Šta je novo?

Stambeno-poslovni objekat u Višnjičkoj 74, Beograd (Ingrap-Omni)

Prebrzo se vozi da bi pocelo parkiranje u desnoj, ali ne sumnjam da ce i do toga doci kad tad...
 
Ovo čudo stalo sa izgradnjom? Nema nikakvih vidljivih promena mesecima.
 
I sta se promenilo jos kvadrata
Naprotiv. Na moju (delimičnu) sreću, objekat će biti smanjen, ali neće imati podzemnih etaža. Valjda 7 m niži, i biće oivičen saobraćajnicama i parkingom. Bez obzira na to i ovo je predimenzionisano imajući u vidu trenutno stanje sa infrastrukturom i saobraćajem. Imam negde taj projekat, pošto sam u ime naše zgrade pisao primedbe na UP. Naravno, primedbe nisu ni uzete u obzir, ali smo bar pokušali.
 
Očigledno u tom delu postoji popriličan problem sa podzemnim vodama, čim ni Big ni ovaj kompleks ne prave podzemne etaže.
 
Očigledno u tom delu postoji popriličan problem sa podzemnim vodama, čim ni Big ni ovaj kompleks ne prave podzemne etaže.
Ocigledno postoji problem da investitori ne zele da uloze u kvalitetnu hidroizolaciju i aditive u beton. Eno pored dunava i save kompleksi na nbg sa nivoima do -3 pa nema problema sa vodom. Jeftina gradnja i onda se ne isplati.
 
Kako će da reše parking za toliko vozila bez garaže...
Prva dva nadzemna nivoa treba da budu garaže, a ostalih 6-7 stanovi.

Takođe oko zgrade treba daide saobraćajnica uz koju je takođe parking.

Da li će tako stvarno biti - videćemo. Svakako ih budno gledam kroz terasu.

Evo UP-a: https://www.beograd.rs/lat/gradski-...bjekta-na-kp-6241-1-ko-palilula-visnjicka-74/

Što se podzemnih voda tiče, nije mi jasno kako nisu se zapitali zašto BIG Fashion nema podzemnih etaža. Dunavske terase imaju problem s podzemnim vodama, a šta je tek s placem ispod...
 
Evo, malo uvida u to kako boda fino otiče: slike od pre dva dana i jutros. Tako da ko god tu želi višespratnicu, nisam siguran šta mora da uradi da spreči buduće poplave na parceli i oko nje.
20240522_195253.jpg
20240522_195300.jpg
20240524_072557.jpg
 
Evo i jedne starije od 09.05. Ta zgrada će biti izgrađena u močvari. Neće me čuditi ako krenu i žabe da se čuju.
20240509_072555.jpg
 
Zna li se šta će biti sa udžervilom između ovog objekta i Dunavskih terasa?
 
Zna li se šta će biti sa udžervilom između ovog objekta i Dunavskih terasa?
Ne. Bila je priča da će investitor objekta u Višnjičkoj 74 da kupi, ali po poslednjem urbanističkom planu to očigledno nije opcija. Na toj parceli je jako teško onda izgraditi bilo šta, jer nema pristup sa bar tri strane, što je (ako ne varam) uslov za protivpožarnu zaštitu. S druge strane ta parcela je jako uska. Najbolje bi bilo da to ili otkupi kompleks Dunavse terase kroz određivanje zemljišta za redovnu upotrebu i investitor zgrade u Višnjičkoj 74. Mogao bi da se postigne dodatni parking prostor i da se uredi igralište za decu na tom delu koje je sada u jako lošemm stanju (deca ga zovu "Ciganski park"). Naravno, pitanje sluha za ovakve stvari u našoj državi i među našim narodom je retoričko - znamo da tog sluha nema.
 
Poslednja izmena:
Vrh