haahhahhaha, majko mila koje budale.Građani osvetlili Savski most i poručili: "Dežuraćemo i braniti ga, most ne sme da se ukloni"
Mnogobrojni građani, ali i aktivisti kao i predstavnici opozicionih partija stigli su na Savski most, odakle poručuju da će on biti odbranjen.n1info.rs
Istini za volju, mogli su i svi prethodni slepci od 1980. naovamo da naprave jednu dodatnu pomoćnu okretnicu blizu SSM na Novobeogradskoj strani. 40 godina tramvaji prolaze njime a niko se nije bio setio i smilovao da odvoji dva ara i sprovede 50 m šina u krug i napravi pomoćnu okretnicu.A mogli su sa nbg strane urade okretnicu privremenu ima prostora ali ne moz to u glavu sapicu
Tu ideju sam ovde na forumu spominjao godinama... verovatno neko ima duge planove.A mogli su sa nbg strane urade okretnicu privremenu ima prostora ali ne moz to u glavu sapicu
haahhahhaha, majko mila koje budale.
Okupljeni građani poručuju da Savski most ima veliku simboličku, istorijsku i kulturnu vrednost.
Mada bese su se neki bunili kada su onomad rusili onaj nacisticki vojni bunker u SA. Tako da me ovde vise nista ne cudi.
Evo jos par bisera sa skupa.
„Ovo bi trebalo da bude naš most, biciklistički i pešački. Ne vidim isplativost novog mosta, sem ako ne bude imao po tri trake sa obe strane. Ovaj Savski most treba samo da se renovira.“
„Most mora da ostane zbog Beograda, on predstavlja naš grad i sve nas.“
„Ne želimo da most ode, mi stanujemo ovde, gledamo ga ceo život i ako je učitelj Zarić uspeo da ga spasi možemo i mi.“
Sa sobom su poneli telefone i baterijske lampe i u jednom trenutku su osvetlili most kako bi pokazali svima u Beogradu na vodi koliko je, kako kažu, most važan, ali i da neće dozvoliti da bude uklonjen.
„Dežuraćemo i braniti most. Predlažem i žurke, svako veče, most ne sme da se ukloni“.
Sležem se. Spajanje tramvajske pruge Mosta na Adi sa Jurija Gagarina je neophodno, a i dalje je izvodljivo, uz stvaranja gužvi.Tu ideju sam ovde na forumu spominjao godinama... verovatno neko ima duge planove.
Ista priča i sa spajanjem tramvajske pruge u Jurija Gagarina sa Mostom na Adi - samo 350 metara koloseka kroz ulicu Marka Hristića, između Belvila i nove autobuske stanice, i tramvajska veza starog i Novog Beograda bi maltene cela išla kroz izdvojene baštice, bez kruženja i semafora oko bloka 42.
Imali su priliku da prošire Marka Hristića i da ubace tramvajsku bašticu do uključenja na most kada se gradila nova BAS - a oni ništa, debili, mrtvo more...
MIslim da postoji precutna saglasnost tzv opozicije za svaku akciju vlasti.Искрено, не видим разлог да се иде на протест обзиром да је ово све последица београда на води а ти протести су пропали пре 10 година након што су претворени у геј-другосрбијанску параду.
И надам се што већем колапсу па да режим пукне барем на нивоу града овде. Мада, приметна је громогласна ћутна опозиције сад кад им власт умоболним потезима набацује зицере. Занимљиво.
Nebitan si.haahhahhaha, majko mila koje budale.
Okupljeni građani poručuju da Savski most ima veliku simboličku, istorijsku i kulturnu vrednost.
Mada bese su se neki bunili kada su onomad rusili onaj nacisticki vojni bunker u SA. Tako da me ovde vise nista ne cudi.
Evo jos par bisera sa skupa.
„Ovo bi trebalo da bude naš most, biciklistički i pešački. Ne vidim isplativost novog mosta, sem ako ne bude imao po tri trake sa obe strane. Ovaj Savski most treba samo da se renovira.“
„Most mora da ostane zbog Beograda, on predstavlja naš grad i sve nas.“
„Ne želimo da most ode, mi stanujemo ovde, gledamo ga ceo život i ako je učitelj Zarić uspeo da ga spasi možemo i mi.“
Nebitan si.
Kako se može objasniti činjenica da u vreme kada je saobraćaj doveden pred kolaps neko želi da ukloni most?Hahaha neka si mi rekao, javi ako vam zafale baterije za lampe, mozda imam par komada.
Nego objasni molim te tu veliku simbolicku i kulturnu vrednost ovog privremeno sklepanog mosta od strane nemacke inzenjerske brigade.
Kako se može objasniti činjenica da u vreme kada je saobraćaj doveden pred kolaps neko želi da ukloni most?
Zasto da trose novac na novi most kad nema velikog nezadovoljstva gradana, ako mogu da taj novac utrose na projekte koji im donose vise, recimo Expo?Doveli su nas u jako lošu situaciju. Trebalo je prvo novi most ali svi vidimo da ništa od toga.
Trenutna situacija je jako loša a budući scenariji su:
- Ako most uklone i naprave novi, možda i bude bolje (u nekom momentu).
- Ako most ostane, neće biti bolje sigurno i nema ni u planovima ništa drugo što bi poboljšalo situaciju.
Sta ako i to zasmeta stanovnicima Bgd na Vodi?Pa bukvalno na istom mestu. E sad da li će širi deo ići uzvodno ili nizvodno, verovatno se može zaključiti iz rasporeda postojećh zgrada.