Šta je novo?

Stari savski most - Most Miladina Zarica

Gde sa Starim savskim mostom?

  • Povezati Blok 70 sa Adom Ciganlijom

    Glasovi: 177 36,8%
  • Povezati Veliko ratno ostrvo sa Zemunom

    Glasovi: 62 12,9%
  • Neka druga gradska lokacija

    Glasovi: 30 6,2%
  • Pokloniti most drugoj opštini u Srbiji u skladu sa potrebama

    Glasovi: 163 33,9%
  • Most treba da ide u staro gvožđe

    Glasovi: 29 6,0%
  • Ne znam

    Glasovi: 20 4,2%

  • Ukupno glasača
    481
Ево још једне најаве отварања које преносим више због слике него због текста

Преко моста од понедељка
tramvajski%20most.jpg

Ново осветљење на мосту (Фото Д. Ћирков)

Стари савски мост, чија је поправка почела 13. октобра и неколико пута пробила рок за завршетак, биће пуштен у саобраћај у понедељак ујутру, најавио је Бојан Станојевић, градски менаџер. Последњег дана марта, у седам часова, прва возила прећи ће преко моста.

Градске власти су кашњење правдале лошим временом и високим водостајем који су у протеклих пет и по месеци ометали раднике предузећа „Интермост”. Како кажу у „Беоком сервису”, због високог нивоа воде посао на стубовима још није у потпуности завршен, али то неће утицати на саобраћај на мосту.

Највиши градски челници најављивали су да би због пробијеног рока, у складу са Законом о планирању и изградњи, град као наручилац радова могао да казни извођаче ако надзорна служба закључи да је разлог за пробијање рока неоправдан. Служба ће заједно са консултантима Европске инвестиционе банке утврдити због чега је дошло до кашњења, а после тога ће извештај бити послат инвеститору, односно Скупштини града која би требало да утврди да ли ће и на који начин казнити извођача. Казна подразумева, између осталог, мању исплату дневница, а овакви пенали су саставни део пословања који је у складу са клаузулом која стоји у уговору између града и „Интермоста”.

Осим нове саобраћајне сигнализације, ограде и најквалитетнијег ливеног асфалта који је постављен на коловозу, Стари савски мост добиће и декоративно осветљење. На тај начин ће овај прелаз преко Саве у вечерњим сатима засијати пуним сјајем попут свог „комшије” који се налази само неколико стотина метара низводно.

За поправку Старог савског моста утрошено је 823.653.456 динара које је обезбедила Скупштина града.

Н. М.
[објављено: 29/03/2008]
извор Политика
линк http://www.politika.co.yu/rubrike/Beograd/Preko-mosta-od-ponedeljka.sr.html
 
Pa sta fali boji, bas je lepa zelena boja. Bolje i da je takva zelena nego da je neka propala siva, ili jos gore bela.
 
Cekaj ovo je ta rasveta (konacna varijanta) za koju su dali koliko bese miliona dinara? Za sta??? Za jednostavno redjanje lampica na luk mosta. Tako izgleda na ovoj slici. Ne znam da li je u prirodi nesto drugacije ali ako ne to sam ja mogao besplatno da im odradim. :p
 
Razocaravajuce malko.... doduse moguce je da rasveta nije gotovo, posto se radovi ispod mosta nastavljaju, pa verovatno kad i to dole fluerescentno zazalene ukljucice i lampice da sijaju :)
 
^^ hehe, tacno tako... :) mada cuti covece, zamisli da su obasjali most svetiljkama na sta bi licilo ovo zeleno kad bi sljastalo ko Brankov.... :D
 
Ne znam, meni se ovo "svetlosno farbanje" mostova uopste ne svidja, kako starog Savskog tako ni novog zeleznickog mosta. Mislim da je Budimpesta mnogo ukusnije resila osvetljenje svojih mostova:

budapest-night.jpg
 
Ali ti mostovi nisu ni osvetljeni, to je pretežno ulično osvetljenje, osim onog tamo drugog (jel to lančani?) koji je osvetljen slično Brankovom..
A ovaj most je, jbga, zelen, pa će biti zelen i kad se osvetli.
 
jbg, kad je most ruzan ne mozes bog zna kako dobro da ga osvetlis
 
meni se recimo dopada kako je osvetljen, a video sam ga uživo osvetljenog.
 
Е баш су баксузи да их телевизија сними кад префарбавају белу траку коју су фулили за десетак цм...
 
STARI SAVSKI MOST OTVOREN I ZA TRAMVAJSKI SAOBRAĆAJ
31.3.2008 8:55 BEOGRAD - Stari savski most otvoren je jutros i za tramvajski saobraćaj, nakon pet i po meseci, koliko je trajala njegova rekonstrukcija.
Most, koji je sinoć otvoren za putnička vozila i autobuse, osim nove saobraćajne signalizacije dobio je i novu ogradu i najkvalitetniji liveni asfalt na kolovozu, ali i dekorativno osvetljenje.
Izvor: Tanjug
Link: tanjug.co.yu
 
ortak koji je danas dolazio sa nbg na vozdovac, kaze da se sad tramvajem malo brze stize, ajde da cujem i ostale.
 
I dalje svetli samo luk, ali mislim da ce se to promeniti kada most bude bio u potpunosti gotov, ako je bar verovati ovoj slici sto je IvanCE postavio pre nekoliko strana

320R-0004.jpg
 
Da osvetljenje nije gotovo koliko sam i ja cuo. Most jeste otvoren zbog pritiska javnosti i probijenog roka ali radovi jos nisu zavrseni. Koliko znam ostalo je jos posla na stubovima i na kolovoznoj konstrukciji, ali to moze da se radi i dok se odvija saobracaj. Pa predpostavljam da ce donje osvetljenje proraditi kada sve zavrse...
 
Juče sam vide kako na zelenom mostu juri žuti tramvaj - ko metak.

Možda još nešto čačkaju oko mosta, ali saobraćaj ide normalno.
 
Pa valjda će sada da obnavljaju donji deo, kada se prolazi ispod mosta vidi se dosta zarđalih delova. Uostalom, setite se koliko je obnavljan Brankov most, peskiranje i farbanje svih unutrašnjih delova konstrukcije. I dalje se radi na njemu - sa obnovom kanemnih stepenica kod parka prijateljstva su stigli gotovo do nivoa kolovoza.
 
evo posto je meni fax, odmah pored savskog mosta (ekonomski) a do kuce (blokovi) moram da idem tramvajem, stvarno se primecuje veliko poboljsanje... Pogotovu na onom delu pored Radove zgrade, koji je bio blago receno "samo da tramvaj ne krene brze, inace bi se srusio"....
 
Ostalo je da se radi ispod, sto ne oredstavlja nikakve smenje za vozace, pa cak ni za pesake (tako je radjeno i na Autokomandi, cim su se stekli uslovi za saobracaj on je pusten, a ostalo su nastavili da rade)... Most sam overio prvi dan, autobusom 78 i vidi se stvarno da je vec druga prica.... ne toliko zbog samog mosta, koliko su poboljsani prilazi njemu.... Kada se jos spoje Vladimira Popovica (koji nije Beba) i Bulevar Nikole Tesle, to ce vec biti sasvim druga prica :)
 
Voleo bih ozbiljno da prodiskutijem sa onim ko je projektovao onako saobraćajno rešenje na prilazima mostu sa NBGD. strane.

Sticajem okolnosti kada sam se vraćao sa posla, prvi dan po otvaranju mosta za saobraćaj , prešao sam most, i na NBGD strani , kod Radove zgrade pred šinama video sam mnogo srče od stakla i plastike. Znači da je bilo sudara.
Kad sam došao da se uključim u V. Popovića kao iskusan vozač našao sam se u nedoumici ko ima prednost. Jedino je bilo očigledno da tramvaj ima prednost a svi ostali u kolima su čekali-ne znajući ko ima prednost. Naime neki biser projektant je napravio situaciju da vozač u isto trenutku mora da rešava tri problema: Da pazi na dva tramvaja i na vozila iz suprotnog smera koja se eto ukrštaju na istom mestu.
Ovako rešenje je suprotno opštoj pretpostavci pri projektovanju površinskih raskrsnica a to je da se od vozača očekuje da u jednom trenutku rešava samo jedan problem.

Da rezimiram napravili su konfliktnu tačku na samoj pruzi koja će da generiše sudare i od povećanog kapaciteta mosta nema ništa...., jer dok dodje policija, napravi se uvudjaj tramvaji stoje.....Mašala.
 
^^^ Pazi, raskrsnica koja postoji na NBGD strani Starog mosta nije planirana da tako izgleda. Tesko da ces ikada naci projektanta tog resenja. Izgled tog malog cvorista je vise improvizacija ukrstanja nego resenje. I ovo sredjivanje tih prilaza je zapravo vise 'seci usi, krpi d***' nego bilo sta drugo. Pokusaj da nesto nefunkcionalno i neefikasno postane bar lepo. To je zapravo 'peglanje' necega sto je kad je gradjeno bilo prinudno i privremeno resenje. Ono sto tu zapravo treba, ono pravo infrastrukturno resenje je denivelisana petlja koja ce da spoji ovaj most sa Brankovim mostom, Bulevarom Nikole Tesle, Vladimirom Popovicem i sa izlazom na Sajmiste. Sve do tada mozemo da zovemo 'sminkanjem', a ne resenjem.
 
Ових дана због облака песка пешацима је мало теже прећи мост, а и брисачи на аутомобилима раде (безбедност саобраћаја?), радови још трају...
starisavskimost.jpg
 
Vrh