Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

Neka daju nama na koriscenje te stanove dok nase ne zavrse. Ja cu placati racune i kad moj stan bude gotov preci cu u njega i jos cu ga placati 20 godina.
Zar nije POSTENO (cija to parola bese? Nekog od njih.)
 
Mozemo se mi i sami useliti u svoje stanove organizovano pre izbora to bi se sigurno videlo na TV
 
Вредност стана и износ месечне рате се обрачунавају у еврима. Они од нас који су већ усељени по уговору сваког месеца уплаћују граду рату у фиксном износу у еврима, у динарској противвредности по средњем курсу НБС, на дан уплате.
Објашњење у писму је такво да читаоци који нису упућени у проблематику не помисле да кроз ове силне године инфлација ради за нас купце.
 
Da li je neko uzeo u razmatranje moj predlog da se skup pomeri sa srede na neki drugi dan, kako bi dali prostor medijima ili politickim strankama da se pridruze skupu?
 
nacacaca":1jxt5rgp je napisao(la):
Citav problem oko PDV-a je to sto je grad i investitor i davalac kredita. Da li bi bilo moguce da se sa Gradom sklope 2 ugovora jedan o kupoprodaji a drugi o kreditiranju, gde bi se ugovorom o kupoprodaji smatralo da je stan u potpunosti isplacen (sto je uslov za povracaj PDV-a) a drugi bi bio o kreditu .... Mozda bi neki pravnik mogao da nadje nacin da se cela prica na ovaj nacin resi??? Ovo je samo ideja mozda razmisljati i u tom pravcu da se pronadje neka 'pravna caka'....

Потпуно се слажем са овим предлогом. Мада како покушавају да све збрзају, тешко да ће ово стићи на дневни ред.
 
Protest mora da bude u sredu u 12 ,posle toga su neradni dani, o narednim koracima dogovoricemo se na licu mesta. Obavestite sve koje ponajete i dodjite u sto vecem broju.
 
Ne znam zasto "MORA", ali ok... ocito da sam u manjini.
Samo bih voleo da mi svi koji insistirate da MORA sutra objasnite sta dobijamo ako jos uvek nismo obezbedili podrsku sa strane?
 
"MORA" zato da bi znali da ne odustajemo!
I "MORA" zato da bi znali da ćemo, ako nastave sa ignorisanjem i davanjem praznih obećanja učiniti sve da dobijemo podršku sa strane!!!

zabrinut":2mccb800 je napisao(la):
Ne znam zasto "MORA", ali ok... ocito da sam u manjini.
Samo bih voleo da mi svi koji insistirate da MORA sutra objasnite sta dobijamo ako jos uvek nismo obezbedili podrsku sa strane?
 
Dragana":92ikwojb je napisao(la):
"MORA" zato da bi znali da ne odustajemo!
I "MORA" zato da bi znali da ćemo, ako nastave sa ignorisanjem i davanjem praznih obećanja učiniti sve da dobijemo podršku sa strane!!!

Dragana, ako si pazljivo procitala ono sto sam napisao, shvatila si da nisam pitao zasto MORa, nego zasto MORA sutra!
 
@vucko, kao prvo hvala na podrsci. ali, kad su u pitanju socijalni stanovi ipak nisi dobro obavesten. nakon 5 godina dolazi novi korisnik, samo pod uslovom da dotadasnji korisnik nije placao racune. mislim nakon 5 godina niko nikoga nece izbaciti napolje
vucko":2cymgo4r je napisao(la):
Koliko razumeh,ti socijalni stanovi se ne poklanjaju vec daju na besplatno koriscenje od 5 godina.Bas je bio skoro neki prilog na Studiu B.Dakle,5 godina i onda dolazi sledeci korisnik.
 
Испред главног улаза у стари двор, на великом платоу (испод балкона за дочек спортиста).
 
Očekivao sam da će administrator ukloniti sve moje poruke na ovoj temi, ali pošto nije, ja sam ih sada sam uklonio pa bi bilo dobro da se uklone i sve replike. Tako ćemo otkloniti svaku mogućnost da one možda nekako utiču na tok događaja, mada je meni to smešno. Sada mi je poprilično neprijatno šta sam na kraju pisao jer se nikada tako nisam ponašao, srećom to je sve brzo obrisano, a ostali za svoje postupke neka vide sami sa sobom, bez obzira na verovatno opravdane frustracije usled višegodišnjeg čekanja na useljenje.
 
Postovane komsije,

Da li neko ima prijedlog sta da radimo u koliko nas bude malo?
Da li je pametno da se uopste pojavljujemo ili ... ???

Nisam neki optimista sto se tice nase danasnje brojcane moci ( radni dan, skolski raspust i uzimanje odmora zbog istog . . . ), ali u svakom slucaju moja malenkost ce biti prisutna.

Pozdrav
 
Biljana,

to sam ja pitao juce, ali su me sve izignorisali.
Da ne bih bio strajkbrejker, pojavicu se, mada znam da ce biti fijasko.
 
I ja se plasim da nas nece biti dovoljno, ali ipak dolazim. Iskljucujem racunar i krecem.
 
Dobar dsn svima, zao mi je sto danas necu biti sa vama ali ne mogu nikako biti odsutna s posla, zelim svu srecu u nastojanju da se oni koji trebaju pojave i rese problem, jer im nece biti dobro od onoga sto sledi posle, mnogo je nezadovoljnih ljudi, kad narod cuti , zna se , POPUSTAJ, valjda su do sad nesto i naucili. Pozdrav :)
 
Zdravo komsije,

Bili smo i vratili se radnim obavezama.

Molio bih vas da nas ovim putem obavijestite u kojim novinama i TV ste naisli na izvjestaj o nasem protestu.

Pozdrav
 
Stigla najava sednice skupstine grada

Председник Скупштине града Београда Александар Антић заказао је за четвртак, 12. април, у 10 часова

40. седницу Скупштине града Београда

izmedju ostalog bice na skupstini:

Предлог о изменама одлуке о мерилима за утврђивање накнаде за уређивање грађевинског земљишта и Предлог о допуни одлуке о условима и начину располагања становима изграђеним према пројекту изградње 1.100 станова у Београду.

Ne znam da li se tice problematike koju imate ali nije lose znati da se nesto radi po tom pitanju
 
Molila bih da nas obavestite da li je danas bilo skupa,. i sta se desilo, ima li kikakvog pomaka?
Ja se zaista izivnjavam ,ali danas nisam nikako mogla doci na protest?
 
Okolnosti su me sprecile da danas prisustvujem dogadjaju koji smatram bitnim ne samo za mene vec za sve nas koje muci isti problem...

PS. Sa moje strane, iskreno HVALA svima koji su bili...

@Cyberserb

Na svakoj strani dnevnih novina, tabloida i drugih medija, imate KONTAKT, putem njega dobijate info ko je glavni i odgovorni za medij, njemu se dostavlja direktno na E-mail sve sto je Tatica srocio, SUBJECT je MOLBA ZA PODRSKU !!!

Poslato je juce i G.-dinu Sabic-u, Novosti-ma, 24sata, BLIC-u...idemo i dalje...

Pozdrav...
 
Buduce komsije,
kao sto je neko vec naveo postoje 3 glavna zahteva, sa cim mislim da se svi slazu
1. cena kvadrata
2. povracaj pdv-a
3. rok useljenja

1. Objasnjenje nemogucnosti formiranja cene kvadrata (za sada) ce svako ko poznaje makar delimicno sta je sadrzano u istoj, kao i ko elementarno poznaje zakon o jn moci da formira.
Plasticno: receno je da ce cenu formirati svi elementi vezani za zgradu, sto znaci i cena tehnickog prijema radova. S obzirom da je postupak izbora izvodjaca u toku, a i kad bude izabran izvodjac, cena koja treba da se uplati po izvrsenoj usluzi ili kako je vec definisano, ne mora da bude ista kao ona koju je dao u ponudi vec moze da varira do 25 % uz odgovarajuce anekse. Po zavrsetku postupka, a pre potpisivanja ugovora moze da se dogodi da najpovoljniji ponudjac odustane(iako postoji klauzula ozbiljnosti), ne dostavi validnu menicu, te citav niz drugih okolnosti kojima moze doci do izbora drugog izvodjaca sa drugom cenom.
Ovo je samo najmanji elemenat ponude na koji neko moze da se pozove objasnjavajuci da nije moguce za sada tacno utvrditi cenu, a ima ih mnogo.
Ukratko ne postoji nacin da cena bude tacno odredjena u ovom momentu
Nadam se da me necete pogresno shvatiti, jer i meni je kao i vama taj zahtev veoma bitan ali mislim da to ipak moramo da ostavimo za kasnije.
2. Povracaj pdv-a ocigledno ce morati da bude regulisan aneksom, jer ne postoje naznake da bi ipak republicka skupstina mogla da glasa o tome, iako postoji konsenzus svih stranaka oko izmene dela zakona o pdvu koji se tice nas i beba.
Mislim da ce g-din Mile Vukasinovic sa nasim predstavnicima izboriti po nas zadovoljavajuci aneks iako ne ocekujem da ce grad pruzeti rizik na sebe (logicna poslovna odluka).
3.Rok useljenja
mislim da grad moze po ovom pitanju da nesto(bitno) uradi (bez obzira da li je to gradonacelnik, Kostic ili neko treci)pa bi na ovo pitanje trenutno trebalo staviti akcenat

Ukoliko sam previse oduzio upucujem izvinjenje svima
 
Molim Vas da neko ko ima informacije kaze da li je tacno da Skupstina grada sutra usvaja aneks, koji su nam ponudili ?
 
Vrh