Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

Jedno lakše pitanje:
Može li neko od komšija koji ima DIGITALNU Radijus Vektor kablovsku da podeli iskustvo, pre svega o kvalitetu slike i kanala?

Pretpostavljam da lela i ostali koji zive iznad igralista sinoc dugo nisu imali mira. Tri mladica su urlala i maltretirala rekvizite na igralistu za malu decu. Trudili su se da uniste ljuljaske. Da je to potrajalo jos malo, ja sam bila u situaciji da zovem policiju, jedino nisam bila sigurna da li treba zvati komunalce ili MUP. Pitam ja vas komsije, da li je krivo igraliste za fudbal? Naravno da ne. Krivo je nevspitanje i bahatost, ali i nasa neodlucnost da tome stanemo na put. Osim sto mi nije jasno zasto niko nije zvao policiju, nije mi jasno i sta je sa nasim komsijama iz MUP-a. Makar oni znaju koga i kada treba zvati kada neko remeti mir i unistava stvari koje mu ne pripadaju.

Треба без устезања звати 92, и патрола ће доћи. Ако позове више грађана у вези истог случаја, долазе ургентно.

само да исправим грешку,број полиције је 192

До краја године функционишу и нови и стари бројеви хитних служби. Дотле ће и хулигане њихови родитељи лепо да васпитају, па неће бити потребе да интервенишу органи реда.

MIMKA1980":2ztqwk4t je napisao(la):
ASTIRE d li su Vam primili zgradu i pustili lift?
kako to da niko sem Vas nije dobio priznanicu Infostana?

Nije mi jasno za infostan kao to. Naša zgrada nije dobila pogon lifta i nije izvršena primopredaja zajedničkih prostora još. Kao trebalo je do kraja ove nedelje ili početkom sledeće. Nadamo se ponedeljak utorak. Ovo oko infostana nema veze sa liftom. Imao utisak da idu po izvođačima, čini mi se da zlatiborčevi liftovi rade. Naš je u nekoj test fazi proban pre neki dan i ostalo svetlo i info na kom je spratu ali sa zvezdicom.

Dobili smo obaveštenje, zalepljno na ulazu, da će biti obuke za grejanje.
[/quote]

zzolja":2ztqwk4t je napisao(la):
Meni to sa porezom malo nije jasno. Kako ja da od poreske uprave trazim povracaj PDV-a kad ga nisam uplatila njima vec Gradu? Ako se dobro secam uplacivali smo ucesce i porez na dve uplatnice ali na isti racun, racun Grada. Kome se onda podnosi dokumentacija za povracaj, poreskoj upravi ili gradu?
Formalno kada kupite bilo koji proizvod platite PDV ali ne državi nego prodavcu robe recimo TV Hleb mleko itd. Piše vam na fiskalnom 8% ili 20%.
Onaj overen ugovor je jednak računu. Mi smo po tom računu u onih 20% platili ustvari 12%+8% i time je to izmireno. Grad je na kraju meseca uplatio sve te iznose državi jer je to kraj PDV kruga. Sada svako od nas dokazuje da ima pravo na oslobođenje, skluplja papire i podnosi zahtev za povraćaj PDVa. Imamo rok od 15 dana da po povratu uplatimo gradu 8% u EUR naravno po srednjem kursu. E sada to može biti malnje ili više od onog što smo uplatili to će reći Jorgovanka.

Некоме је ролетна одлетела због олује :(

U kom redu zgrada su ostecene roletne? Srednji red je vec jednom stradao letos, kada je bila slicna olujica. Blago nama sa kvalitetno ugradjenim materijalima.

ZA ROLETNE zovite firmu ELASTIC GROUP, ONI SU DALI GARANCIJU 2 GODINE NA SVOJE KVALITETNE ROLETNE I NA SVE PVC PROZORE. Tel nemam, ali uđite na sajt firme pa pronadjite br. tel.

rolertna je slomljena u srednjem redu zgrada ,do socijalnih stanova sa strane gde je teren.

Komsije iz Interkopovih zgrada, vreme je da se probudimo i reagujemo!!!
verujem da sam mnoge od vas srela juce na tz. obuci o novom nacinu koriscenja i naplate grejanja. Ono je horor. Ja bih to prepricala skraceno: mi cemo placati grejanje svih onih neuseljenih stanova i nezavrsenih lokala, uvecano za neproveren kvalitet izolacije, jer energetski pasos zgrade nismo videli i verovatno necemo. Sve sto zvrji prazno u zgradama i nezavrseno oduzimace toplotu iz cevi koje tuda prolaze, svi nezagrevani stanovi i lokali ce hladiti nase zidove, a mi cemo platiti sve sto Toplane ocitaju na kalorimetru u podstanici. Ako nekom nije bilo jasno sta je ono predavanje znacilo, znacilo je sto i uglavnom sva besplatna predavanja, obuke i reklame. zamajavanje nas, stanara kako da svoj zivot fokusiramo na odvrtanja i zavrtanje ventila, otvaranje prozora, dogrevanje na struju i placanje iste, a da se pri tome ne zapitamo kome mi i zasto to placamo. Pa placamo zato sto budzetske ustanove ne placaju grejanje, zato sto industrija ne radi i ne placa grejanje, e neko mora da plati da bi se sistem odrzavao i da bi funkcionisao. Posto smo, kako nam je vec ranije receno, dobili maltene dzabe svoje stanove, sada je vreme da se i neprofitno grejemo.
Molim vas ne zabijajte glave u pesak, ne slusajte televiziju, ne verujte onome sto vam se servira, istina nikada nije u informacijama do kojih se lako dolazi ili se same namecu. Istina je da se sa nama manipulise, da ce se nasa deca smrzavati, a mi cemo nekom drugom placati grejanje pa ce nam deca jos biti i gladna.
Moramo da zakazemo skup stanara, da se pismeno obratimo Gradu kao investitoru, Gradonacelniku i ostalim drzavnim organima, da trazimo da nam se zgrade zavrse, da dobiju upotrebne dozvole i da nam dozvole da sami odlucujemo da li cemo one njihove spravice drzati na radijatorima.

Mole se svi stanari Interkopovih zgrada i ostali, da se na Sajtu grada Beograda obrate Gradonačelniku i napišu mu sa kakvim se sve problemima suočavama od kada nas je ostavio na cedilu Izvođač radova. Pa, jesmo li ga mi birali ili ga je izabrala Agencija za investicije čiji nadležni izbegavaju da nam se jave na telefone i kojima, svakodnevno, upućujemo apele o nezavršenim zgradama i raznoraznim problemima sa kojima se susrećemo, a koji nam tek predstoje kad počne grejna sezona. Nemojte zaboraviti da SLEDEĆE NEDELJE počinje probno grejanje i da su nam SVI VENTILI NA RADIJATORIMA PODEŠENI NA MAKSIMUM a da mi NISMO DOBILI KAPICE kojima bi radijatore mogli da smanjimo ili isključimo. Da li ćete ćutati i plaćati grejanje ZA SVE NEUSELJENE STANOVE I LOKALE U SVOJIM ZGRADAMA ili će te "dići svoj glas" i obratiti se Gradonačelniku? Razmislite o ovome! Neka svako od nas napiše par rečenica Gradenačelniku i velike su nam šanse da nešto promenimo, a ako budemo ćutali niko neće znati za naš problem.

daca":1n2ue7n1 je napisao(la):
Ono je horor. Ja bih to prepricala skraceno: mi cemo placati grejanje svih onih neuseljenih stanova i nezavrsenih lokala,
Daco i ja sam bio na toj prezentaciji.
Na moje izričito pitanje, a to pitanje je postavilo još prisutnih, ko plaća za stanove
koji nisu predati ključevi i još nemaju vlasnike i za lokale, prezenter je odgovorio INVESTITOR.
E sad dali će investitor da nešto muti to možemo samo da sumljamo ili da pitamo info-stan koji je pod njegovom ingerenciom.

Mene više brine što će nam nalatiti celu godinu za taksu za angažovanu snagu koja je otprilike ~1500 din mesečno.
Navodno 6 meseci ćemo tu taksu plaćati duplo i za preiod pre useljenja, bar sam ja tako razumeo. Bilo bi logično da plaćamo bar od meseca u kojem smo dobili ključeve. Najbolje da naplate tu taksu odkada je pre dve godine započeo u srbiji da se koristi ovaj sistem.

Ostalo je nejasno t.j. nerazjašnjeno do kraja kako nam naplaćuje gubitak koji se ne može meriti ono na cevi i zagrevanje kupatila hodnika u kojima nema mernih uređaja. To se nešto deli na fiks i varijabilu koja zavisi od individualne potrošnje.

Ono što uštedimo jedan deo dajemo na ovo merenje, 4,5€ pa radijatoru. Mi smo to platili kroz cenu kvadrata za preiod od 2 godine. Prezenter kaže invenstitor, ali to nam je sve uračunato u cenu.

Kako to mali Perica zamišlja.
Meni se čini da je sa ovim sistemom gotova stvar, nemamo izbora, niko nas ni ne pita dali to želimo ili ne.
Dakle Grad je doneo zakon koji kaže sve nove zgrade moraju to imati i kraj. Na sve nas gura Evropa sa po sitemu batina i štap možete pročitati ovde http://www.kurir-info.rs/cist-racun-naplata-grejanja-po-utrosku-clanak-444073 link Blic.rs
Teraće i one stare zgrade da se prilagode u nekoj budućnosti (navodno posle nove godine).
To je jedan splet Bakara - Vlasti - Biznisa koji će ljude terati u kredit da budu enegeci efikasni i da se opreme sa ovim meračima-deljiteljima i TermoGlavama i ventilom. To sve nimao nije jeftino pa radijatoru bar 150€ sa montažom. E sada koji su inosi u igri za izolaciju zgrada i zamenu prozora prosudite sami.

Nama ostaje da se igramo nebi li prošli jeftinije, pošto su nam u cenu za kvadrat sve to zaračunali, a jeftino ovde kod nas nema...

Страшно,шта сада радити? зграда је шупља са свих страна,врата од улаза су обијана и не могу се затворити,светла у ходницима не раде а што се тиче лифта питање је да ли он уопште постоји иза оних челичних,благо замазаних врата....све у свему беда, и дебело смо покрадени...а да не причам о томе што се приземље и подрум зграде у касним сатима претвара у јавни WC!

Uskoro sledi adekvatan odgovor svima koji pate od nesnosne buke u svojim stanovima u vidu izmestanja nesrecnih igralista i preuredjenje istih u zelene povrsine!

Poštovani

ekipa emisije Beogradska Hronika bi htela da napravi priču sa Vama, na osnovu slike koju ste nam poslali. Tema, štekeri za struju ispred zgrade.
Snimanje bismo obavili u ponedeljak od 12h do 14h sati. Bilo bi nam dragoceno da Vi i vaše komšije iz zgrade ili ulice porazgovarate sa nam na tu temu.
Molila bih Vas da mi javite što pre da bismo precizirali detalje.

Unapred zahvalna, novinarka Biljana Jović, 064/2975-680

Urednice emislije, Vesna Kuzmanović i Rada Đurić

Pozdrav.

Postovana Biljana

Ja nisam u mogucnosti da prisustvujem snimanju jer u to vreme sam na poslu. Ormar se i dalje nalazi ispred zgrade. Inace ovo nije jedini problem u nasem naselju ima ih jos. Kupci ovih stanova su jako nezadovoljni uradjenim radovima.

Pozdrav

Ljudi ovo mi je poslato posle moje fotografije koja je objavljena 20 Septembra u Beogradskoj hronici.

Ako ste zainteresovani mozemo da ih kontaktiramo i da se zajedno obratimo gradonacelniku sa svim primedbama koje imamo .

Oooo, imamo dosta takvih! Posledica sleganja zgrade, rekoše, ali podleže reklamaciji... Međutim, te pukotine su se pojavile na svim mestima koja su naknadno gletovana, duž linija kojima se pružaju strujni kablovi. Boja i tekstura su se razlikovale od ostalih delova zida još prilikom useljenja, a potom su se pojavile pukotine i mrežica...Reklamirati izvođaču u pismenoj formi, a ukoliko ne uvaže reklamaciju, obratiti se investitoru, takođe PISMENO!

Komsije, pisite sve reklamacije na papir i saljite Gradu, koji je investitor. Dosta je bilo naseg uzaludnog proganjanja sa majstorima na gradilistu. Dolaze hladni dani, kisa i sneg, moramo hitno svi da reagujemo da se svi nedostaci otklone. Da nas ne docekaju dani sa poplavama, pucanjima cevi, curenjima fasade i sl.

Ako je neko citao danasnji blic mogao je da u odeljku Beograd procita za Inter kop

Deneza nam je danas pustila samo liftove a ostalo navodno iduce nedelje inace odrzavanje liftova se placa 66 eur plus pdv na mesecnom nivou iako su liftovi u garanciji

Za ostale mane koje smo primetili nakon useljenja samo vicu imate garanciju ali nista ne cine.
Poslao sam im slike na mail a oni kazu to ste trebali da primetite pri useljenju znaci svi smo trebali da se kupamo da bi primetili da plocice imaju kontra pad

daca":3rvfkjt1 je napisao(la):
Ima li novosti o povracaju PDV-a?
Ima
Naša komšinica je došla do dokumentacije koja je potrebna
Skeniraću dokumenta i postaviti ovde na forumu.
Tu je i spisak potrebne dokumentacije

astir":19hlgjtf je napisao(la):
daca":19hlgjtf je napisao(la):
Ima li novosti o povracaju PDV-a?
Ima
Naša komšinica je došla do dokumentacije koja je potrebna
Skeniraću dokumenta i postaviti ovde na forumu.
Tu je i spisak potrebne dokumentacije

To bi bilo divno. Hvala unapred.

Vrh