Stanom u potpunosti zadovoljan. Primedbi ima, iskljucivo tehnicke prirode, resivo.
Moj problem je naravno nastao sa - imate pravo jednom da pogadjate. :lol:
Kod prijema garaznog mesta u zapisniku ne postoji onaj pravougaonik za primedbe, vec je unapred otkucano: "Kupac ne istice primedbe prilikom primopredaje". I naglaseno mi je da primedbe mogu da stavim iskljucivo za svoju nekretninu, ne za zajednicke delove, to moze kasnije stambena zajednica. Garantni rok je dve godine pa cemo se zaliti kasnije.
U cemu je bio problem? Pa naravno, u prokisnjavanju garaze. U kom delu, naravno - ispod privatnog otvorenog parking prostora. Pretpostavljam da komsije cija su garazna mesta bila sa vodom nisu zvali na primopredaju dok se situacija "ne osusi". Bili su i radnici koji su prevlacili parce folije i krpili ostecenja nastala posle ovog snega (kud bas sada da padne i odjednom se otopi pred primopredaju).
Sad zamislite nas problem u buducnosti, imamo podzemnu garazu ciji je krov privatni posed i treba da popravimo nesto. A evo vec se pokazalo da ce popravki i biti. Znate i sami kakve komplikacije krenu kada treba da udjete u privatni posed da bi resili kvar na svojoj nekretnini. Ovo samo dodajem na moju pricu o neoptimizaciji parking prostora u naselju. Da se razumemo, optimizacija ne znaci sam broj parking mesta, on je ovde zakonski minimalan kao i kod svakog drugog novijeg naselja. A kada imate ogranicene resurse optimizacija se podize deljenjem resursa, sto ovde konkretno znaci bolja optimizacija - veci broj zajednickih parking mesta.
Ja sam napomenuo da je recimo u Belvilu 19%, u naselju Stepa mozda prelazi i 30%, plus sto nisu u toj meri izolovani da ne mogu okolo da se parkiraju. Ko je osmislio projekat da u naselju ovih gabarita sa ovakvim okruzenjem privatizuje oko 93% parking mesta nemam pojma, ali je projekat prilicno upropastio, i sto vreme bude odmicalo srazmere toga ce se sve vise uocavati. Pa samo kad dodamo G za koji mesec i 0 slobodnih dodatnih parking mesta.
Sada ste se i sami uverili o cemu sam zapravo pricao, mozda neko nije zeleo da poveruje dok ne vidi stvari na terenu. Bice i komsija koji nemaju garazno mesto, bice i onih sa dva auta, bice kvarova na krovu garaze. Mene stvarno zanima kako ce buduci kupac da reaguje kad sada moze uzivo da vidi sta kupuje i sta ga ceka. Problemi koje ce da napravi privatni otvoreni parking iznad krova podzemne garaze su ogromni.
I moram opet da dodam - ne bih imao nista protiv toga da mi je to lepo i predstavljeno. Da mi je pokazano kako ce izgledati naselje, sigurno ne bih kupio stan ovde, ili bih morao da se fokusiram na probleme koji mogu nastati. Ovako je predstavljeno nesto sto je potpuno suprotno realnosti.