Šta je novo?

Stari savski most - Most Miladina Zarica

Gde sa Starim savskim mostom?

• Povezati Blok 70 sa Adom Ciganlijom

Glasovi: 201 35,5%
  • Povezati Veliko ratno ostrvo sa Zemunom

Glasovi: 74 13,1%
  • Neka druga gradska lokacija

Glasovi: 35 6,2%
  • Pokloniti most drugoj opštini u Srbiji u skladu sa potrebama

Glasovi: 173 30,6%
  • Most treba da ide u staro gvožđe

Glasovi: 56 9,9%
  • Ne znam

Glasovi: 27 4,8%

• Ukupno glasača
    566
Mislim da našim firmama odgovara ovakav tempo jer u dogovoru sa državom mogu da naduvaju cene, pa naplate posao realno 4 puta više nego što vredi.

Kada bi dobijali realnu cenu, onda bi im bilo u interesu da što pre završe.

Zna li neko da li i inače u svetu demontaže mostova traju ovoliko? Imam osećaj da se ceo ovaj postupak baš otegao i da se ne mrdaju sa mrtve tačke.
U jednom nedavnom marka zvaku videu jedan lik iz Most Ostaje je rekao da ovi sto skidaju delove sad su nekvalifikovani radnici a da se ceka neki strucnjak iz madjarske u martu za secenje mosta

Poslednja izmena:
Mislim da našim firmama odgovara ovakav tempo jer u dogovoru sa državom mogu da naduvaju cene, pa naplate posao realno 4 puta više nego što vredi.

Kada bi dobijali realnu cenu, onda bi im bilo u interesu da što pre završe.
Upravo na to i mislim. Dobiju prenapumpanu cenu za neki projekat na kraju i onda to tako uzmu razvlace sa istim. Pri tom, kvalitet radova uvek na kraju ispadne los, koliko puta su neke stvari radili i popravljali vise puta. Cisto pranje para. Da postoje neke inspekcije, provere, drzavna tela, institucije koja bi to kontrolisala, bilo bi drugacije. Koliko sam ispratio, za novi most, jedino postoje slike iz nekakvog programa, kao u igrici da je pravljeno, a da neki realan projekat, tabla i ostalo uopste ne postoji.

U jednom nedavnom marka zvaku videu jedan lik iz Most Ostaje je rekao da ovi sto skidaju delove sad su nekvalifikovani radnici a da se ceka neki strucnjak iz madjarske u martu za secenje mosta.
Evo sad neko napisa i ovo... Ko zna sta ce biti sa ovim mostom i da li ce do novog uopste doci.

I dalje razmišljam o onoj "kanalizaciji" koju su ukopali ispred spomenika, i prokušavam da provalim o čemu se radi... da li je to možda kanalizacija za prljavu atmosfersku vodu koja treba da se odvede sa mosta i sprovede do gradske mreže? Nisam stručan da provalim o kakvim cevima je reč, pa mi je palo na pamet da se sada ispod platoa gradilišta možda postavljaju cevi za nešto što bi bilo ugrađeno u most (možda nešto što i nije kanalizacija...).
Иде у правцу блока 18. Можда се ту спрема неко изненађење.

Mogu samo oni da se iznenade, kad ih najurimo odatle ako krenu da budže nešto.

U jednom nedavnom marka zvaku videu jedan lik iz Most Ostaje je rekao da ovi sto skidaju delove sad su nekvalifikovani radnici a da se ceka neki strucnjak iz madjarske u martu za secenje mosta
Тешко да је оператива бивше Мостоградње неквалификована. Ал могуће да се уграђују мађаски подизвођаћи.

Ja ovde ne kapiram nista. Nabudzili su ovaj silni pesak i zemlju, sta li je vec na obali, da tu navodno spuste delove mosta. A onda sad vidim da ce most biti skladisten u Velikom selu. Pa zasto odmah ne prevoze tamo? Da nece kran da podigne most i spusti ga celog na obalu?

Logika nalaže da nasipanje služi za izlivanje segmenata novog mosta, a ne za odlaganje starog.

Nisam obratio pažnju da li je metalni ili betonski. Betona ima sigurno :)
Svakako mislim da će prostor služiti za elemente novog mosta, a ne za stari.

Mislim da sve dolazi u delovima. Ovde će "samo" da spajaju gotove komponente.

Ja tvrdim da je svo to nasipanje napravljeno da bi neka domaća firma tipa Milenijum, debelo preplatila svoje skromne usluge.

Vrh