Редовно пратим дешавања на форуму, а ја и супруга смо били на свим досадашњим окупљањима, почев од оног у децембру испред зграде на углу Јурија Гагарина и Душана Вукасовића па до данашњег.
Међутим данас сам сае изненадио да ја у ствари НЕ ЗНАМ све битне информације.
Већ месецима причамо и договарамо се око заједничких циљева, и установили смо три стратешка, а то су:
цена квадрата,
повраћај ПДВ и
рок за усељење.
За повраћај ПДВ и рокове усељења постигнути су одређени помаци и резултати, истина нису идеални и онакви како би ми желели у најбољој варијанти, али је свакако много боље него пре неколико месеци.
Међутим, оно што сам данас први пут чуо је да цена квадрата није битна, сазнаћемо је пред усељење, платити и касније ангажовати адвокате да кроз облигационе односе да тражимо коректуру цене и повраћај.
ЗАШТО? ЗАШТО? ЗАШТО?
Када и зашто смо се одрекли нашег права да платимо непрофитну цену квадрата ?
Зашто се не инсистира да градска власт каже цену 1 м2 до рецимо 20 априла???
Да се укратко подсетимо неких чињеница:
1. Зграда на углу Јурија Гагарина и Душана Вукасовића (ПФЦ 10), се налази на атрактивној локацији (одличан градски превоз, школе, вртићи, продавнице, тржни центар преко пута итд), усељена је по плану, цена 1 м2 је била 1011€. Месец ана пре усељења се калкулисало (представници градске власти) са ценом од 800€ по. Такође се ваља сетити да је тада 1€ вредео 98 динара.
2. Зграда (мислим да је ПФЦ 29) у Војвођанској, добра локација (солидан градски превоз, школе, вртићи, продавнице, итд), усељена је са закашњењем од 9 месеци, мислим да је цена 1 м2 била 1096€.
3. Зграда (мислим да је ПФЦ 5) у Војвођанској, добра локација (солидан градски превоз, школе, вртићи, продавнице, итд), усељена је са закашњењем од годину дана, цена 1 м2 је била 1051€.
Пре њиховог усељења представници градске власти су били изричити да цена неће бити мања од станара који су се предходно уселили. Али, после окупљања у децембру и мало медијске пажње, цена је са 1096€ пала на 1051€.
4. Зграде у др Ивана Рибара још нису усељене, усељење у Б1 и Б2 касни 1,5 година,а уостале 1 година.
Градске власти кажу да цена неће бити мања од станара који су се предходно уселили (звучи познато).
КО ЈЕ И СА КАКВИМ ПРАВОМ ПРОМЕНИО НАШЕ СТРАТЕШКЕ ЦИЉЕВЕ, НАПРАВИО НЕКАКВУ ДНЕВНУ ТАКТИКУ ДА О ЦЕНИ КВАДРАТА НЕ РАСПРАВЉАМО ДОК СЕ НЕ УСЕЛИМО???