Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

Pozdrav komsije. Znam da veliki broj vas pregradjuje dnevnu sobu ili tek planira to da uradi. I mi smo pregradjivali tj. napravili jos jednu sobu od trpezarije, pa smo samim tim dosli do vrlo vazne stavke - vrata za novu sobu. Pricao sam sa nekim sefom u naselju i uputio me na firmu od koje su nabavljali sobna vrata za celo naselje, firma je iz Leskovca, vrata kostaju 15 000 dinara i ceka se 10 do 15 dana da ih naprave i doteraju. Obisao sam dobar deo grada i stovarista, od tosinog bunara i ledina do vodovodske i petlovog brda, u potrazi za vratima i svuda se ravna bela vrata kao postojeca na spavacoj ili najslicnija njima krecu od 150 do 200 i vise evra. Isao sam i na varijantu da nisu bela, samo da su ravna pa da mi ofarbaju i u tom slucaju se krecu oko 7000din plus za farbanje jos 7000, sto je van svake pameti pa sve da i mi airbrush tehnikom crtaju po njima motive iz kosovskoj boja ili bitke na neretvi :bash: Craftmaster varijante iz "uradi sam" i merkura mi se ne svidjaju jer nisu ravna.
Da skratim - na kraju smo na preporuku prijatelja nasli sobna vrata za samo 4400din. Dimenzije: sirina 80cm, stok 10cm, visina je standardna ne znam tacno koja. Mozete da narucite i druge dimenzije, mi smo cekali 3 dana da nam naprave i dovezu.
Slikao sam ih da vidite moja kakva su pa ako zelite broj javite privatnom porukom ili ovde. Trenutno nemam broj ali potrazicu vizit kartu.

ddi9mc.jpg

fuwha0.jpg

To su vrata koja mi trebaju ako mozete da date telefon bio bih vam zahvalan.pozdrav

Zagi123456":8n6dgwon je napisao(la):
daca":8n6dgwon je napisao(la):
@zagi.
Molim Vas da mi napisete da li u Interkopovim zgradama ima plakara-ostava i da li ima roletni na prozorima i vratima ka terasi. Ako nema, jeste li uneli primedbe na tu temu u zapisnik?
Hvala unapred na odgovoru.

Kao sto sam ranije pisao ROLETNI NEMA jer nije izvodljivo zbog konstrukcije samih vrata i prozora. Kod nas su stavili venecijanere imate slike kako to izgleda. Plakar smo stavili kao primedbu i receno nam je da su plakari u fazi izrade i da cemo ih dobiti za 7-10 dana.
Zagi* u vezi plakara,koje kvadrature je vas stan i da li su plakari predviđeni u svim interkopovim zgradama?

sundance":38ae4w07 je napisao(la):
Poštovani/a,

na adresi http://www.trade.in.rs je sada pregledno urađen sajt u WP preko koga možemo da se posvetimo temama koje nas sve interesuju a tiču se naselja 'Zapadno od Ivana Ribara'.

Зашто овај сајт никад не ради?

Video sam juce klimu koju je postavio komsija sa foruma i svidja mi se kako je crevo sprovedeno do oluka. Lepo zategnuto, ima pad, a ne kao sto sto stavljaju da visi neuredno kao da je vetar naneo na zgradu.

Poslao sam svim zainteresovanima koji su se javili za vrata privatnu poruku.

U ulazu 56 su "licnovani" nozasti osiguraci od 200A u KPK, treba prijaviti EDBu

Od 16.07, kada smo se uselili u zgradu, u nasem ulazu br 52 ne radi interfon.kod nas u stanu ne radi ventilacija u kupatilu kazu mehanicki kvar, popravice u toku dana, to je bilo 18.07. Obecanje ludom radovanje......
Internet i kablovska jos uvek ne rade, iako smo skoro pre 7 dana potpisali ugovor.
U kuhinji imamo samo sudoperu, dok venecijanere ili roletne na terasi cak rekose nemaju u planu da rade!!! Opsti haos!!!Sta ce od svega ovoga biti, videcemo, ne znam sta da mislim. Moracemo do gospodina Kostica da nam objasni u cemu je problem. Kljuceve od ulaznih vrata nismo dobili, imamo samo jedan kljuc.To znaci da se vrata svih stanova u naselju mogu otkljucati jednim kljucem, brave pod hitno menjati.......

Pedja_Nbg":33ve0e9e je napisao(la):
sundance":33ve0e9e je napisao(la):
Poštovani/a,

na adresi http://www.trade.in.rs je sada pregledno urađen sajt u WP preko koga možemo da se posvetimo temama koje nas sve interesuju a tiču se naselja 'Zapadno od Ivana Ribara'.

Зашто овај сајт никад не ради?

Radi ali ukoliko imate neki program koji radi filtriranje web adresa (npr. Malwarebytes Anti-malware) on blokira prikaz sajta pa je potrebno tu isključiti opciju 'Website Blocking'. ESET ESS isto radi ali nema nekih upozorenja ili blokiranja kada je u pitanju ovaj sajt.

Takođe, pozdrav i 'cenjenom lektoru' :) ali ako je to jedina primedba, ja sam veoma radostan ;) mada verujem da ima još grešaka (ipak je sve to urađeno u kasnim noćnim satima)...

Pozdrav

lela.p

ko nije promenio ulazna vrata brave obavezno da promeni. moja zgrada je recimo zavrsena pre dve godine i svo to vreme je cuvar imao kljuceve svih stanova

kada smo trazili kljuceve od kupatila rekli su da ne postoje, iako su kupatila do useljenja bila uredno zakljucavana verovatno da neko ne bi ukrao "skupoceni" kupatilski aksesoar...

@lela p
Ako vam u zgradi ne radi interfon, sto se ne zalite investitoru? Pretpostavljam da ste do sada formirali skupstinu stanara, ako iste, uradite ti sto pre. Skupstina stanara ce onda traziti od izvodjaca da resi kvar na interfonu, regulisace zamenu brave i podeliti kljuceve stanarima.
Takodje mi nije jasno sto mnogi pricaju o internetu i televiziji, dok jos uvek nisu regulisali situaciju sa EDB-om. Mozda sam ja specijalan slucaj, ali je meni vaznije da imam struju stalno, konstantnog napona, da mi se ne pokvare svi kucni aparati za dve nedelje, a naravno i da znam sta trosim, odnosno koliko cu platiti.
Jutros sam razgovarala sa nekima koji su u Stepi dobili kljuceve?pred izbore. Posto se jos nisu uselili, a i niko ih nije obavestio, nisu pozurili da regulisu ugovor sa EDB-om, tako da im je trenutno isecena struja, traze im da plate 10000 dinara za ponovno prikljucenje i naravno zaostale racune.

Izvinjavam se na slovnim greskama, kucam postove na mobilnom.

Pozdrav komšijama,

Ima li neko ko još nije potpisao ugovor a menjao bi stan i to veći za manji?

U ulazu 52 kod mene radi interfon ali pisti mora da je neko ostavio slusalicu podignutu

Sto se tice kablovske juce sam video majstore da razvlace kablove u ulazu 50
i rekli su da ce biti u toku ove nedelje.

Instalacija za kablovsku nije izvucena pa se spremite za nove zice

Danas ce zena da ide u EDB pa cu da vidim za struju

Postavljam email koji sam dobio iz Infostana:

za prijavu stana, dovoljno je da nam dostavite kopiju Ugovora o kupoprodaji i kopiju Zapisnika o prijemu nepokretnosti.
Čim dobijemo nalog od neke od komunalnih kuća grada, mi ćemo za sve korisnike, na osnovu dostavljenih dokumenata, izvršiti uključenje u sistem objedinjene naplate.

Što se tiče naplate grejanja po izmerenoj količini utrošene toplote, naplata se vrši kroz dve stavke grejanje i angažovana snaga. Stavka grejanje obračunava se po podatcima o utrošku koji evidentiraju merači grejanja i plaća se samo za one mesece kada je grejanja i bilo. Angažovana snaga je fiksni deo, koji ovisi o snazi grejnih tela u stanu, ne menja se i naplaćuje se tokom cele godine.

Neko iskustvo ( iako se na Novom Beogradu sa ovakvim načinom grejanja susrećemo tek na 15-ak ulaza ) nam govori da je ovakav način plaćanja finansijski povoljniji ( na godišnjem nivou ) od onog standardnog. Doduše računi budu malo veći u zimskom periodu, ali već od majskog su mnogo manji.

U ulazu 56 nema jedne faze, da li je neko prijavio - mozda su razlog osiguraci o kojma sma pisala!!!

Informacija iz EDBa

U toku iduce nedelje postavice informacije za prijavljivanje

od 06.08 tako smo danas dobili obavestenje

Zaboravih da napisem da ce obavestenja biti postavljena na ulaznim vratima zgrada

B3A3.1 ulaz br.34 pozvani na primopredaju kljuceva u 10h. Sve tece po planu i programu.

Procedurazapromenu prebivalista je jednostavna

Ugovor, uplatnica na 250 din odjava stare adrese i prijava na novu adresu
za cipovane licne karte odma,ko ima obicnu promena licne karte ili cekajte
dok ne istekne

Molim stanare broja 32. da se sutra oko 12, 30 - 13h okupimo u ulazu zgrade (posle primopredaje svih stanova) kako bismo formirali Skupštinu stanara i izabrali predsednika koji će nam omogućiti korišćenje lifta i zajedničkih prostorija. Poseban pozdrav dobrovoljcu i sa srećom nam bilo useljenje. :) :) :)

Vrh