daca":1n2ue7n1 je napisao(la):
Ono je horor. Ja bih to prepricala skraceno: mi cemo placati grejanje svih onih neuseljenih stanova i nezavrsenih lokala,
Daco i ja sam bio na toj prezentaciji.
Na moje izričito pitanje, a to pitanje je postavilo još prisutnih, ko plaća za stanove
koji nisu predati ključevi i još nemaju vlasnike i za lokale, prezenter je odgovorio INVESTITOR.
E sad dali će investitor da nešto muti to možemo samo da sumljamo ili da pitamo info-stan koji je pod njegovom ingerenciom.
Mene više brine što će nam nalatiti celu godinu za taksu za angažovanu snagu koja je otprilike ~1500 din mesečno.
Navodno 6 meseci ćemo tu taksu plaćati duplo i za preiod pre useljenja, bar sam ja tako razumeo. Bilo bi logično da plaćamo bar od meseca u kojem smo dobili ključeve. Najbolje da naplate tu taksu odkada je pre dve godine započeo u srbiji da se koristi ovaj sistem.
Ostalo je nejasno t.j. nerazjašnjeno do kraja kako nam naplaćuje gubitak koji se ne može meriti ono na cevi i zagrevanje kupatila hodnika u kojima nema mernih uređaja. To se nešto deli na fiks i varijabilu koja zavisi od individualne potrošnje.
Ono što uštedimo jedan deo dajemo na ovo merenje, 4,5€ pa radijatoru. Mi smo to platili kroz cenu kvadrata za preiod od 2 godine. Prezenter kaže invenstitor, ali to nam je sve uračunato u cenu.
Kako to mali Perica zamišlja.
Meni se čini da je sa ovim sistemom gotova stvar, nemamo izbora, niko nas ni ne pita dali to želimo ili ne.
Dakle Grad je doneo zakon koji kaže sve nove zgrade moraju to imati i kraj. Na sve nas gura Evropa sa po sitemu batina i štap možete pročitati ovde
http://www.kurir-info.rs/cist-racun-naplata-grejanja-po-utrosku-clanak-444073 link Blic.rs
Teraće i one stare zgrade da se prilagode u nekoj budućnosti (navodno posle nove godine).
To je jedan splet
Bakara - Vlasti - Biznisa koji će ljude terati u kredit da budu enegeci efikasni i da se opreme sa ovim meračima-deljiteljima i TermoGlavama i ventilom. To sve nimao nije jeftino pa radijatoru bar 150€ sa montažom. E sada koji su inosi u igri za izolaciju zgrada i zamenu prozora prosudite sami.
Nama ostaje da se igramo nebi li prošli jeftinije, pošto su nam u cenu za kvadrat sve to zaračunali, a jeftino ovde kod nas nema...