontiranja" starog mosta do završeta i puštanja u upotrebu novog mosta Beograd ima minus jedan most na Savi i to će se dobro osetiti u gužvama, koje su u špicu već apsurdne i na Brankovom i na Gazeli.

Sa obzirom da se buklvano polazilo od prazne poljane (nakon što je sve srušeno pod okriljem noći i fantomki ali nećemo sada o tome) nije postojao ni jedan jedini razlog da se nov most ne izgradi negde uzvodno ili nizvodno od starog, i da stari most ostane u funkciji sve dok novi ne bude spreman za korišćenje.

Takođe moramo podsetiti na ekstremna kašnjenja i manjkavost svih rekonstrukcija ulica i trgova u zadnjih nekoliko godina.

Minuta kada se stari most zatvori radi demontiranja Beograd čeka novi nivo saobraćajnog kolapsa... a jedini odgovorni za to su grad, država i privatni partneri iz preduzeća "Beograd na Vodi" koji su odlučili da se mora izgraditi svaki milimetar zemljišta i da neće žrtvovati svoj prihod radi oslobađanja zemljišta za novi put i novi most.

Gde sam ja ista politizovao?

Mene bas briga za BnV. Meni ni iz dzepa ni u dzep. Ali mi ta drndava starudija sve vise ide na zivce. Zajedno sa ljudima koji bi da je cuvaju po svaku cenu za vjek i vjekova.

Sto se pre ta starudija demontira i zameni novim mostom, to ce manje sve da nas boli i kosta. Mislim kostace i smetace nam obrni okreni. Samo, kao kod zubobolje - sto se pre to resi, "bol" i cena ce biti manji.

Zašto je "švajcarac" u boljem stanju nego naši tramvaji koji su daleko mlađi? Odgovorom na to pitanje se dobija odgovor zašto se dešava to što se dešava na Starom Savskom mostu. I šta nam to konkretno govori?
Koliko često se voziš Starim Savskim mostom, a koliko Pančevačkim?

Sole, nije do tramvaja, i jedan i drugi podjednako arlaucu. Zato sto je konstrukcija mosta od metala.

A da je i Pancevcu hitna rekonstrukcija, u to nema sumnje.

,, ...A sto se tice gradnje prvo novog pa uklanjanja starog, to je nazalost sad nemoguce... ,,

Sve je moguce osim drvenog šporeta
al je i on moguc , al za jednu upotrebu.
:)
Rekoh vec da se radi o samovolji i njenom opravdanju.
Jedno te isto pitanje, u bilo kojoj anketi
u zavisnosti kako je postavljeno
donosi različit odgovor
- to se zove manipulacija.
Evo ovde na BBu, nije pitanje da li ga sklanjati ili da ostane,
vec je manipulativnog oblika ,
sta raditi snjim kad se ukloni
ko bajagi postoje opcije ....
al ajd slucajnost na BBu,
u momentu pravljenja BB ankete nije uzeto u obzir opcija njj. ostajanja pod uticajem bučne euforične propagande

Srecom bilo je i dr. postova koj su nudili različita. rešenja od ponudjenih u anketi.
kao simbol prisutnog slobodoumlja bar na BBu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=812035#p812035:xzmq1z6p je napisao(la):
Bender Rodriguez » 10 Jan 2021 17:56[/url]":xzmq1z6p]Sole, nije do tramvaja, i jedan i drugi podjednako arlaucu. Zato sto je konstrukcija mosta od metala.

A da je i Pancevcu hitna rekonstrukcija, u to nema sumnje.
Totalno pogrešno si razumeo ono što sam napisao. Kada sam postavio pitanje zašto je "švajcarac" u boljem stanju u odnosu na naše tramvaje koji su daleko mlađi, mislio sam na njihov međusobni odnos. "Švajcarac" je u boljem stanju zato što se održavao. Akcenat je na održavanju. Prevedeno na Stari savski most, kolovoz na istom je u takvom stanju kakvom jeste, zato što se neodržava. A, to je samo moje viđenje, je i delom zato što planiraju da ga sklone, a i zato što ako most propadne, lakše će kod naroda da prođe priča o neophodnost njegovog uklanjanja, jer će čak i deo onih koji nisu za njegovo uklanjanje ili da se radi na način na koji se radi.

Opet isti argument starudija ,pa to je i Pančevac zar ne!?
Ne prosipajte priču kasno je da se novi radi a stari bude u upotrebi jer su ovi iz Bgh2o zeznuli i hteli svaki m2.
Sve može samo ako hoće a opet živim u kraju znam srazmere haosa koji će se pretvoriti u političke svrhe ako krenu da ruše a svakom apolitičnom čoveku se to ne sviđa.

Uopšte nisam politički fan Dragana Đilasa(da me neko ne shvati pogrešno),ali činjenica je da su za vreme njegovog gradonačelničkog mandata u Beogradu sagrađena 3 velika nova mosta(Pupinov Most,Most na Adi i Ostružnički Most).
Ovi ne samo da za 7 godina svoje vlasti nijedan novi most nisu sagradili,nego planiraju da ruše postojeće mostove!
Beograd i sa sadašnjim stanjem ima manjak mostova preko Save,a kad budu uklonili Stari Savski Most,saobraćajni kolaps koji je već sada nepodnošljiv će se utrostručiti. Ja do sada zaista nisam čuo nijedan jedini zdravorazumski argument zašto Stari Savski Most ne treba da ostane tu gde jeste,osim da slučajno nebi kvario panoramski pogled sa balkona tajkunima i starletama,cenjenim žiteljima Beograda na Vodi.

ja čak ne bih rekao da kvari panoramski pogled iz BgH2O, već mislim da je jedina stvar koja našim Arapima smeta zveketanje mosta kada preko njega prelaze tramvaji(šta više meni je Stari savski most kao jedini lučni most u vidokrugu nešto što obogaćuje panoramu). Pretpostavljam da će odabrati jeftinije rešenje od samog rušenja mosta, tj. presvući novi sloj asfalta i ukinuti tramvaje na tom potezu (bar dok jednog dana ne izgrade novi most koji bi preuzeo tu trasu)

Nisam nekoliko strana, izgleda da moram da ponovo vadim citate Đinđića koji je planirao da ukloni ovaj most kada je bio gradonačelnik Beograda.

Prvo Djindjic kao gradonacelnik mogao ja da stavi sta hoce kad pare nisu bile kod njega za te projekte nego je morao kod Slobe.Djindjic kao premijer je nesto drugo...
Djilas nije sam napravio te mostove nego imao veliku podrsku drzave,opet cestitam ali nista bez drzave.
Sadasnja vlast ne verujem da ce rusi bez obzira na najave jer bas ce taj argument biti svuda da samo znaju da ruse,sve i da naprave novi Golden Gejt ako stari sruse.Ne zaboravimo da je za vreme Djilasa bio nevidjeni krkljanac zbog radova na Gazeli koji su trajali sad se nesecam tacno ali mislim oko godinu i da je tada opsovan od svakog vozaca x puta zbog toga i na sebe navukao nevidjeni gnev Beogradjana.
Opet isto ni na ciju stranu ali katastrofa ako ruse most,haos u svakom pogledu...

Mala ispravka. Pupinov most je započeo Đilas, ali su ga završili naprednjaci, jer je došlo do promene vlasti.
Što se tiče Gazele, sećam se da sam sa 94, koja je tada još uvek išla preko Gazele, od Partizanovog stadiona do Antifašističke borbe znao da putujem i po 45 min - 1h.
Sa druge strane, da sruše Stari Savski most, gde bi uglavili taj Novi Savski most, kada je on 2.5x širi, kada su nabili zgrade u okviru BNV maltene do same konstrukcije Starog Savskog mosta?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=820046#p820046:2z3sne6v je napisao(la):
Dzangrizalo » Wed Feb 03, 2021 6:06 pm[/url]":2z3sne6v]tj. presvući novi sloj asfalta
Nedavno su krpili, ja slikao:
file.php

Mislim da on leti vrlo brzo. To je veliki prioritet ove vlasti.

Video iz februara 2018, ali to je to :D[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=irJWRksHQyE[/youtube]

Jel moze neko da mi objasni jednu stvar, kako mogu ti ljudi koji su kupili stanove u Beogradu na vodi da podrzavaju da se ukloni stari savski most i da se sagradi jos veci most pored njihovih stanove? Pa jel iko se setao pored Brankov Mosta? Jel cujete tu buku? Oni kao hoce da maknu stari savski most zbog buke tramvaja, ali su spremni da zive pored autoputa, most koj ce bit 5 puta glasniji ako stalno prelazi saobracaj od automobila preko njega.

Puno bi pamentije bilo da ga pretvore u pesacko-biciklisticki most. Ili da ostave da bude samo za tramvaje a da moderniziraju traku da ne bude tako bucna. Nije beograd napravljen za autmobile i svet ce se uskoro odreknuti automobila, svi pametni gradovi smanjaju ulice da bi bilo vise mesta za pesaka i bicikliste, i manje mesta za automobile.

Pretvaranje Starog savskog mosta u tramvajski 1983. godine koje je navodno jedva izvedeno. Navodno je bilo predloga i da se sagradi novi most ali je zbog nedostataka novca to odbijeno.

Prilozi

• Stari savski most.png
    Stari savski most.png
    341,3 KB · Pregleda: 973
Vrh