Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

Besmisleno je sada kada su stanovi gotovi komentarisati,jao te ovo ne valja,te ono ne valja.Takvi su kakvi su,kome se ne svidja,moze da odustane.Vrlo prosto!

I da, forum,koliko ja shvatam,sluzi da bi ubrzali useljenje,vratili PDV i utvrdili neprofitnu cenu!Ostalo je trosenje energije uludo!

Mozda tvoj stan tako izgleda. Moj je EXTRA.
I zgrade su super, kao i lokacija.

naravno. klasicni trol. doticni se javlja na svim temama na ovom forumu kad god je potrebno raspravljati o bitnim stvarima. ignorisimo bednika. ko zna koji su razlozi njegovog javljanja ovde. isto ovo je radio i na prvobitnoj temi. isto ovo radi i na temi posvecenoj novom mostu. da ne nabrajam dalje. dakle,SUBOTA u 12h!!!
Abaxial":1numjf1l je napisao(la):
Vec vidjeno! Kad god je neophodno polemisati o vaznim temama pojave se postovi ni od kakvog znacaja sa ciljem da se unese pometnja, svadja i nepotrebno prepucavanje. Nista sto bi dovelo do neceg pozitivnog za resavanje realnih problema od strane onih koji su zaista zainteresovani za njihovo resavanje. Molim Vas da se malo organizujemo sada i ovde, hvala!

Nije valjda da takvi bezveznjaci mogu da razbiju ovu akciju. Slažem se subota u 12:00.

Danas Kolegijum Skupštine povodom PDV za bebe
Tanjug | 04. 04. 2012. - 07:12h | Komentara: 0

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović sazvala je za danas vanredni sastanak Kolegijuma Narodne skupštine na kome će se razgovarati o amandmanu na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrednost na bebi opremu, saopšteno je iz parlamenta.

U saopštenju je navedeno da su na dnevnom redu konsultacije u vezi sa amandmanom na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o PDV, koji je podnela Vlada Srbije 29. marta.

Konsultacije počinju u 10 sati, u Domu Narodne skupštine.

U Skupštinu Srbije prekjuče je stigao amandman Vlade kojim se predviđa refundiranje PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe.

Pravo na refundaciju PDV-a može da se ostvari do iznosa od 55.000 dinara za bebu starosti do tri godine i to za mleko za odojčad, kašice, krevetac, kolica, stolicu za hranjenje, stolicu za kola i pelene.

U tekstu amandmana piše da "pravo na refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe, na osnovu podnetog zahteva, ima roditelj, odnosno staratelj bebe - punoletni državljanin s prebivalištem na teriotriji Republike, koji kupuje hranu i opremu za bebe".

Predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović izjavila je juče da bi posle razgovora sa šefovima poslaničkih grupa mogla da zakaže sednicu na kojoj bi bile usvojene izmene zakona kojima bi bio ukinut PDV na bebi opremu i hranu.

Da li ce se i nas zahtev naci na dnevnom redu Skupstine? Vidimo se u subotu, ali i kada bude zasedanje Skupstine treba da se okupimo i podsetimo ih na nase zahteve.

Na forumu sam svaki dan, ne pisem jer nemem nikakve informacije, ali pratim sva pisanija.
Samo da potvrdim da dolazimo u subotu u 12:00

Vidi, tvoj stav je jako cudan. Ne znam odakle ti ideja da ovde neko POKLANJA stanove???
Svi ovi stanovi ce biti kupljeni, po malo povoljnijim uslovima.
Na zvanicnom konkursu grada smo dobili PRAVO da kupimo stanove. Sve je bilo jako transparentno, sigurno je grad dozvolio i zazmurio neke malverzacije (ali sam siguran da ih je bilo jako malo).
Ne znam zasto si ti ozlojadjen i povredjen.
Samo te molim da sledeci put ako hoces da nas pljujes i kritikujes to radis sa argumentima.
Dakle mi KUPUJEMO te stanove, pravo za KUPOVINU smo dobili na JAVNOM KONKURSU!

grado":316m57wd je napisao(la):
cyberserb":316m57wd je napisao(la):
naravno. klasicni trol. doticni se javlja na svim temama na ovom forumu kad god je potrebno raspravljati o bitnim stvarima. ignorisimo bednika. ko zna koji su razlozi njegovog javljanja ovde. isto ovo je radio i na prvobitnoj temi. isto ovo radi i na temi posvecenoj novom mostu. da ne nabrajam dalje. dakle,SUBOTA u 12h!!!
Abaxial":316m57wd je napisao(la):
Vec vidjeno! Kad god je neophodno polemisati o vaznim temama pojave se postovi ni od kakvog znacaja sa ciljem da se unese pometnja, svadja i nepotrebno prepucavanje. Nista sto bi dovelo do neceg pozitivnog za resavanje realnih problema od strane onih koji su zaista zainteresovani za njihovo resavanje. Molim Vas da se malo organizujemo sada i ovde, hvala!
Vidim da pratiš moj lik i delo na celom forumu, mada mi nije jasno zašto. Tačno je da se javljam ''kad god je potrebno raspravljati o bitnim stvarima'' i to je najveći kompliment koji sam ovde dobio. Ako je ovo što mi radite ignorisanje, onda ne znam na šta bi ličilo ako me ne bi ignorisali.
Niko vama ne brani, a ni meni ne pada na pamet tako nešto, da se borite za što bolje uslove za sebe. Ovo je javni forum i svako može da kaže svoje mišljenje. Ja, recimo, nikada ne bi trošio državne pare da vam poklanjam pola stana, ali ako ste se svojim statusom i uticajem izborili da uđete u tu grupu privilegovanih i ako je država voljna da vam poklanja, onda se borite kako god možete, nema ništa čudno u tome, ali ne mislite valjda da i svi ostali, koji su na neki način oštećeni, treba da se bore za vas, a protiv svojih interesa.
Ako mogu da vam dam i neki savet, ta borba treba da bude malo diskretnija, kombinacija pritisaka i ''stimulacija'' i to ciljano, tamo gde treba, gde je najveća koncentracija moći u odlučivanju, a ne tipa mi ćemo ovo, mi ćemo ono, videće oni, šerpe, lonci, izbori, naši glasovi itd. Tako ćete samo razljutiti velikog gazdu.
Ako mi ne budete replicirali, ja sam rekao svoje mišljenje i to je to, a u subotu neću doći, razumećete, ipak bi mi trebalo veliko obezbeđenje. :/

Samo da vam javim,da se ipak na gradilistu nesto promenilo.Juce i danas dosta ljudi je na gradilistu.Krecu sa radom od 7 ujutru.Izgleda ipak da cemo u julu se useliti.Malo da vam osvezim ovaj dan. :)

hvala, stvarno mi pade kamencic sa srca. Mada, kamen ostade. Po novinama su svuda informacije o usvajanju izmene zakona o PDV-u na bebi hranu i opremu (koja je to tek prevara, posebna je tema), a nas niko ni da spomene. Kako stvari stoje, da se nadamo sto skorijem useljenju i da se zajmimo za PDV (kad skupimo za ucesce).

ВАЖНО!

Данас ме је звао Зоран Костић, у вези верзије повраћаја ПДВ-а путем анекса уговора. Желео је да, због извесних компликација око евентуалног гласања скупштине Србије (''акламација без рекламација'' - видети у данашњим новинама), убрзамо посао припреме.

У вези тога, да би наше измене прве верзије анекса појединачног уговора (постављеног на овом форуму раније) биле што боље и најшире прихватљиве, предлажем да:

1. сви заинтересовни дају овде своје предлоге и коментаре данас и сутра
2. да се група нас, нарочито правници и економисти, сутра предвече нађе и то стави на папир.

Не треба напомињати да се ово односи само на купце 1.000 социјално-непрофитних станова по конкурсу из 2007. године, као и да нас ''добронамерна'' мишљења ко зна због чега заинтересованих којота који уједају са стране апсолутно не занимају. Унапред им се захваљујем на разумевању.

Abaxial - врло добар предлог, примећен и код првог поста. Управо зато очекујем да се видимо сутра предвече и то и још понешто уобличимо у нашу верзију анекса појединачних уговора.

to je dobar predlog ako radis u kovnici novca, nas ponajvise iznos PDV-a dugujemo.

Abaxial":1uzlxnum je napisao(la):
Takoreći, u slucaju prevremenog povraćaja PDV-a - u trenutku kada mi je posle potpisanog aneksa obustavljeno 5 rata (primera radi visina rate je 200evra to znaci Grad mi je vratio 1000evra od ukupne vrednosti PDV-a) a u tom trenutku Država izvrši povraćaj celokupnog iznosa PDV-a i uplati iznos po potpisanom punomoćju direktno Gradu, meni se aktivira obaveza plaćanja redovnih rata po 200evra mesečno i pored toga počinjem da otplaćujem period obustave plaćanja u ovom primeru to je trajalo 5meseci po 200evra pa bih bio u obavezi da isto toliko meseci znači 5 plaćam još 200evra, pored redovnih rata, dakle tačno 1000evra koliko mi je Grad obustavio tokom prethodnih 5meseci ne plaćanja.

Istovetno principu gde Grad vrši povraćaj celokupnog iznosa PDV-a na rate, tako i ja vraćam Gradu onoliko rata koliko mi je obezbedio do trenutka ako se desi da Država izvrši prevremeni povraćaj celokupnog iznosa PDV-a.
Tako bi podjednako i prodavac i kupac podelili rizik, a i jedna i druga strana dobijaju svoje.

Malo mi je nejasan ovaj predlog iz vise razloga; koliko vidim treba da se vraca obustavljeni deo gradu kroz rate a u isto vreme treba da se placa i kredit za stan ukoliko ste dobili "prevremeni" povracaj PDV-a od drzave, a isti ste prosledili gradu (dakle niste ga dobili).
Dakle kako placati prakticno dve rate mesecno (iz primera gore), kako vratiti novac ako ste pozajmili da bi uplatili PDV u startu, i kako opremiti stan i ziveti u njemu?

Vrh