Šta je novo?

Stari Sajam i naselje Staro sajmište

Културно, Косово припада истом јудеохришћанском обрасцу као и Израел. Ови садашњи подстанари који не плаћају кирију и ложе паркет нису никакав фактор када су у питању наше миленијумске везе са Јеврејима.

Занимљиво је како исти људи који критикују Слобу да је гурао прст у око Америма величају Тита који је палестинским терористима пружао заштиту, обуку па чак и логистику док је у исто време државу од потпуног колапса спашавао америчким кредитима.

Черчил му направио федерацију привременог/прелазног карактера а овај је то време искористио да поруши све везе које су Срби вековима градили.
Срби су после Тита уништили далеко више веза него што је уништено за време њега тако да је то прилично бесмислена поента. Ако ишта, после Другог светског рата а захваљујућу Покрету несврстаних су изграђене многе везе са белосветским земљама на које се и дан данас ослањамо (а посебно у контексту Косова). Израел сам по себи је увек била климава етнонационална творевина коју је свет толерисао услед америчких мишића и сажаљења према патње које су Јевреји преживели у Холокаусту, то је одавно истрошено и Израел је универзално презрен у свету а скоро потпуно међу млађима од 30 година. Чак се и Јевреји све више окрећу против њега а посебно од кад је зајахао њихов Вучић у виду Нетанијахуа. Међународну подршку Израелу на апаратима одржавају амерички интереси у региону и амерички јеванђелисти који верују да Израел мора да завлада како би се испунило Откривење и све ће урадити да то остваре

То да су људи који се опиру колонијализму и европској инвазији "терористи" је одавно излизана реторика у коју не вреди залазити, само је иронично да неко са Принципом као аватаром њу понавља. Он је на крају крајева један од најчувенијих "терориста" новије историје од кога је окупатор морао да се "брани"
 
Друже, Хамасовци су пикали фудбалицу са српском главом, по пореклу, мојим суграђанином. Били у Босни на каљењу, што се каже

Да не причам о суштинском интересу свих нас хришћана са Балкана да Израел буши те нереформисане исламске хорде у меком трбуху. Да их Јевреји тамо не контролишу својом силом неосманизам би нам овде одавно и много јаче него до сада закуцао на врата.

Трагедија је што се у нашем школству уопште не учи о Грчко-Турском рату 1919-1922 који је за православне народе био можда и најважнији у последњих хиљаду година јер остадосмо заувек без нашег Рима, нашег извора и културног упоришта. Тада су совјети и британци подржали главосече, сада неосовјети исто раде и подривају темеље наше државности и државности Бугара и Грка.
 
Jedno od parkiranih vozila na gradilistu je bilo BVK.
Tu se beše nalazi neko postojenje BVK (potisna pumpa, bunar)?
Mislim da smo imali skoro i isečak iz starih novina sa fotografijom tog objekta u izgradnji?

Nadam se da je ovo deo šire, planirane akcije gradskih služni za preuzimanje prostora Sajmišta.
Mogli bi i da raskrče i urede pojas pored mosta, da bude kao i sa strane prema parku na ušću, taman da se i sa mosta vidi rekonstruisan toranj kule.
 
7 slika 1 - Melanija i Alimpije Popovic, Mara i Nikola Petrovic - Sajmiste u Beogradu, pred r...jpeg



 
Чудно ми што су ставили тај натпис. Нек пише лепо ЈКП БВК.
 
"Poslovi grada" je privatna firma.


Tako da, ovo nije raščišćavanje, već se još jedna nova privatna firma uselila na Staro Sajmište.
 
Sad se postavlja pitanje kakva je to privatna firma kojoj je namerno izabrano ime i vizuelni identitet tako da može da obmane građane da se radi o nekom gradskom javnom komunalnom preduzeću... i onda se useli na ovakvu lokaciju, u ovakav ćumez koji bi trebao da se raseli i rasčisti.
Mislim da ovde nisu čista posla.
 
Taман ће ту да буду са оперативом до следећих фаза реконструкције Сајмишта, да уштеде на изнајмљивању простора и да зараде у пословима са градом.
 
Da prenesem jednu nezvaničnu informaciju, ta firma je tu privremeno, ne bi trebalo da bude problem.
 
Rekonstukcija objekata i otvaranje Muzeja ne bi ni trebali da se posmatraju u kontekstu međudržavnih odnosa, nekakve političke koristi koja bi možda mogla da se ostvarii ili današnjih odnosa među narodima. Žrtve logora na Sajmištu su bile građani Kraljevine Jugoslavije, stradale od nacističkog okupatora. Radi se pre svega o našem dugu prema tim ljudima.
Najveća "korist" koju možemo da imamo je spasavanje duše, zdravog razuma i načina razmišljanja budućih generacija tako što prostor bivšeg logora neće više ličiti na sirotinjsku favelu u sred grada već ćemo ga konačno preurediti u muzej.
 
Vrh