Ovo čudo stalo sa izgradnjom? Nema nikakvih vidljivih promena mesecima.
Naprotiv. Na moju (delimičnu) sreću, objekat će biti smanjen, ali neće imati podzemnih etaža. Valjda 7 m niži, i biće oivičen saobraćajnicama i parkingom. Bez obzira na to i ovo je predimenzionisano imajući u vidu trenutno stanje sa infrastrukturom i saobraćajem. Imam negde taj projekat, pošto sam u ime naše zgrade pisao primedbe na UP. Naravno, primedbe nisu ni uzete u obzir, ali smo bar pokušali.I sta se promenilo jos kvadrata
Ocigledno postoji problem da investitori ne zele da uloze u kvalitetnu hidroizolaciju i aditive u beton. Eno pored dunava i save kompleksi na nbg sa nivoima do -3 pa nema problema sa vodom. Jeftina gradnja i onda se ne isplati.Očigledno u tom delu postoji popriličan problem sa podzemnim vodama, čim ni Big ni ovaj kompleks ne prave podzemne etaže.
Prva dva nadzemna nivoa treba da budu garaže, a ostalih 6-7 stanovi.Kako će da reše parking za toliko vozila bez garaže...
Ne. Bila je priča da će investitor objekta u Višnjičkoj 74 da kupi, ali po poslednjem urbanističkom planu to očigledno nije opcija. Na toj parceli je jako teško onda izgraditi bilo šta, jer nema pristup sa bar tri strane, što je (ako ne varam) uslov za protivpožarnu zaštitu. S druge strane ta parcela je jako uska. Najbolje bi bilo da to ili otkupi kompleks Dunavse terase kroz određivanje zemljišta za redovnu upotrebu i investitor zgrade u Višnjičkoj 74. Mogao bi da se postigne dodatni parking prostor i da se uredi igralište za decu na tom delu koje je sada u jako lošemm stanju (deca ga zovu "Ciganski park"). Naravno, pitanje sluha za ovakve stvari u našoj državi i među našim narodom je retoričko - znamo da tog sluha nema.Zna li se šta će biti sa udžervilom između ovog objekta i Dunavskih terasa?