Šta je novo?

Stambeno-poslovni objekat u Višnjičkoj 74, Beograd (Ingrap-Omni)

Da li zna neko zasto se ovaj projekat "vuce" vec duze vreme? Video sam da je cityexpert pocela prodaju, cene su 2904e/m2 za manje stanove. Rok izgradnje je 2026.

Dobili su izmenjenu građevinsku dozvolu. Za sada je sve mirno, tj. ništa se ne radi, a pre nekoliko nedelja su zakopali sve rupe i zaravnili teren.

Vidim na CEOP-u da im je prihvaćena izmena građevinske dozvole, ali takođe da postoji neka žalba nakon boksovanja izmene građevinske dozvole. Da li je predmet "žalba" otvoren zbog poštovanja neke zakonske procedure ili su se stanovnici Dunavskih terasa žalili? Kontam da je sve rešeno za prodaju, čim je city expert uzeo prodaju u svoje ruke.

Mislim da se nisu žalili stanovnici Dunavskih terasa. Pre će biti da su se žalili vlasnici parcele između, jer je prethodni odbačaj zahteva za građevinsku dozvolu bio i razloga što je bilo neophodno rešiti problem oštećenja objekata na toj parceli.

Načuo sam da su otkupili te kucice iza...javljam kad proverim informaciju.

Nemam jos uvek proverenu informaciju, ali je potekla info od izvora koji je ozbiljan da su se dogovorili sa vlasnicima i da su otkupili taj deo iznad.

Takođe, projekat postoji, građevinska dozvola postoji, city expert radi prodaju vec uveliko, a osim građevinske dozvole nemaju nikakav papir, a niti su poceli da rade nesto na parceli.
Pitanje je koliko je to siguran projekat?
Obzirom da je city expert zaduzen za prodaju cenim da je sve ok...

Nemam jos uvek proverenu informaciju, ali je potekla info od izvora koji je ozbiljan da su se dogovorili sa vlasnicima i da su otkupili taj deo iznad.

Takođe, projekat postoji, građevinska dozvola postoji, city expert radi prodaju vec uveliko, a osim građevinske dozvole nemaju nikakav papir, a niti su poceli da rade nesto na parceli.
Pitanje je koliko je to siguran projekat?
Obzirom da je city expert zaduzen za prodaju cenim da je sve ok...
VIdi, meni terasa bukvalno gleda na njihov plac, tako da javljam kada nešto krenu. nedavno su naneli još zemlje i poravnili teren.

Što se tiče parcele gde je udžervil, ja sam bio u kontaktu sa jednim od vlasnika, tj. predstavnikom, jer pokušavam da sačuvam igralište na toj parceli i da ga unapredim. Poslednja priča je da su investitori tražili da se sredi parcela pre nego što je kupe. Da li se nešto promenilo, ne znam.

VIdi, meni terasa bukvalno gleda na njihov plac, tako da javljam kada nešto krenu. nedavno su naneli još zemlje i poravnili teren.

Što se tiče parcele gde je udžervil, ja sam bio u kontaktu sa jednim od vlasnika, tj. predstavnikom, jer pokušavam da sačuvam igralište na toj parceli i da ga unapredim. Poslednja priča je da su investitori tražili da se sredi parcela pre nego što je kupe. Da li se nešto promenilo, ne znam.
Izvinite sto pitam...na kom ste Vi spratu u DT? Drugar je uzeo na 2.spratu u tom novom kompleksu i niko mu ne garantuje da moze videti reku. Njegova terasa je sa bocne strane pa se nada da moze nesto videti...ali kako smo gledali konfiguraciju terena njegov sprat bi se gadjao sa 1.spratom u DT.

Sto se kucica tice, definitivno su ispregovarali...i tu se ne moze praviti zgrada, ali se moze praviti neki manji objekat. Sto se zelenih povrsina tice - rekli su da niko ne racuna na zelene u tom kompleksu. Bice nesto oko zgrada, ali ce biti nepristupacno (zbog padine)

To je parcela 337/1 KO Palilula. Nema registrovanog bilo kakvog predmeta u poslednje dve godine.

Ako su se dogovorili to bi bila super informacija.

Ta parcela je prilično velika i široka, 3200 kvm, nije samo da su par udžerica tu u pitanju. Izmedju ostalog i to malo igralište je smešteno na parceli (ako se ne varam, deluje na satelitskom snimku). Ne znam da li možda u slučaju da to stvarno otkupe ima neke šanse da naprave pristup Vojvodi Micku, mada sumnjam jer je velika denivelacija tu valjda.

Inače iz City Experta mi rekoše da 10.05. počinju sa radovima, što je jelte danas.

Parcela jeste velika, ali ima samo jedan ulaz (ne mogu da produze neki put izmedju parcela sto postoji pa da izađe na Visnjcku zbog terena). I zbog toga ne moze da se gradi nesto veliko... Ako bude nesto bice prizemni. Eventualno ako nesto ne srede preko veze :)

Izvinite sto pitam...na kom ste Vi spratu u DT? Drugar je uzeo na 2.spratu u tom novom kompleksu i niko mu ne garantuje da moze videti reku. Njegova terasa je sa bocne strane pa se nada da moze nesto videti...ali kako smo gledali konfiguraciju terena njegov sprat bi se gadjao sa 1.spratom u DT.

Sto se kucica tice, definitivno su ispregovarali...i tu se ne moze praviti zgrada, ali se moze praviti neki manji objekat. Sto se zelenih povrsina tice - rekli su da niko ne racuna na zelene u tom kompleksu. Bice nesto oko zgrada, ali ce biti nepristupacno (zbog padine)
Ja sam na 1. spratu, tako da se ja ne nadam nekom pogledu na Dunav. Možda nešto sa strane. Ali će zgrada na toj patrceli smanjiti nivo buke. Bilo bi dobro samo da taj deo fasade ka nama bude u nekoj svetloodbojnoj boji da nam ne smanjuje svetlost, jer smo severno orijentisani.

Prvobitan projekat je bio takav da bi zaklonio sve ispod 4-5 sprata. Sada projekat predviđa 7 metara nižu zgradu, što znači da ću bar imati pogled na nebo.

Znam da neće biti zelene površine, ali bar da igralište ostane, to bi bilo ok. U onom delu ka Vojvode Micka naravno neće biti ništa za širu zajednicu.

Ta parcela je prilično velika i široka, 3200 kvm, nije samo da su par udžerica tu u pitanju. Izmedju ostalog i to malo igralište je smešteno na parceli (ako se ne varam, deluje na satelitskom snimku). Ne znam da li možda u slučaju da to stvarno otkupe ima neke šanse da naprave pristup Vojvodi Micku, mada sumnjam jer je velika denivelacija tu valjda.

Inače iz City Experta mi rekoše da 10.05. počinju sa radovima, što je jelte danas.

Ta parcela je uska, i ima pristup na javnu saobraćajnicu s jedne strane. Ja jedino što vidim smisleno je da naprave garažu ili nešto slično.

Nema radova ni danas, a stvarno na CEOP-u stoji da je uložena žalba.

Inače, tu će biti poprilično bučno za one orijentisane ka Višnjičkoj.

Poslednja izmena:
i njih će verovatno zakloniti zgrada sa druge strane Višnjičke. Kada dođe vreme za to.

Tu se nece nikada nista graditi veliko jer je to sve nasipana zemlja, samo prizemni objekti. Kao što se vidi ne može ništa da se kopa zbog Dunava i podzemnih voda, a druga strana je cela nasipana, ali neplanski za gradnju, tako da zemlja nije nabijena da bi mogle neke zgrade da se prave.

код плаца с уџерицама се свакако планира велика јавна гаража од Вишњичке до Уралске
Ne živim tu i ne mogu da pričam, ali s obzirom da je VIšnjička porširena u poslednji čas, i da je i sad velika gužva sa tri trake, da su sve ulice na Karaburmi isto u haosu, tu bi bilo možda najbolje napraviti ulicu, tačnije proširiti postojeću, da li sa parkinzima ili dečijem igralištem i tako malo rasteretiti pojedine ulice na Karaburmi.

Ova zgrada je primer onoga što će se dešavati u Višnjičkoj narednih godina. Retko povoljna lokacija u odnosu na centar grada gde još uvek postoji jako mnogo prostora za gradnju. Merin planira još 8 zgrada oko BIGa, ovi su sad uzeli parcelu ispred Dunavskih terasa, a ima još dosta prizemnih objekata i malih trošnih kuća u Višnjičkoj koje će kad tad biti transformisane u fensi stambene zgrade i ovaj kraj se najzad totalno džentrifikuje.

Naravno to će se sve oslanjati na postojeću Karaburmsku socijalnu infrastrukturu :)

Koliko sam čuo od jednog agenta zta nekretnine Big je otkupio svu zemlju od Lidla do GSP garaže. To je bila zemlja od (radnika) MINEL-a, da je ona sad sva otkupljena i da će nakon sto završe BIG residence preći na gradnju tuda, duž cele ulice.

Biće nam jako vesleo u VIšnjičkoj ako je ne prošire na 4 trake hahhahaha

Znate sta mene najviše brine kod ovog projekta, ima da naprave novu raskrsnicu, 63. semafor jer ce ti ljudi iz tih zgrada morati nekako da skrenu da bi išli ka gradu, nece sigurno da idu desno do prvog semafora pa polukružno. To bi pravilo veće gužve od sadašnjeg skretanje za Adu Huju.

Već postoji najidiotitskiji semafor u gradu kod BIGa, koji ničemu nesluži samo da pravi gužve, pošto je nemoguće ga proći i onda te hvata svaki sledeci crveni, tako će da nam strave još jedan semafor tu.

Po meni kružni tokovi su tu morali da se prave, Diljska-VIšnjička, Mirijevski bulevar - Višnjička, ne ovo po NBG

Kroz Diljsku, pa kroz Patrisa/Marijane Gregoran i onda ka gradu. Ili do Lidla pa polukružno. Ne verujem da će se Višnjička ponovo raditi i praviti raskrsnica samo zbog ovog kompleksa.
ALi dobro mozda je i bolje da nije raskrsnica ispred zgrade zbog potencijalne buke.

Vrh