Ona emisija sinoć o istoriji BG metroa?Kaže istoričarka Dubravka Stojanović da je Beograd početkom osamdesetih bio mračan, nije bilo struje po 8 sati, ljudi živeli sa gasnim lampama itd..Za vreme mera stabilizacije Milke Planinc..Znao sam da nije bilo kafe, banana i praška..uvozne robe generalno, ali da je bilo toliko teško stanje i sa snabdevanjem strujom, vala nisam..
Voćnog jogurta nije bilo uopšte, to nam je bio nepoznat proizvod; Kolinda je mislila na običan jogurt.I bila je samo jedna vrsta vocnog jogurta. Ili je to samo u Zagrebu?
Znamo sudbinu ostataka Mosta Kralja Aleksandra - ono što je bilo upotrebljivo je odnetu u Kraljevo i upotrebljeno je za most preko Ribnice.
Nisam do sada našao da se neko bavio tim ruševinama u toku okupaciju.
Viđao sam ovo i ranije, ali nedavno sam prvi put sam primetio da je u jednom trenutko došlo do dodatnog oštećenja ove gornje poprečne grede između stubova na "beogradskoj" obali.
Na ovde prve dve se vde kablovi, ograda duš pešačke staze i kolovozna konstrukcija na rasponu iznad pruge
Pogledajte prilog 150050
Pogledajte prilog 150051
A onda, osim što se vidi da je su kolovozna konstrukcija i staze ukonjeni i da su kablovi presečeni (da bi povećala sigurnost plovidbe i železničkog saobraćaja), vidi se i da se pilon pomerio, kao da je "skliznuo" i da se ta poprečna greda oštećena od udarca u gredu raspona.
Pogledajte prilog 150052
Sada bi trebalo prelistati štampu iz vremena okupacije i naći vest o tom događaju... da li je delo Nemaca ili se pilon u nekom trenutku sam pomerio... Svakako - bilo je veoma glasno.
"Bile samo močvare pa je morao da se nasipa pesak..."
U stvari, bilo nečije plodno, obradivo poljoprivredno zemljište, ispresecano kanalima za navodnjavanje i odvodnjavanje.
Tako je. Zapravo, "međe" su bile pruga (stara i nova) put od mosta do Zemuna....
Заокружен комплекс источне капије?
Ne, ovo je crkvena zgradica do kapele sv. Petke, istočna kapija je bila u podnožju brega.Заокружен комплекс источне капије?
Samo da postavim sliku sa Twittera u punom formatu
Штета што макар зидине нису обновили у целој дужини.Ne, ovo je crkvena zgradica do kapele sv. Petke, istočna kapija je bila u podnožju brega.