Šta je novo?

Stari mlin

Dimnjak se nerusi .Po nekim uslovima zavoda za upropascavanje spomenika grada beograda u svakoj industriskoj zgradi koja se preradi u stambenu poslovnu trebalo bi da ostane jedna stara masina nesto ,sto podsjeca na taj prostor prije prenamjene .Projekte je uradila neka grupa za sve industrijske objekte kad nadjem link postavljam

Meni je ova staklena kula uzasna, izgleda nekako previse staromodno...al onako ofucano staromodno, kao Genex apartmani i slince kreacije. Mozda bude izgledala drugacije uzivo. Ove druge dve ponudjene varijante kule mi izgledaju mnogo bolje. Al sad, sta je tu je. Lepo je sto ce se ta izgorela rupa napokon srediti, ali mislim da sa ovim projektom ne dobijamo nista spektakularno u arhitektonskom smislu, naprotiv.

To sa ostavljanjem detalja koji podsecaju na predjasnju industrijsku namenu objekta nije nas lokalni izum. Drugarica je nedavno bila u Litvaniji i odsela je u hotelu koji je takodje napravljen u starom mlinu. Kaze da u hotelu i dalje ima delova mlina i da to izgleda vrlo simpaticno i oplemenjuje atmosferu hotela.

Neki gradovi su pretrpeli bas velike transformacije starih industrijskih objekata u stambene i poslovne centre. Dobar primer je Mancester. Onima koji prate scenu mora da je poznat legendarni klub "Factory", a za onako laicko upoznavanje sa pomenutom transformacijom korisna je BBC-jeva TV serija "Life on Mars" ;)

hazard":2ouvafdx je napisao(la):
Meni je ova staklena kula uzasna, izgleda nekako previse staromodno...al onako ofucano staromodno, kao Genex apartmani i slince kreacije. Mozda bude izgledala drugacije uzivo. Ove druge dve ponudjene varijante kule mi izgledaju mnogo bolje. Al sad, sta je tu je. Lepo je sto ce se ta izgorela rupa napokon srediti, ali mislim da sa ovim projektom ne dobijamo nista spektakularno u arhitektonskom smislu, naprotiv.

Ma da je bar kula, vise asocira na jednu debelu knedlu u grlu.

Kad okače neonski logo na vrh velikog dimnjaka poželećemo da su i njega srušili

Bejah u prolazu,fascinira me dimnjak,drago mi je da ce ga zadrzati

pa190159.jpg

Po ovoj slici iz vazduha mi se cini da stvarno imaju dosta mesta iza tako da mi je samo manje jasna ona debela grdoba koja je zacepila toliki prostor ispred.

Ono ispred sa desne strane prema mostu? da, ako na to mislis, pa valjda ce i to da se rusi i sav ovaj potez do porodicnih kuca. E sad ono skroz desno izgleda da radi, to verovatno ostaje.

Mislim na ono sto planiraju da sagrade izmedju BIGZa i mlina na samoj pjaceti ispred. Em je tu ugurano kao kost u grlu em iza mlina imas vise prostora, mogli su tu i tri kule da stave sto se mene tice, samo da se ono cudo ispred bar malo smanji/smrsa.

Vidis koliki je to blok imalo bi tu mesta za mnogo toga, a ta zagrada ispred mislim da ima najvise ulogu da malo skrene paznju sa samog mlina koji ce tu da stoji ko piletu sise, jer su se ocigledno odlucili da po svaku cenu sacuvaju mlin u originalnom izgledu tj obliku. Ja da se pitam srusio bi taj mlin i sazidao kompletno nov moderan blok, a onaj bigz mora pod hitno da se renovira ono je ruina boli glava!

На сву срећу, ти се не питаш. :lol:

Nebojsa":1hepzvje je napisao(la):
:) pametnice moja mislim gde si ceo dan

Ради се, синовче. Често и викендом.

И ти ћеш тако једног дана.

zexland":1vdvy9a1 je napisao(la):
O ne ! Gradice ipak po ovom starom projektu ! :(
Mislim da nece.Na gradilistu stoji stari render ali i stari rokovi po kojima je trebao biti gotov bese 2010. godine.

Beograd dobija Hotel "Radisson Blu"
Izvor: Beta

Beograd -- Hotelska grupa Rezidor je počela u Beogradu da gradi svoj prvi hotel sa 236 soba na mestu Starog mlina u Bulevaru Vojvode Mišića.

Hotel Radison Blu prve goste primiće krajem 2013, najavljeno je iz te kompanije sa sedištem u Briselu, koja ima hotele u 64 zemlje širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

"Oduševljeni smo što dolazimo u Srbiju. To je zemlja u ubrzanom razvoju, a Beograd je živahan, dinamičan grad sa 1,7 miliona stanovnika i u tome vidimo potencijal vredan pažnje", rekao je izvršni direktor i predsednik Rezidora Kurt Riter.

Gradnje hotela i poslovne kule odmah pored, od 3.900 kvadratnih metara, poduhvatiće se austrijska firma za nekretnine Soravija grup u saradnji sa Erste bankom i Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).

"Da gradimo u Beogradu bili smo podstaknuti nedovoljnim brojem kvalitetnih hotela sa najmodernijom vrstom smeštaja i usluge. To je jedna od prvih velikih investicija tog tipa u Srbiji i ubedjeni smo da će izgledi tržišta kao i naša saradnja sa Rezidorom omogućiti uspešnu i dugotrajnu avanturu u srpskoj prestonici", rekao je izvršni direktor Soravije, Hano Soravija.

Unutar hotelskog kompleksa biće sačuvano i obnovljeno zdanje Starog mlina, nalaziće se i jedan restoran i bar, konferencijski centar od 600 kvadratnih metara, deo za masažu i opuštanje, veliki parking, a svih 236 soba imaće besplatan pristup brzom internetu, navodi se na sajtu Rezidora.

Većinski vlasnik Rezidora je privatna kompanija Karlson, sa sedištem u Mineapolisu u SAD.

Izvor: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=11&dd=07&nav_id=555791

Rezidor announces the Radisson Blu Hotel, Belgrade in Serbia

The Rezidor Hotel Group, one of the fastest growing hotel companies worldwide, announces the Radisson Blu Hotel, Belgrade - the property featuring 236 rooms is already under construction and will welcome the first guests in Q4 2013. It is Rezidor's very first hotel in Serbia; the group is now present in 64 countries across Europe, Middle East and Africa.

"We are delighted to come to Serbia. The country is an emerging nation, and Belgrade a vibrant, dynamic city with 1.7 million inhabitants where we see a considerable potential", said Kurt Ritter, President & CEO of Rezidor.

Austrian real estate developer Soravia Group, in cooperation with Erste Bank Group and European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), is undertaking the development of this prominent hotel and an additional office tower of 3,900 square meters being built in the adjacent area.

"Our development addresses the current undersupply of quality hotel accommodation providing state-of-the-art finishing and service standards. It is among the first major investments of this type in Serbia and we are convinced that market prospects as well as our engagement with Rezidor will ensure a successful and long-lasting venture in Belgrade", said Soravia Group-CEO Hanno Soravia.

The Radisson Blu Hotel, Belgrade enjoys a prime location next to the convention centre and above one of the city's most important thoroughfares. It will be a local landmark - the overall development of the site will even incorporate an existing historical old mill. The hotel will offer excellent access to the traditional "Old Belgrade" neighborhood as well as to the "New Belgrade" business district. Besides 236 rooms with Radisson Blu signature services such as free high speed Internet access, the property will comprise a restaurant and bar, 600 square meters of meeting space, a wellness area, and parking facilities.

Eastern Europe is an important business development market for Rezidor. Besides a commanding presence in Russia/CIS and the Baltics, Rezidor currently operates hotels in Poland (8), Czech Republic (3), Slovakia (2), Hungary (2), Croatia (2), Bulgaria (2) and Romania. Rezidor's core brands are Radisson Blu, the largest upper upscale brand in Europe, and Park Inn by Radisson, a fresh and dynamic mid market brand.

About The Rezidor Hotel Group

The Rezidor Hotel Group is one of the fastest growing hotel companies in the world. The group features a portfolio of more than 400 hotels in operation and under development with 87,800 rooms in over 60 countries.

Rezidor operates the brands Radisson Blu Hotels & Resorts, Park Inn by Radisson and Country Inns & Suites in Europe, Middle East and Africa, along with the Club Carlson loyalty programme for frequent hotel guests. Under a worldwide licence agreement with the iconic Italian fashion house Missoni, Rezidor also operates and develops the new lifestyle brand Hotel Missoni.

In November 2006, Rezidor was listed on the Stockholm Stock Exchange. Carlson, a privately held, global hospitality and travel company, based in Minneapolis (USA), is the majority shareholder.

The Corporate office of the Rezidor Hotel Group is based in Brussels, Belgium.

For more information on Rezidor, visit www.rezidor.com

Tri zdepaste krmacice, signature Belgrade style ranog XXI veka. Mozda stari mlin treba preimenovati u novi svinjac, nije mi jasno kako ovima iz Radissona nije blam da na ovo okace firmu.

Jos je jedino ostao Kempinski da se covek nada necem postenom.

Ove dve iza su užasne, ova ipsred je još i prihvatljiva.

Bolje da su uradili možda nešto ovako:

Uxc4i.jpg

Čini mi se kao da ima više smisla.

Onaj prethodni dizajn sa onim krivudavim egzibicijama je bio mnogo bolji

ovo me tako potsteca na onaj, nesrecni, staklenac na Trgu :notok:

jedino, ali jedino, sto mi se svidja je ova fontana.

Vrh