Šta je novo?

Stari mlin

jlaki":2bis2z92 je napisao(la):
Ove dve iza su užasne, ova ipsred je još i prihvatljiva.

Bolje da su uradili možda nešto ovako:

Uxc4i.jpg

Čini mi se kao da ima više smisla.

Onaj prethodni dizajn sa onim krivudavim egzibicijama je bio mnogo bolji
Slazem se, i meni deluje kao harmonicnije resenje. Original bi bio mnogo bolji da su povecali spratnost one dve zgrade hotela, ceo projekat bi imao mnogo bolju harmoniju. Ovako su suvise "u pozadini" i senci objekata ispred, tj zgrade mlina koji ce dominirati celim blokom. Mozda je to i bio cilj, meni se ne svidja.

Мени уопште те две зграде такве какве су се не уклапају овде. Фасада је морала да буде много више бела, а много мање зелена.

Na svim renderima do sada varira boja stakla, mislim da oni (renderi) uopste nisu relevantni kada je konacan izgleda fasade u pitanju. To je uostalom dokazano X puta na svim prethodnim projektima.

Управо то. Боље онда неки бели мермер са прозорима, него стаклена фасада.

ne mora da se "otvaraju" za mermer. Pogledajte samo sta Mario Bota radi sa fasadnom opekom, a ako imamo nekog materijala iz domacih izvora to je sigurno opeka

smatram da ce uvodjenje ovog projekta u portfolio beograda biti jako znacajno i nesto novo kod nas. Takodje, mislim da je vazno da se zaoblici ovaj deo parka ispred hotela i poslovnih zgrada kao i autobuskog stajalista na gazeli i pasarele za tramvaje. I naravno, redovno krecenje i odrzavanje pasarela i prilaza u susedvsu je krucijalno.

Generalno ovaj kraj sa bigzom, eventualnim razvojem sajma (nadvoznjakom za vozila), nekim rezi delom u blizini ima potencijala za jedan veliki i raskosan bulevar...

Wile E. Coyote":1g5e4szk je napisao(la):
Мени уопште те две зграде такве какве су се не уклапају овде. Фасада је морала да буде много више бела, а много мање зелена.

Znači ovako:

O174u.jpg

:lol:

A onda mi je sinulo, možda i:

FQIKX.jpg

:laugh:

:lol: ... zamisli stvarno urade ovo, ko neki parobrod ..

Чек', бре, је ли ово "пронађи разлике"? :D

Искрено говорећи, ово уопште није тако лоше, само бих одвојио прозоре, да не буду спојени у један ред (на фору као горњи спратови БИГЗ-а).

И мало потамни то бело, много је дречаво, нека вуче на боју млина.

Treba zapravo tu ispred zgrada koja će se utopiti u BIGZ a ne izdominirati ga dakle, zaključaj je.

Bolje od staklenca i puno bolje nego resenje sa one dve krmacice odzadi! Ali su i ove dve i dalje zdepaste i ne vidim cemu cuvati ovu formu na vrhu, ona mi je od pocetka nekako promasen pokusaj konverzacije sa BIGZom. Gracioznije a vise bi puno bolje izlgedale i ovoj kombinaciji. Ovako je mlin u jako tesnom sedvicu izmedju dve masivno-zdepaste zgrade.

Mozda bi stvarno moglo sa tri tanje ali vise kule, nesto na tragu ovoga,
(A) sa horizontalama a la BIGZ i mozda caki i vertikalama a la mlin,
(B) nesto totalno prozracno sto bi bilo tu ali i "ne bi bilo tu",
Ili nesto ultrakreativno a la Zex sto bi unelo nesto sasvim trece a opet na neki vosebni nacin napravilo interesantnu kompoziciju sa BIGZom i Mlinom.

Fascinira koliko su lose resenje odabrali, da na sekund navrate ne forum shvatili bi koliko su mogli i morali bolje.

Богами, данас сам прошао поред и видео да су почели да зидају зидове које су претходно срушили због старости и трошности. У сваком случају, ради се.

Toliki deo su bili srusili zbog trosnosti da mogu slobodno da preimenuju projekat u "Novi mlin" :D

Zaista se dosta radi, jedno od najaktivnijih gradilista u gradu (sto nazalost i nije toliko tesko).

Izvinjavam se na negativnosti, mada mi je naravno drago da se bar NESTO gradi, uzasno me nerviraju one tri zdepaste zgrade za kakve je neko dao dobar naziv KRMACICE. Kad je vec tako moze da bude i Novi svinjac. Beogradska arhitektura se nece promeniti dok se ne pobunimo, a pobuna pocinje gundjanjem i pogrdnim nazivima.

Заправо,раде прилично брзо с обзиром на то да се ради о рестаурацији објекта који је био деценијама у рушевина.

Zar nije trebalo da se koriste orginalni materijali cigla austrijskog tipa a ne betonsko platno a redosljed prozora sta rade ovi u zavodu za upropastavanje prave starije i ljepse :mad:

Па тешко би то одрадили када би им носећи зидови били од опеке.Ако се не варам,у обавези су да само спољашност буде идентична старом објекту.

Meni ovo lici na maligdni tumor. :shok:

Svidja se i meni spajanje starog i novog ali na malo ne toliko ekscentrican nacin.

Stari mlin izgleda solidno lepo, jer sam mlin nije diran, vec samo odnovljen, a pored njega su dodate moderne zgrade.

Vrh