Koliko se sećam, postoji i plan za zelenilo oko kule?
Bas lep, redak i dirljiv razgovor, kad zamislis tog starog cikicu od skoro 100 godina kako je bio dete i odusevljeno video sebe u ekranu televizora na tek otvorenom sajmu. Jedan komad istorije podeljen iz prve ruke.Danas sam imao priliku da poduže sedim sa jednim starim gospodinom, 1929. godište.. Između ostalog, pričao mi je kako pamti predratni sajam na kojem je prvi put video televiziju, svoj lik na ekranu i kako mu ništa nije bilo jasno.. Kaže kako mu to niko nije verovao kada je šezdesetih počelo televizijsko emitovanje..
Pa sad se trudimo da mu vratimo.. Da vidiš samo Zaključak o konfiskaciji pokretnih stvari..o nepokretnostima i da ne pričam..
Najjače je što je on i sada po ubeđenju komunista, kaže mi-i pored toga što su uzeli mom ocu, i pored toga što nisam imao od čega da nastavim studije-taj sistem je bio pravedniji.
ali ne bi bilo ok da ja sada tumačim čoveka kojeg ti poznaješ, a ja ne tako da - zanemari......
Najjače je što je on i sada po ubeđenju komunista, kaže mi-i pored toga što su uzeli mom ocu, i pored toga što nisam imao od čega da nastavim studije-taj sistem je bio pravedniji.
Веселин Маслеша и Моша Пијаде у Београду
Занимљив детаљ на првој фотографији, модернији дизајн стубова расвете, подсећа на тзв. печурке које су доста коришћене по парковима и пешачким зонама у СФРЈ.