@snezanas
Hvala na slikama, vidim da smo u istoj zgradi i imamo stan identicnog polozaja, kvadrature i rasporeda
Recite mi da li su radnim danima nasa zgrada i stanovi otkljucani? Jer spomenuli ste neljubaznog cuvara i da ste posle sami otisli u stan. Mi bi smo narednih dana otisli do naseg stana pa pitam. Inace smo na cetvrtom spratu.
Sto se tice adaptacije mi cemo takodje od trpezarije napraviti jos jednu spavacu sobu. Prva, ali kratkotrajna, zamisao nam je bila da tu spavacu sobu napravimo na mestu kuhinje i ostave, a da kuhinju izmestimo na prostor trpezarije. Ubrzo smo odustali jer pored veceg obima radova i samim tim vecih troskova nije nam se svidela ni tehnicka izvodljivost - cevi za vodu bi morale da prolaze kroz novu spavacu sobu sto bi sigurno proizvodilo zvukove pogotovo uvece/nocu kad neko odvrne cesmu u kuhinji.
Mislim da je biljana postavila sliku predloga adaptacije sa sajta sredidom.rs i predlog nije los. Jedino mi se ne svidja polozaj tv-a, nalazi se na mestu koje je veoma frekventno, izmedju ulaza/izlaza iz kuhinje i hodnika. Na planu sa sajta je taj zidic prikazan malo sirim nego sto jeste, a na 11. slici po redu koju je postavila @snezanas se vidi koliko je zapravo taj zidic sirok.
Pre par nedelja sam usao u jednu od zgrada u prvom redu i nasao takav 1,5-soban stan koji je vec bio adaptiran, vec je uradjen bio zid izmedju trpezarije i dnevne sobe s tim da se vrata nalaze blize kuhinjskim vratima a ne blize lodji i pregradni zid ne ide ravno od lodje do suprotnog zida vec ide u dubinu dnevne sobe nekih 30-40cm pa do zida kuhinje. probacu na slici da nacrtam da bi bio siguran da svi znaju na sta mislim.
Taj pregradni zid je od ytong-a a ne od gipsanih ploca sto znaci da je ili neko imao debelu vezu pa su mu to odradili tokom gradnje ili postoje i 2,5-osobni stanovi identicne kvadrature kao 1,5-sobni za koje ja nisam znao.