Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

Drage komsije, vi koji imate prozore ka svetlarniku, moracete strogo da vodite racuna da niko nista ne baca kroz prozor i da se svetlarnici redovno ciste. U suprotnom svi cemo biti opsednuti bubama i misevima.
Jako je bezveze sto nam napokon ne kazu cenu kvadrata, ne mogu cak ni da izracunam koliko mi treba za ucesce.
A sto se tice pregradjivanja, i ja sam crtala nekakve varijante pregradjivanja dnevne sobe, ali kada sam usla u svoj, budici i jos uvek ne zavrseni, stan, resila sam da je glupo da rusim i busim tek ozidane zidove. Mi cemo se useliti sa namestajem koji imamo cim pre, a prepravke zdravlje boze mogu da se rade i za godinu ili dve.

Evo ovako je vec adapriran stan u jednoj zgradi. Crvenom je obelezen pregradni zid i vrata. Naravno sank je zatvoren, ili nije ni pravljen.

Ко планира адаптацију, саветујем да то уради ПРЕ УСЕЉЕЊА. Размислите само где ћете касније са стварима (јер ће бити и прашине и прљавштине), али и са породицом тих десетак дана. Трошкови за један зид (итонг или гипсане плоче + једна врата) нису велики, а неупоредиво је лакше (и лепше) да одмах по усељењу намештај, опрему, али и живот уопште организујете у много бољем распореду.
Ја никада нећу прежалити што ће моја деца тек после пунолетства имати своје собе.
Такође, постоји могућност да се више станара договори па да нађу добре мајсторе који ће дати ''попуст на количину''.
П.С. Ови ''шанкови, шалтери, шубери...'' између кухиње и трпезарије су ме одувек подсећали на старе кафане (''Трандафиловић'', ''Коларац'', ''Зора'' и сл.) и увек очекујем да стари келнер промоли главу и викне ''Један пасуљ без меса за господина!!!''

Данас сам био на градилишту са намером да видим стан у Б3А.2 али је шеф градилишта рекао да су добили наредбу да никога не пуштају на градилиште.Питао сам га када ће бити готови станови,и рекао је да ће за једно 10-15 дана бити готово...по ономе што сам ја видео данас,не бих рекао да ће бити готово за месец и по дана...ал ајде да му верујем.

Tatica je u pravu sto se tice sanka, upotrebio si veoma slikovito i zanimljivo poredjenje. Po meni su sankovi za velike i minimalisticki uredjene prostore.

So rece tatica ,cena kvadrata ce zavisiti ,,na koju nogu ,, ce gospoda tog jutra ustati i saopstiti cenu kvadrata. Ali mislim da e mnogima muka od kojekakvih informacija,kao imeni,u veyi mnogih nasih pitanja. Svi oni na gradilistu daju sebi vaznosti,i gledaju kako se sekiramo. CEKACU I TU OBJAVU CENE PA STA BUDE ,BUDE. Takodje sto rece tatica,dali njegovi sinovi tek za punoletstvo ce dobiti svoje sobe. Pa sta reci. MA NEKA SU NAM SVA DECA ZIVA I ZDRAVA I NEKA SE RADUJU. BICE TU MNOGO ZURKI I RADOSTI. Zelim nam svi puno strpljena i srece za useljenje. JOS MALO I ETO NAS U SVOJIM STANOVIMA. Hvala svima na bilo kojoj informaciji i fotografijijama.

Pokušao sam danas da uđem u naš stan da bi premerio neke detalje (pored snimljenog plana) jer svakako se treba pripremiti na vreme.

U zgradama koje su završene i u kojima nema više radova postoje portiri-čuvar koji čuvaju objekte i kod kojih su ključevi. Toga lika nije bilo tako da nisam imao sreće.

Što se tiče radova danas Nedelja oko 13h je kao u košnici. Oko zgrada koje su 'gotove' radi se na uređenju okoline. Trotoari su od betonskih kocki a možemo uskoro očekivati i asvaltiranje.

Red zgrada koje radi InrerKop je pravo gradilište mravinjak tražeći onog 'portira' naiđem na nadzorne organe i šefa gradilišta koji je baš dobro bio nervozan. Pritisak je ogroman da se ispoštuje novi rok a on se žali da nema kako reče bar još stotinu ljudi na raspolaganju. Na moje da bi hteo da premerim stan ponudi mi da dobijem šemu sa tačnim dimezijama od devojke za računarom jer je zabranio ulazak na gradilište pošto smo preterali sa obilascima i da stalno juri nekog ko je u pratnji budućih stanara. Objasnio sam da je posle pet godina narod je nestrpljiv na šta će on 'da ću moći u Julu da merim do mile volje'.
Dakle komšije koje su u nedovršenim stanovima mogu možda da dobiju odštampan plan sa dimezijama i da spolja vide zgrade, ako se poštuje ova odluka dotičnog gospodina.

Malo svežih slika za forum

Hvala na slikama, meni puno znace jer nisam bila ni u stanu ni naselju od zadnjeg protesta ispred nasih zgrada. Inace u nasem stanu je bila ona njihova kancelarija pa mi se nije ni mililo ici. Malo sam tuzna jer vidim da je okolo zgrada sve sami beton, nigde mesta za neku biljcicu ili neko drvce :/ Moja deca su velika i prerasla su parkice i igranje vani ali nadam se da su mislili i na nasu malu decicu.
Pozdrav!

Opet ja, zaboravih pitati ima li neko mozda ideju sta raditi sa ovim terasama u prizemlju, lepe su i velike, ali malo nezgodne, moze svako zaviriti unutra.

Vidim na slikama koje je postavio astir da ce kontejneri biti podzemni. Korektno i u ekoloskom duhu.

Sto se tice zelenila, ono je planirano samo izmedju I i II reda zgrada, ali ne i II i III (izmedju njih je ulica, a do zgrada parking mesta sa obe strane). Ovo se vidi na slici iy kataloga stanova koju svi imamo (slika gore desno).

Јесу изграђене зграде Ц1 и Ц2,нисам приметио? само сам Ц3 видео(први ред)
јесу ли то уопште непрофитни станови?

@Bosko
C1, C2, C3, sigurno govoris o socijalnim stanovima.
C2 je planirana za 2013, a C1 za 2014 godinu. To je izjavio Kostic na Studiju B pre neki mesec.

vsima":1z46uy4h je napisao(la):
@Bosko
C1, C2, C3, sigurno govoris o socijalnim stanovima.
C2 je planirana za 2013, a C1 za 2014 godinu. To je izjavio Kostic na Studiju B pre neki mesec.
данас када сам био на градилишту видео сам зграду Ц3 у првом реду,ал нисам видео оне иза(Ц2 и Ц1) па реко ајде да питам :) хвала

Ti socijalni stanovi, osim sto su blizu, nemaju veze s nama.

Inace, bravo za podzemne kontejnere! :)

цивилизација (подземни контејнери) :D

Dobro vece buducim komsijama, moram da kazem da juce kad sam bila sa sinom,covek koji nam nije dozvolio da vidimo stan , je iz skupstine grada, pravio se mnogo pametan, cak nisam htela ni da pisem o tome, prosto da ne iritiram, ali je njegovo misljenje da treba da budemo srecni ako cena kvadrata ne bude veca od 1290 e, pa je poceo da mi objasnjava kako su imali problema da dovedu vodu, struju, kaze kradu vodu iz susednog bloka, to cu proveriti koliko sutra pa cu vam reci, prica o mukama koliko su imali nepredvidjenih troskova, prosto mi se srce steglo od tuge zbog njegovih briga. Naravno da nije bilo sanse da ne udjem u svoj stan, i usla sam, mislim da treba samo bez neke vece guzve da dodjete do vase zgrade, i zamolite nekog u zgradi, jer sefu gradilista je ovaj prepotentni predstavnik nadleznih sigurno zabranio da ulazimo u stanove, mislim da i dalje trreba da insistiramo da nam kazu cenu kvadrata, ako se utisamo , mislice da smo zadovoljni. Pozdrav :) :) :)

Kaca evo pozicije izmedju prvog i drugog reda zgrada gde je predviđeno igralište bez prisustva saobraćaja.

Ove gomile su iskopane i predtavljaju neku vrstu šahovskog polja a imam utisak da će tu biti presađena neka drveća iz rasadnika. To mi se čini po obimu i iskopa koji nije u nekoj liniji da bi rekao da je infrastuktura (ona obično ide ispod saobraćaja). Na ovoj drugoj slici se to nevidi bas najbolje ali je više slikana zgrada

Na donjoj slici je svetlanik koji se nalazi između dva ulaza u zgradu a vide se i zajedničke terase na svakom spratu koje su naspram lifta. Ta terasa je prema hodniku u staklu i ima vrata za koja ćemo imati ključ samo stanari sa sprata - pretpostavka

Zanima me dali je ovo ta garaža o kojoj se priča? Meni ovo baš liči na podzemnu garažu.
Pretpostavljam da će parking servis da se pojavi sa svojim uslugama. Ovaj objekat se proteže duž celog naselja. Nisam želeo da se zavlačim dole.

зна ли неко,зашто неке "терасе" имају мали отвор а неке велики,нпр. обично на последња два спрата су "терасе" са малим отвором???
на шта мислим,можете видети у посту 1276,прва слика - горњи десни угао. коју је поставио Астир.

Za sve koji su na muci sa 1,5 stanovima evo jedan predlog za trpezariju:
http://www.eurosedia.com/Prodotto.aspx?IdProdotto=434

Kod nas su poznati kao leptir stolovi i Forma Ideale je imala u ponudi nešto slično... doduše ne preterano stabilno i manje. Ovaj model je 1mx1m kada se raširi samo jedno krilo (što je dovoljno za četvoročlanu porodicu), a kada se u celosti raširi onda je 1mx1,60m (dovoljno za 8 osoba). Pritom ima deo gde se stavljaju stolice pa sklopljen izgleda kao komoda.

Ove zajednicke terase na spratu su susionice, i nije mi jasno sto nisu zastakljene. Zimi nece moci da se koriste. Moja su deca asmaticari, tako da ja u stanu ne smem da susim ves, a leti mogu i na terasi. Moj predlog komsijama ce biti zajednicko zastakljivanje da bi mogli da koristimo vesernicu i zimi.
Ovo sto je astir slikao jeste garaza, koja ce biti na dva nivoa, od kojih je jedan ukopan. Naravno, pretpostavka je dobra, parking servis ce biti nadlezan za iznajmljivanje garaznog mesta.

Vrh