Rekao bih da je tatica upućeniji od nas po mnogim pitanjima. "Respect" što bi rekla omladina... i za sve učinjeno, sa pojedinim autističnim predstavnicima grada bio je to svakako podvig.
Potencijal koji bi imala dobro organizovana grupa građana od 1000 porodica je nesumnjiv i verovatno šteta neće biti nepopravljiva čak i kada pojedinačno potpišemo ugovore u kojima ćemo se defakto složiti sa cenom za koju se napokon odluče. Svakako bio bih srećniji da smo kao grupa građana angažovali zajedničkog advokata koji bi prisustvovao ugovaranju i evidentirao eventualne nepravilnosti a koje bi sutra bile pravno utemeljena okosnica nekakve borbe. Možda za tako nešto nije kasno? A možda bi samo par takvih „ugovaranja“, uz prisustvo advokata, mogla poslužiti kasnije kao okosnica za osporavanje delova ugovora kod svih učesnika u konkursu. Neka pravnici medju nama to prosude.
To što se još ne izjašnjavanju o ceni je svakako posledica mutnih radnji ali rekao bih i pritiska koji su grupa građana i tatica
do sada izvršili. Dvoumljenje grada je dobar znak da će nastojati da izaberu cenu koja ce im omoguciti zaradu ali isto tako da nas ne rasrde previše.
E ovde bih da poentiram.
Ma koliko bila neprijatna i izlizana do sada tema cene, zloupotreba, prevara i ako hocete korupcije, jer i ovo je jedan veoma specifičan vid korupcije, ne bi trebalo da je izbegavamo na ovom forumu. Neko iz grada ovo svakako čita, prati "raspoloženje" i prenosi kompetentnima. Ti kompetentni su isti oni koji su nam dan pred izbore poslali „PDV“ pismo gradonačelnika kako bi obezbedili naše glasove i glasove naših porodica. Prvi red, pešadija, jeste autistična ali ovi stratezi u pozadini nisu. Odlučivši se za ovakvu manipulaciju, mislim na konkurs u celini, svakako su računali na „rajanski mentalitet“ koji nažalost ima samo tamne strane, jednu u kome raja podilazi vlasti i onu drugu u kojoj podmeće klipove u točkove. Svaka vlast, ma kako bila bezobrazna, plaši se „kuke i motike“ pa su tako kroz istoriju postali mudriji i veštiji. Vešti da zarade a mudri da nas što manje naljute. Dakle što je sada naša ljutnja veća to će biti i njihova mudrost pa će možda i početna cena kvadrata biti niža...
Mislim da sreća i zadovoljstvo zbog skorog useljenja ne treba da isključi ljutnju zbog evidentnih neregularnosti. Narodi sa ovih prostora kadri su da rade mnoge stvari istovremeno, da se smeju i plaču, da se biju i vole, da hvale i kude... pa što bi sada bili drugačiji, osim u želji da evoluiramo i taj svoj potencijal pametno iskoristimo...
Dakako i mene zanimaju ovozemaljske stvari. Želja mi je da rušim zid izmedju kuhinje i ostave i napravim pristojniju kuhinju sa prirucnom trepezarijom... nadam se da taj zid koji se naslanja na stub (strašno kako su stubovi razbacani svuda) nije noseći... možda neko zna nešto o tome... rekao bih da su projekti i stanovi više manje slični...