relja
Professional
- Učlanjen(a)
- 13.12.2006.
- Pohvaljen
- 18.965
Nisi jedini koji tako misli, samo takvo rezonovanje nije opsteprihvaceno na ovom forumu.PIGLET":29gvrq8c je napisao(la):Ne grade se mostovi samo da bi lepo izgledali, oni moraju biti pre svega funkcionalni, i ne zaboravite da je most saobraćajni objekat.
Samo kod nas je estetski kriterijum dominantan pa umesto da se usvoji optimalno (čitaj najsvrsishodnije i najjeftinije rešenje) mi glasamo po netu i biramo jedno od najskupljih.
Svaki most nosi deo svog vremena i tehnologije koja je aktuelna u tom trenutku. Istorija je kriva što nismo u svakom veku gradili po jedan most počev od XV veka, pa što su nam ih rušili tokom ratova...itd.
Za novac koliko će bito utrošeno za izgradnju mosta preko ADE u sklopu UMP-moglo se izgraditi dva jeftinija. Vi razmislite da li vam je bitnije komforno i bezbedno da pređete reku ili da ih gledate na nekim sajtovima kako će (možda) nekad izgledati. Mnogi naši sugradjani ih neće nikad dočekati.
Srbija (nažalost) nije bogata i uredjena zemlja da se bavi kozmetikom već isključivo praktičnim rešenjima!!!
Moje mišeljenje, možda sam ja GLUP??!!
Ma, nece doci ekipe Discovery-ja ili National Geographics-a da snime dokumentarac o tehnoloskom cudu na Adi... U stvari, mozda dodju da pitaju: -A sta vas je navelo da na tako maloj reci napravite toliko veliki most? Pa svi ostali mostovi su vam 4 puta manji....A, to vam je simbol! Blago vama kad imate tol'ko para...