Šta je novo?

Stari mlin

Игоре очекујемо те рендере на Беобилду ових дана! :)

Nisam video sta je pustio STB, ali ono sto bi trebalo da se objavi na Beobuildu ce, koliko mi je poznato, predstavljati konacno resenje :)

111005-SMLIN-01.jpg

Надао сам се мало већим променама али добро.

Од свега на рендеру највише ми се свиђа БИГЗ ! :)

Postoji render sa nesto vecim promenama i na njega sam mislio kada sam ti rekao da ce biti nov sa izmenama ali su izgleda odustali od toga i napravili manji redizajn ranijeg. Ono sto mi se naravno svidja je veca posvecenost javnom prostoru tj platou sa fontanom te se nadam da projekat nece biti otudjen od obicnih prolaznika i gradjana.

Ovo macka s maslom ne bi pojela. Pri tome mislim na SVE osim fontane, ja sam se nadao radikalnim izmenama, odnosno molio Boga za njih. Ne znam sta mi je odvratnije, ova grdoba ispred ili one dve zgrade iza koje necu cak da nazovem ni kulama.

Mene zanima sta je sa dimnjakom,na renderu za noc ga ima a danju ga nema?

Ostaje dimnjak naravno ;)

Igore na naslovnoj strani u reportazi se vide fotke na kojoj je srusen prednji zid mlina zasticen skelama da se nevidi sa ulice jeli to planiraju da ga naprave ljepseg i starijeg ili koja je fora :(

direktor":18rdc3tp je napisao(la):
Igore na naslovnoj strani u reportazi se vide fotke na kojoj je srusen prednji zid mlina zasticen skelama da se nevidi sa ulice jeli to planiraju da ga naprave ljepseg i starijeg ili koja je fora :(

Posto je Mlin u katastrofalnom stanju i jos goreo ,verovatno ima znacajnih ostecenja u strukturi.Taj zid verovatno nije bezbedan i bolje izgraditi novi.

sem fontane, ja ovde ne uocavam nikakve promene...sem sto fasada sada deluje manje transparentno, ali ne bih se previse oslanjao na rendere sto se toga tice. tu smo gde smo, od fasade ce sada zavisiti sve.

Nadam se da se Igor nece ljutiti sto cu postaviti te stare rendere sto je pominjao, gde su promene na projektu nesto vece:

ongoing-projects-old-mill-07.jpg

ongoing-projects-old-mill-05.jpg

Ali, renderi koje je Beobuild objavio su konacni i vise nikakvih promena nece biti

111005-SMLIN-01.jpg

Mali bonus - prvi render enterijera:

ongoing-projects-old-mill-04.jpg

Iako razigranija, odbačena verzija je tek kozmetički različita i nimalo ne menja suštinu projekta. Ako prihvaćeno rešenje bude urađeno od dobrih materijala i nerefleksnog (božemesačuvaj plavog) stakla, verujem da će izgledati dovoljno prozračno, te samim tim lagano i lepršavo. Stara zgrada mlina kao predvorje hotela mi deluje veoma fino. Retro chic.

Ja sam rekao da je bilo na televiziji pre dvadesetak dana i bas su to prikazali. Meni ide na k...c taj mlin, upste se ne uklapa i za koji k...c su morali da ga ostavljaju u tom obliku ....... srpska posla ..

Bigz bi morao pod hitno da se renovira i osvezi dok se neizgrade ove zgrade inace ce da bude nebo i zemlja.

Homer Jay":1a7szje4 je napisao(la):
Nadam se da se Igor nece ljutiti sto cu postaviti te stare rendere sto je pominjao, gde su promene na projektu nesto vece:

http://www.uma-fertighaus.com/image/projects/oldmill/ongoing-projects-old-mill-07.jpg
http://www.uma-fertighaus.com/image/projects/oldmill/ongoing-projects-old-mill-05.jpg
Ali, renderi koje je Beobuild objavio su konacni i vise nikakvih promena nece biti

http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/3/111005-SMLIN-01.jpg

Naravno da nema ljutnje i planirao sam da ako ti ne pustis na forum pustim ja. Naime rendere koje je homer okacio sam prvi put video u martu ove godine ali u razgovoru sa investitorom je istaknuto da to jos nije konacno resenje sto se na kraju ispostavilo kao tacno. U iscekivanju novih rendera nadao sam se malo vecoj slicnosti sa ovim koje je homer postavio ali u osnovi je sve to jako slicno. Lepo je naravno sto su javni prostor oplemenili i imaju nameru da objekat bude nadamo se otvoren i za gradjane koji ne odsedaju u hotelu ili ne rade u poslovnoj zgradi te se nadam nekom restoranu na 12 spratu poslovne zgrade otvorenog tipa. Videcemo jos kako ce biti u realnom zivotu

Sto kaze Igor videcemo kako ce da izgleda kad bude sve gotovo. Hvala Bogu sto je najzad pocelo da se radi. Ostala je cini mi se jos samo autokomanda kao veliki trn u oku i savski plato.

И одприлике 80% Бг обала,неколико блокова и 1-2 неизграђена булевара на НБГ-у,трг Републике,Славија,Лука Београд,бродоградилиште,читави потези у булевару Краља Александра... :)

:pob:

Да су само Старом млину пројектовали стаклене кровове, то би било доста боље решење. Пре свега, тим стаклом би се повезала та стара зграда са новим, а атријум хотела би добио фантастичну игру светлости. Уколико би ту био пословни простор људи који би ту радили би имали такву наложену проуктивност.....

Ако остане овај цреп ала три двојке, е да га ***ем. Пре свега цреп није покривач за градске услове, пре свега естетски. Друго, спој класичног црепа и стакла је велики несклад.....

Чекајте мало, јел се руши онај димњак? На овим сликама се не види :rolleyes:

Vrh