Abaxial":1wpv72kl je napisao(la):MALO SAM SE PREKOMBINOVAO,IZVINJAVAM SE , u slucaju prevremenog povraćaja PDV-a - u trenutku kada mi je posle potpisanog aneksa obustavljeno 5 rata (primera radi visina rate je 200evra to znaci Grad mi je vratio 1000evra od ukupne vrednosti PDV-a) a u tom trenutku Država izvrši povraćaj celokupnog iznosa PDV-a i uplati DIREKTNO MENI , meni se aktivira obaveza plaćanja redovnih rata po 200evra mesečno i pored toga počinjem da otplaćujem period obustave plaćanja u ovom primeru to je trajalo 5meseci po 200evra pa bih bio u obavezi da isto toliko meseci znači 5 plaćam još 200evra, pored redovnih rata, dakle tačno 1000evra koliko mi je Grad obustavio tokom prethodnih 5meseci ne plaćanja.
Istovetno principu gde Grad vrši povraćaj celokupnog iznosa PDV-a na rate, tako i ja vraćam Gradu onoliko rata koliko mi je obezbedio do trenutka ako se desi da Država izvrši prevremeni povraćaj celokupnog iznosa PDV-a.
Tako bi podjednako i prodavac i kupac podelili rizik, a i jedna i druga strana dobijaju svoje.
(SAMO U SLUČAJU KADA ISTEKNE CEO PERIOD OBUSTAVE PLACANJA REDOVNIH RATA DO UKUPNOG IZNOSA UPLAĆENOG PDV-A OD STRANE KUPCA, A DRŽAVA NAKON TOGA IZVRŠI POVRAĆAJ PDV-A, ONDA SE AKTIVIRA PUNOMOĆ DA TAJ IZNOS DRŽAVA UPLATI DIREKTNO GRADU POŠTO JE GRAD KUPCU KROZ OBUSTAVU PLAĆANJA RATA VEĆ VRATIO IZNOS UPLAĆENOG PDV-A).
Sada ovo ima smisla!!! Ako ne cepidlačimo, onda bi mogli da pristanemo da u slučaju prevremenog povraćaja PDV-a jednokratno uplatimo Gradu benificirani iznos koji smo ostvarili u periodu obustave plaćanja mesečnih rata.
cyberserb":36nupad5 je napisao(la):dobar predlog. podrzavamAbaxial":36nupad5 je napisao(la):MALO SAM SE PREKOMBINOVAO,IZVINJAVAM SE , u slucaju prevremenog povraćaja PDV-a - u trenutku kada mi je posle potpisanog aneksa obustavljeno 5 rata (primera radi visina rate je 200evra to znaci Grad mi je vratio 1000evra od ukupne vrednosti PDV-a) a u tom trenutku Država izvrši povraćaj celokupnog iznosa PDV-a i uplati DIREKTNO MENI , meni se aktivira obaveza plaćanja redovnih rata po 200evra mesečno i pored toga počinjem da otplaćujem period obustave plaćanja u ovom primeru to je trajalo 5meseci po 200evra pa bih bio u obavezi da isto toliko meseci znači 5 plaćam još 200evra, pored redovnih rata, dakle tačno 1000evra koliko mi je Grad obustavio tokom prethodnih 5meseci ne plaćanja.
Istovetno principu gde Grad vrši povraćaj celokupnog iznosa PDV-a na rate, tako i ja vraćam Gradu onoliko rata koliko mi je obezbedio do trenutka ako se desi da Država izvrši prevremeni povraćaj celokupnog iznosa PDV-a.
Tako bi podjednako i prodavac i kupac podelili rizik, a i jedna i druga strana dobijaju svoje.
(SAMO U SLUČAJU KADA ISTEKNE CEO PERIOD OBUSTAVE PLACANJA REDOVNIH RATA DO UKUPNOG IZNOSA UPLAĆENOG PDV-A OD STRANE KUPCA, A DRŽAVA NAKON TOGA IZVRŠI POVRAĆAJ PDV-A, ONDA SE AKTIVIRA PUNOMOĆ DA TAJ IZNOS DRŽAVA UPLATI DIREKTNO GRADU POŠTO JE GRAD KUPCU KROZ OBUSTAVU PLAĆANJA RATA VEĆ VRATIO IZNOS UPLAĆENOG PDV-A).
Sada ovo ima smisla!!! Ako ne cepidlačimo, onda bi mogli da pristanemo da u slučaju prevremenog povraćaja PDV-a jednokratno uplatimo Gradu benificirani iznos koji smo ostvarili u periodu obustave plaćanja mesečnih rata.
Nije u pitanju da li moze da se zavrsi nego zasto ljudi jos cekaju kada je sve gotovo, a rokovi su ionako debelo probijeni????kaca":178vr2me je napisao(la):Svaka cast, bas tako i jeste. Mi smo kao nesto sretni sto su nam obecali uselenje u julu a niko se ne pita pa sto ne usele ljude ciji su stanovi zavrseni? Zasto da cekaju zavrsetak ostalih zgrada, to uopste nije posteno? Ja sam krajnje rezervisana prema tom obecanju,sve se moze kad se hoce, al' samo kad se hoce.....
zoran560":2czzz7js je napisao(la):Три неиспуњена предизборна обећања ДС из прошле изборне кампање која се односе на социјално непрофитне станове западно од Др Ивана Рибара:
1.Рокови изградње социјално „непрофитних“ станова - објеката: „Б1 и Б2, западно од Др Ивана Рибара, до краја 2010; Б3, западно од Др Ивана Рибара, прва половина 2011"
2.Цена „непрофитних“ станова је већа 30% (обећали 800 Е а продају за више од 1000 Е).
3.Купци социјално непрофитних станова нису ослобођени плаћања пдв-а за куповину првог стана.
Усељење касни 16 месеци, иако је 70 % социјално непрофитних станова западно од Др Ивана Рибара завршено, инсталације доведене, а део улица припремљен за асфалтирање.
Зграде могу уселити ако желе. Употребну дозволу немају ни много озбиљнији градски објекти ...
Могуће је да после избора намеравају још повећати цену, па нас због тога не усељавају, а после избора је касно ...
Ако се не уселимо до избора 6 маја 2012 нећемо бар до краја ове године!
Ако се пре избора уселе завршене зграде Б1, Б2 и део Б3, цена ће бити нижа и преосталим Б3 које још нису завршене! У роковима усељења је предвиђено усељење Б1 и Б2 пре Б3.
Једина нада су протести до јавног обећања да ће испунити сва три захтева!
Боље је не пристајати на разговоре са „нашим представницима“, „умирујуће“ новинске чланке, пребацивање одговорности на Славицу Ђукић, провокаторе на блогу и покушаје да нас поделе. Тако купују време до избора.
Тражимо да одмах на тв најаве испуњење наша три захтева:
1.Усељење завршених зграда до избора 6 маја 2012.
2.Непрофитну цену квадрата соц. непрофитних станова западно од Др Ивана Рибара.
3. Измену закона о пдв-у тако да нам врате новац у року од месец дана или да нам умање учешће за износ пдв-а тако да уместо 20% учешћа и 8% пдв уплаћујемо 12% учешћа и 8% пдв-а.
Онима који су већ уплатили пдв да врате одмах цео износ новца од уплаћеног учешћа за станове западно од Др Ивана Рибара.
Поведимо родитеље, децу, комшије, пријатеље, позовимо главне уреднике свих медија и новинаре које лично познајемо јер постоји контрола медија.
Ово су јаки аргументи у јеку предизборне кампање!
За владајућу партију се гласа ако испуњава обећања! Наше искуство су 3 неиспуњена обећања!
Најавимо да ћемо бити захвални ономе ко нам помогне да се уселимо до 6 маја.
Обратимо се прво Ђиласу, он може ако хоће (измена уговора, одлуке ...)
Са фамилијама нас има више од 10.000 бирача.
Протествујмо до испуњења захтева Суботом у 12 код градилишта и Средом у 16 испред градске скупштине.
Или ризикујмо шта ће бити после избора, хиљаде Евра више за кирију, скупљу „непрофитну“ цену и пдв!
siman":3vv47cz1 je napisao(la):Zoki svaka ti je na mestu.
Ali ne kapiram sta imas protiv zgrada B3.A. Pa mogu da ih zavrse za max. 1-1.5 mesec. Uostalom one cine 1/3 kompleksa.